Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Ivanāns: "Izlasē nav cilvēcīgas komunikācijas!"

Ivanāns: "Izlasē nav cilvēcīgas komunikācijas!"
Raitis Ivanāns
Foto: AFP

Latviešu hokejistam Raitim Ivanānam sezona NHL ir noslēgusies. Kamēr presē izskanējušas dažādas versijas, kāpēc Ivanāns šopavasar nespēlēs Latvijas izlasē, pats Raitis sarunā ar eSports.lv atzina: "Protams, esmu vīlies, jo uz izlasi būtu braucis. Kārtējo reizi to, ka neesmu vajadzīgs, uzzinu nevis no izlases vadības, bet gan runām, kas klaiņo apkārt."

"Vismaz varēja piezvanīt un visu pateikt..."

"Izskatās, ka izlasē šopavasar nebūšu – neviens ar mani par to nav runājis. Cik esmu dzirdējis no jums un draugiem, tad vienkārši neesmu vajadzīgs. Laikam Haris [izlases treneris Harijs Vītoliņš – aut.] TV ir pateicis, ka es neiederos šajā izlases un Oļega [Znaroka] modelī. Neko darīt. Protams, es būtu braucis, jo pašam ir vēlme būt izlasē. Gribētos arī olimpiādē nākamgad uzspēlēt, taču – kā ir, tā ir," sarunā ar eSports.lv pastāstīja Raitis Ivanāns (30), Losandželosas "Kings" uzbrucējs. "Pagājušajā gadā pēc pēdējās spēles pasaules čempionātā sajūta tāda arī palika – it kā gaisā – nebija ne labi, ne slikti. Neko pēc tam ar treneri tā arī nepārrunājām. Cik pats jutu, Znaroks jau īpaši mani neizmantoja – ne tā, kā es gribētu un varbūt vajadzētu. Pašam nekādu problēmu nebija. Sākumā domāju – o, izlase, izlase... Taču, kad tur nokļūsti, ir pavisam cita sajūta – ne tā, kā viss tiek uzpūsts. Ierasties nebija nekādu problēmu. Gribējās spēlēt un parādīt kaut ko vairāk, bet nesanāca."

"Protams, esmu vīlies. Gribās, lai kāds interesējas un piezvana. Kārtējo reizi to, ka neesmu vajadzīgs, uzzinu nevis no izlases, bet gan informācijas, kas klaiņo apkārt – no draugiem, ziņām utt. Ja kāds piezvanītu un pateiktu, ka neiederos modelī, tāpēc šogad nesauks, viss būtu skaidrs. Bet tagad es no marta gaidu, domāju – zvanīs vai nē, kas un kā, taču beigās draugi pasaka – ziņās dzirdēts, ka Ivanāns neiederoties modelī... Izlasē nav normālas, cilvēcīgas komunikācijas! Vismaz piezvaniet, pasakiet, kas un kā, lai man nav jāsēž un jāmin, ko pēc sezonas darīt – braukt mājās un gaidīt, kamēr zvanīs, vai nē," sašutumu par izlases vadības rīcību neslēpj viens no trim mūsu NHL hokejistiem.

Sezona NHL – ar plusa zīmi

Rezumējot tikko aizvadīto NHL sezonu, Raitis ir pozitīvi noskaņots, lai gan varēja būt arī labāki sasniegumi: "Protams, žēl, ka neguvu vairāk rezultativitātes punktu, tomēr dažkārt visu neparāda statistika – šis tas paliek skatītājiem neredzams, taču to zina treneri un komanda. Gribētos arī lielāku spēles laiku – sezonas beigās jau pie tā tiku vairāk. Tomēr esmu priecīgs, ka spēlēju pārsvarā visos mačos un palīdzēju komandai. Kopumā ar visu esmu apmierināts, arī treneri nav izteikuši pretenzijas un uzticējās visu sezonu. Komandas sapulce gan būs tikai pirmdien [šodien], bet saruna ar ģenerālmenedžeri – otrdien. Līgums ar "Kings" ir vēl uz nākamo sezonu, pēc tam arī domāšu, ko tālāk – viss izšķirsies nākamās sezonas beigās.

