Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mediķi Boumīstera glābšanai izmantoja defibrilatoru, Veberam nebūs jābeidz karjera

Mediķi Boumīstera glābšanai izmantoja defibrilatoru, Veberam nebūs jābeidz karjera
Džejs Boumīsters. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vakar Nacionālās hokeja līgas spēlē Anaheimā uz rezervistu soliņa saļima 36 gadus vecais Sentluisas "Blues" aizsargs Džejs Boumīsters. Šonakt komandas ģenerālmenedžeris Dags Ārmstrongs nāca klajā ar paziņojumu par kanādieša veselības stāvokli, apstiprinot, ka mediķu brigāde izmantoja defibrilatoru.

"Džejam klājas labi, un viņam pašlaik tiek veikta virkne pārbaužu, lai noteiktu, kā un kādēļ notika tas, kas notika, taču situācija izskatās pozitīvi, sacīja Ārmstrongs. "Viņš uz soliņa zaudēja samaņu, un ārsti izmantoja defibrilatoru tās atgūšanai. Džejs nekavējoties atguva samaņu un tika nogādāts slimnīcā. Mēs vēlētos pateikties [mūsu fiziskās sagatavotības trenerim] Rejam Berilam un viņa palīgiem, kā arī "Ducks" medicīnas štābam, ieskaitot abus trenerus un ārstus, par zibenīgo reakciju. Nekad nav labs laiks kam tādam, taču šī situācija nevarēja notikt labākā vietā kā "Honda Center". Liels paldies visiem arēnā par dzīvības glābšanu."

Spēle tika pārtraukta pirmās trešdaļas vidū, un pagaidām jauns norises datums vēl nav izziņots. Veterāns Boumīsters šosezon ir aizvadījis 56 spēles, nopelnot deviņus (1+9) punktus, 20 soda minūtes un pozitīvu lietderību +6. Sentluisas "Blues" viņš pārstāv kopš 2013. gada un vasarā parakstīja jaunu viena gada līgumu par 3,25 miljoniem ASV dolāru. 2002. gadā Floridas "Panthers" viņu draftēja ar trešo numuru, bet 2011. gadā viņš laboja Kārļa Skrastiņa aizsargu dzelzs vīra rekordu.

Lielas bažas bija arī par Monreālas "Canadiens" kapteiņa un dārgākā laukuma spēlētāja Šeja Vebera veselības stāvokli. Tika baumots, ka 34 gadus vecajam aizsargam, kuram jau agrāk bija problēmas ar potīti, varētu nākties beigt karjeru, tomēr medicīniskajās pārbaudēs izrādījies, ka trauma, par laimi, nav tik nopietna. Kreisās potītes sastiepuma dēļ viņam būs jāizlaiž tikai 4-6 nedēļas, kas nozīmē, ka kanādietis ierindā visdrīzāk atgriezīsies jau šosezon. Monreālā aizvadot ceturto gadu un otro sezonu esot kapteiņa lomā, Vebers 55 spēlēs ir sakrājis 34 (13+21) punktu, 26 soda minūtes un pozitīvu lietderību +8.

"Tieši to es jums centos pateikt pagājušajā nedēļā," bažīgo noskaņojumu ap Vebera savainojumu kliedēja galvenais treneris Klods Žiljēns. "Kolīdz pampums nogāja, varējām veikt precīzas pārbaudes un iegūt pareizo atbildi. Netrūka cilvēku, kuri centās spekulēt ar traumas nopietnību, un tas ir bīstami: ja sākam minēt un beigās izrādās pilnīgi pretēji. Savainojums nekad nav labs jaunums, taču šoreiz izskatās daudz labāk, nekā daudzi sākumā baidījās, un tās ir labas ziņas."

Pirms pārsteidzošas iemainīšanas pret Pīkeju Sabenu kanādietis sešas sezonas bija Nešvilas "Predators" kapteinis un 2012. gadā parakstīja 110 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz 14 sezonām. Rekordlielo piedāvājumu viņam toreiz izteica Filadelfijas "Flyers", un "Predators" nolēma to pielīdzināt. Vidēji sezonā Vebers saņem nepilnus 7,9 miljonus dolāru, bet dārgākais spēlētājs komandā ir vārtsargs Kerijs Praiss, kura gada alga ir 10,5 miljoni.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canadiens/news/...
https://www.nhl.com/news/montreal-c...
https://www.tsn.ca/armstrong-parame...
https://www.nhl.com/news/blues-bouw...


, 2020-02-13 14:24, pirms 4 gadiem
Prieks, ka abiem ar veselību viss ir kārtībā. Boumīsteram gan laikam pēdējā sezona, nav ko riskēt
, 2020-02-13 15:00, pirms 4 gadiem
Noģība vienk, man arī tā ir bijis pāris reizes...
, 2020-02-13 15:34, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Noģība vienk, man arī tā ir bijis pāris reizes...
Un vienmēr ar pudeles pisienu pa pieri atdzīvina?
, 2020-02-13 16:35, pirms 4 gadiem
eevelee rakstīja: Un vienmēr ar pudeles pisienu pa pieri atdzīvina?
vispar nav smiekligi,man bērnībā es skrēju man kājas vienkārši pazuda,vienkārši nokritu,neko nevarēja izdarit,vnk tupa atslēdzās...Protams izārstēja bet...
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.