Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam piespēle "Sabres" uzvarā, Balcers zaudējumā nopelna +1

Rolands Eliņš

Girgensonam piespēle "Sabres" uzvarā, Balcers zaudējumā nopelna +1
Zemgus Girgensons spēlē pret "Islanders". Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Zemgus Girgensons ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Bufalo „Sabres” izcīnīt uzvaru pār Ņujorkas „Islanders” ar 3:1, bet Rūdolfs Balcers ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1 Otavas „Senators” zaudējumā Karolīnai ar 1:4.

Zemgus Girgensons šonakt „Sabres” sastāvā laukumā pavadīja 16:37 minūtes, turklāt jāpiemin, ka viņa komanda šoreiz iztika bez noteikumu pārkāpumiem un Girgensonam mazākumā nebija jāspēlē. Latviešu uzbrucējs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli „Sabres” trešo vārtu guvumā, pieliekot punktu intrigai par mača uzvarētāju. Girgensonam tas bija sezonas 12. punkts (49 spēlēs 3+9) un pirmais punkts astoņās spēlēs.

Ar vārtu guvumu Zemgum nav sanācis izcelties kopš 11. decembra un arī šodien viņam pašam savas iespējas neizdevās realizēt, lai gan trešā perioda vidū radās laba iespēja, pēc Kaila Okposo piespēles nonākot vārtu priekšā, bet Ņujorkas vārtsargs, viņa bijušais komandas biedrs Robins Lēners metienu atvairīja. Toties 58. minūtē Girgensons pretinieku zonā uzvarēja cīņā pie apmales, tiekot galā ar diviem pretspēlētājiem un piespēlējot Jūhanam Lāšonam aizvārtē. Zviedrs izkārtoja brīvu metienu Okposo, kura mestā ripa nokrita aiz vārtsarga, un Lāšons to iestūma vārtos, panākot 3:1 un dzēšot „Islanders” izredzes uz atspēlēšanos.

Girgensons šajā spēlē nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1, atzīmējās ar trim metieniem pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu. Viņa pārstāvētā komanda pārtrauca „Islanders” trīs uzvaru sēriju, kamēr pati guva trešo uzvaru piecās spēlēs. „Sabres” joprojām ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, taču tikai par diviem punktiem atpaliek no astotās vietas īpašnieces Pitsburgas „Penguins”.

„Sabres” sastāvā vēl ar vārtu guvumiem šodien atzīmējās Džefs Skiners, kuram tas bija 34. precīzais metiens šosezon, un Džeisons Pominvils. Viņiem abiem ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Džeks Aikels. Līnuss Ulmārks Bufalo vārtos tika galā ar 24 no 25 pretinieku metieniem.

NHL spēli šonakt aizvadīja arī Rūdolfs Balcers, kurš nospēlēja 11:42 minūtes „Senators” sastāvā, turklāt gandrīz divas minūtes spēlēja vairākumā. Balcers mačā pret „Hurricances” ieguva pozitīvu lietderības koeficientu plus viens un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Tieši Karolīna ir komanda, pret kuru Balcers guvis savus līdz šim vienīgos NHL vārtus, un arī šodienas spēle Balceram un viņa komandai sākās veiksmīgi, izvirzoties vadībā 13. minūtē. Vārtus guva Marks Stouns, trāpot ripu vārtos no gaisa pēc vārtsarga atvairīta metiena, un šajā uzbrukumā piedalījās arī Balcers, kurš gan rezultativitātes punktu nenopelnīja.

Otavas minimālais pārsvars saglabājās līdz trešajam periodam, bet tad deviņu minūšu laikā „Hurricanes” ar divu izmantotu vairākumu palīdzību iemeta trīs vārtus pēc kārtas. Spēles ritējums pilnībā mainījās, bet Balcera komandai neizdevās atgūties, un 57. minūtē Teuvo Tereveinens iemeta savus otros vārtus šodienas spēlē, panākot 4:1.

Šis zaudējums Otavai sekoja pēc divām ļoti pārliecinošām uzvarām iepriekšējās spēlēs, bet līgas kopvērtējumā tiek saglabāta pēdējā vieta. Karolīna tikmēr ar šodien izcīnītajiem punktiem saglabā devīto vietu Austrumu konferencē, tieši priekšā Girgensonam un „Sabres”.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-13 08:47, pirms 5 gadiem
Balcers 13 spēlēs NHL, ir bijis laukumā, kad gūti 4 vārti, bet ielaisti vien 2 (+2). Otava šajās 13 spēlēs ir guvusi 40 vārtus, bet ielaidusi 37 !!!

Izcīnijusi 6 uzvaras, zaudējusi 7 spēlēs

     [+] [-]

, 2019-02-13 17:26, pirms 5 gadiem
Un ko tu gribēji ar to pateikt? Jo mazāk pieejamo datu (lasi mazāks spēles laiks), jo mazāka jēga pievērst uzmanību vienkāršajai (+/-) statistikai.