Kautiņu ziņā? Skatoties statistikā, līderiem ir 25 kautiņi sezonā, es to zinu. Nav svarīgi skaitļu ziņā, cik kautiņu – tas viss, protams, ir skaisti – skatīties hockeyfights.com skaitļos – arī pašam gribētos būt augšgalā. Diemžēl tā nav – rit spēle, un, kad vajag kauties, tad tas notiek, bet, kad ne, tad ne. Bija arī vairākas spēles, kad vajadzēja, bet ar nevienu tā arī nevarēju izkauties. Kopumā arī kautiņu ziņā esmu apmierināts, bet nekas īpašs."

Savukārt komandas sniegums, neskatoties uz 14. vietu konferencē, pēc Ivanāna vārdiem, viennozīmīgi ir uzlabojies: "Februārī bija moments – ja sāktu kustēties uz priekšu, varbūt tiktu play-off. Netikām, bet vienalga vadība, manuprāt, ir apmierināta, jo komanda ir jauna, ir redzams potenciāls. Nākamgad galvenais mērķis, protams, būs tikt play-off turnīrā. Jaunajiem spēlētājiem viss vēl priekšā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, protams, ir jūtams progress komandas spēlē. Vairāki jaunie hokejisti progresēja un vēl tikai progresēs. Uz to arī tiek likts viss uzsvars. Arī pēc statistikas esam labāki nekā pērn."

Presē līdz šim bija lasāma informācija, ka Ivanānu izlases vadība nolēmusi nesaukt, jo viņa sievai drīzumā gaidāms bērns. Tas gan nebūtu traucējis ierasties Latvijā palīgos izlasei, taču atvaļinājumā Raitis dzimtenē, visticamāk, neieradīsies: "Sieva ir stāvoklī, tāpēc, visticamāk, uz Latviju atvaļinājumā nesanāks atbraukt. Ceru, ka draugi atbrauks pie manis, arī ģimeni izdosies satikt. Bērns gaidāms vasarā – vēl nav zināms, vai būs dēls vai meita. Kad zināsim, pateiksim!"


, 2009-04-13 10:29, pirms 15 gadiem
Nu vismaz uz parbaudes spelem vareja panemt, bet ta ka vispar nepanem ,zel
, 2009-04-13 10:29, pirms 15 gadiem
Nastradamus rakstīja: tak Ivananam ir cits amplua ar kuru vins pelna naudu, Latvija tads ipasi nav nepieciesams, Jums jau protams visiem vajag milzi Ivananu, bet nez kas bus labak - uzbrucejs, kas ir labs speka spele un var iedot purna, vai uzbrucejs, kas var iemest golu...
Nu es nezinu gan... Nosauc man tad izņemot Karsumu Spruktu un Vasiļjevu un protams Sašku tos lielos cīnītājus un kapātājus! Raitis vismaz tiešām cīnas par centimetriem uz laukuma, un par godu viņam visādi amerikāņi un kanādieši neatļaujas īsti izpausties uz laukuma viņi ir manāmi piesardzīgāki es nerunāju par vārtu gūšanu bet gan par rupjībām kas parasti ir tīri atklātas pret mūsu "Masīvo" izlasi!
, 2009-04-13 10:31, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pirms neilga laika daudzi šeit pat blāva, ka Raiti nevajag izlasē, jo neko šams neprot, tagad, redz, tomēr, vajag!

Nevis Znaroks ir vainīgs pie šādas situācijas, bet gan izlases ģenerālmenedžeris, vai tas cilvēks, kas atbild par kontaktiem ar spēlētājiem, kas pretendē uz spēlēšanu izlasē. Trenerim ir jātrenē, nevis pie trubas jāsēž un jāzvana viesiem.

P.S. Kam ir labāka atmiņa, atcerieties kā pašu Znaroku no izlases atšuva...
nu bet daudzi te jau to nerubij, visi doma ka Znaroks zime shemas un vel paraleli pa bluetooth uzparikti zvana speletajiem...
, 2009-04-13 10:31, pirms 15 gadiem
Nepiekrītu Znaroka kungam, Ivanāns ir tāds spēlētājs, kas ir vajadzīgs izlasei, gan iedzīdams respektu pretiniekam, gan arī neslikti spēlējot savā ampluā, uzbrukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-13 10:32, pirms 15 gadiem
nu, kas Raiča ir - Znarokam pa ausi?
, 2009-04-13 10:34, pirms 15 gadiem
SMOTS.ru rakstīja: Dārziņš Rēdlihs.... iemest var.. bet no 10 100% iespējām ja PAVEICAS iemet vrb vienu, ja paveicas.
nu ja siten jau konkreta halava un nekas vairak, ne?
youtube.com: YouTube - KHL Lauris Darzins
, 2009-04-13 10:35, pirms 15 gadiem
Ticu, Raitim.
Piedāvāju šā iemesla dēļ boikotēt Latvijas izlases pēdējās pārbaudes spēles vai arī izsvilpt treneru korpusu.
, 2009-04-13 10:35, pirms 15 gadiem
Znarok, ja nebūs 8. vieta PČ, gaidu atkāpšanos, un jāmeklē ir cits trenneris, kura modulī ietilpst Ivanāns!
, 2009-04-13 10:35, pirms 15 gadiem
Znaroks bija treneris, kas veica paaudžu maiņu (beidzot nomainīja pensionārus kurus iepriekšējie treneri baidījās nomainīt). Principā, lai arī viņš nav ideālais treneris, taču viņš ir pietiekoši kvalificēts, lai veiksmīgi vadītu Latvijas izlasi un man nav nekādu pretenziju ja viņš Raita vietā izlasē redz kādu citu. Rezultatus izvērtēsim pēc PČ un pagaidām lielākai daļai vajadzētu atturēties Raiti celt izlases glābēja gaismā un Znarokam prasīt atkāpties. Tāpat ir skaidrs, ka ja izlase labi nostartēs PČ, visi kas tagad noliek Znaroku lūgsies lai viņš paliek izlasē un otrādi.
P.S. Ja izlase neizpilda normatīvu arī šogad, es esmu par Znaroka atstādināšanu.
, 2009-04-13 10:35, pirms 15 gadiem
Znaroks vienkārši nemāk izmantot Ivanānu. Kur ir problēma nolikt viņu vārtu priekšā vairākumā? Tā jau tur reti kāds iet.. Cenšas izbraukt uz kombinācijām, kuras jau vairākus gadus nestrādā. Daudzas izlases kā reiz noliek kādu priekšā un tad met, bet mūsējie, redz, ir ļoti tehniski un kombinācijām bagati hokejisti. Galu galā, lai tiktu NHL nepietiek tikai ar kaušanos... ir jābūt arī kaut kādai meistarībai, kura Ivanānam pilnīgi droši nav zemāka ne par Štāla, ne Bļinova un citu-Znaroka-superspēlētāju meistarībām.. Dodu 100 punktus, ka PČ atkal vienkārši "SMIRDĒSIM" vairākumā...
Slēpts komentārs: neitrals23
, 2009-04-13 10:36, pirms 15 gadiem
Reinis00 rakstīja: cerams ka Amerikāņi mūs nenodauzīs šogad
pagāšgad bija Ivanāns, dabūjam mazāk par normu, šogad mūs klapēs pamatīgi!
, 2009-04-13 10:36, pirms 15 gadiem
fizo vinam ir vienkarsi izcils ,ka nevajag . nezinu nevienu kurs vinu varetu aizstumt no vartu prieksas .... gribu redzet kad amerikani un citi speles speka speli ko tad musejais znaroks pikstes ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Yuri Gagarin
, 2009-04-13 10:38, pirms 15 gadiem
LoRd rakstīja: Znarok, ja nebūs 8. vieta PČ, gaidu atkāpšanos, un jāmeklē ir cits trenneris, kura modulī ietilpst Ivanāns!
Un ja izlase iegūst 8. vietu ta nah Ivanānu, ja? Nē nu principā jau tā ir lielākās daļas līdzjutēju subjektīvā domāšana, tikai uzrakstīta ļoti precīzā vienā teikumā.
, 2009-04-13 10:38, pirms 15 gadiem
Drels rakstīja: Nu es nezinu gan... Nosauc man tad izņemot Karsumu Spruktu un Vasiļjevu un protams Sašku tos lielos cīnītājus un kapātājus! Raitis vismaz tiešām cīnas par centimetriem uz laukuma, un par godu viņam visādi amerikāņi un kanādieši neatļaujas īsti izpausties uz laukuma viņi ir manāmi piesardzīgāki es nerunāju par vārtu gūšanu bet gan par rupjībām kas parasti ir tīri atklātas pret mūsu "Masīvo" izlasi!
bet ja Raitis sadoma atkal kadam vartsargam aizmest nuju tad nekas neatliek ka atstradat kartejas minutes mazakuma, pietam pedejos pasaules cempionatos tiesa loti skrupulozi pataisot hokeju par dailslidosanu, tiesi tapec katrs Ivanana grudiens bus 2 minutes.
, 2009-04-13 10:38, pirms 15 gadiem
Blin izlasej vajag tadu speletaju lai butu kaut kads parsvars speka spele pie bortiem un ari pretiniekam nebus tik liela velesanas lekt auguma
, 2009-04-13 10:38, pirms 15 gadiem
kastasir rakstīja: Ticu, Raitim.
Piedāvāju šā iemesla dēļ boikotēt Latvijas izlases pēdējās pārbaudes spēles vai arī izsvilpt treneru korpusu.
un pats tu noteikti halle nebusi, ne?
, 2009-04-13 10:39, pirms 15 gadiem
Znarokam bail, ka nedabū pa ausi no Raičas
, 2009-04-13 10:40, pirms 15 gadiem
sliver rakstīja: Znaroks bija treneris, kas veica paaudžu maiņu (beidzot nomainīja pensionārus kurus iepriekšējie treneri baidījās nomainīt). Principā, lai arī viņš nav ideālais treneris, taču viņš ir pietiekoši kvalificēts, lai veiksmīgi vadītu Latvijas izlasi un man nav nekādu pretenziju ja viņš Raita vietā izlasē redz kādu citu. Rezultatus izvērtēsim pēc PČ un pagaidām lielākai daļai vajadzētu atturēties Raiti celt izlases glābēja gaismā un Znarokam prasīt atkāpties. Tāpat ir skaidrs, ka ja izlase labi nostartēs PČ, visi kas tagad noliek Znaroku lūgsies lai viņš paliek izlasē un otrādi.
P.S. Ja izlase neizpilda normatīvu arī šogad, es esmu par Znaroka atstādināšanu.
beidzot normals viedoklis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-13 10:40, pirms 15 gadiem
ASV un citām komandām ir pilns ar NHL spēlētājiem bet mums ir tikai 3 un ja tos visus neņemam tad kas tas Znarokam ir pa modeli?
Ir varbūt tādi kuri nemaz negrib spēlēt vai kā bet Ivanāns grib un ir gatavs to darīt.kur ir problēma?

P.S.un ja viņš pēc tam vienkārši ignorētu izlasi tas laikam būtu tikai normāli
, 2009-04-13 10:40, pirms 15 gadiem
Nastradamus rakstīja: nu ja siten jau konkreta halava un nekas vairak, ne?
http://www.youtube.com/watch?v=ecoWXP7TnFw
Tas ir viens gols. Dārziņš ir progresējis kopumā, bet teksti par Miķeļiem Rēdlihiem, Cipuļiem un Bērziņiem ir vienkārši smieklīgi - nesos pa laukumu, apstāties nemāku, kustībā uzmest nevaru. Tā bija standarta bilde KHL visas sezonas garumā. Paskaties uz šīm lietām konstruktīvi un nevis ar kaut kādu tur emociju vilni.
Izlases vadība jau gadiem nav mācējusi uzturēt normālas attiecības ar spēlētājiem. Valsts pārstāvēšana ir gods un reāli mūsu spēlētāji raujas, lai uz to tiktu. Iespējams Ivanāns neiederas modelī, jo ir jāmaksā normāls piķis par apdrošināšanu, kas ir daudz mazāks tādiem Bērziņiem un Rēdlihiem. Ivanānam patika nopelnīt dažus stulbus noraidījumus uz pārāk asiem spēka paņēmieniem un tā tālāk - tas ir nevajadzīgi, bet vai tas ir tas galvenais arguments?
, 2009-04-13 10:41, pirms 15 gadiem
sliver rakstīja: Un ja izlase iegūst 8. vietu ta nah Ivanānu, ja? Nē nu principā jau tā ir lielākās daļas līdzjutēju subjektīvā domāšana, tikai uzrakstīta ļoti precīzā vienā teikumā.
aha, piemirsi vel pateikt, ka tad visiem Znaroks buus Dieva vietaa
, 2009-04-13 10:43, pirms 15 gadiem
Nevērtēju augstu Znaroku un Hari kā izlases trenerus.
Izlasē spēlēs mīluļi,tas nekas ka nevar vairs paskriet,iedot normālu pasu vai aizstāvēt vērtusargu.Šogad prognozēju diezgan bēdīgu čempi priekš mums,man liekas ka mikroklimats nav labs,un džekiem acis nedeg,kā arī treneri nemāk večus motivēt. Būs smagi.
, 2009-04-13 10:43, pirms 15 gadiem
Te arī izpaužas tā Znaroka ''krišana par savējiem'', bet par pārējiem viņam pilnīgi pie d*rsas!Tagad hokejā arī kā valdībā, ņem tik savējos
Galvenais, lai Raitis neņem ļaunā un uz Olimpiādi atbrauc palīdzēt.
, 2009-04-13 10:44, pirms 15 gadiem
Taa mes pazaudejam labus spēlētājus!!!!!NHL ir nedaudz vairāk par 20 komandām un katrā komandā ir pa 30 spēlētājiem!!!!NHL nespēlē lūzeri!!!Lai arī Raiča ir kauslis tomer viņš ir NHL un vinu nevar salīdzināt ar pabirām no Dināmo!!!!Ar ko viņš sliktāks par Ciprusu?Ciprucam sen jau vajadzēja atvadīties no izlases!!!!!Nerunāsim par Laviņu kas visu laiku aizķeras aiz līnijām un krīt!!!
, 2009-04-13 10:44, pirms 15 gadiem
neitrals23 rakstīja: pilnigi atbalstu Znaroku un co,domaju ka Ivanans nav vajadzigs,pagajusaja cempi ne ar ka nav izcelies,vienigi ar to ka spele ar Somiju,spelejot 5 pret 3 nezinu kapec panemu un atnema somu vartsargam nuju!!!!!!!!!!!!tipisk policists,kas ir domats NHL izklaidei,nevis rezultativai spelei
varbut tu gribi teikt ka parejie musu izlase ir attaisnojami noraidijumi...? panema nuju ..nu un...?
regulari to vins neradra..bet mums aizsargi gan regulari ķekse pilnigi nevajadzigi...
, 2009-04-13 10:45, pirms 15 gadiem
ko ta vins izlasee daris?~metis vartsargiem prom nujas!
, 2009-04-13 10:45, pirms 15 gadiem
Mjā...Muižniekam Kambala nederēja,Znarokam Ivanāns...jauki...ar ko ta Bērziņš piemēram ir labāks???Ceru tik,ka Raitis neatteiks,kad viņam tomēr piedāvās izlasē spēlēt...
, 2009-04-13 10:45, pirms 15 gadiem
Cerēsim ka uz Olimpiādi būs cits izlases treneru virknējums!
, 2009-04-13 10:45, pirms 15 gadiem
raiti--mees par tevi!!!!!!!
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.