Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" ar astoņiem vārtiem nodrošina septīto uzvaru, Toronto vairākums pieveic "Avalanche"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blues" ar astoņiem vārtiem nodrošina septīto uzvaru, Toronto vairākums pieveic "Avalanche"
Alekss Pietrandželo. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Sentluisas "Blues" izdevās izcīnīt septīto uzvaru pēc kārtas, savukārt Čikāgas "Blackhawks" sērija apstājās pie septiņiem panākumiem. Par sevi atkal lika runāt Toronto "Maple Leafs" vairākums, kas iepriekš atradās uz melnās strīpas.

Sentluisas "Blues" savā laukumā iemeta astoņus vārtus un ar 8:3 sakāva Ņūdžersijas "Devils". Pateicoties septiņu uzvaru sērijai, izdevies atgriezties cīņā par vietu Stenlija kausā, un "Blues" ērti iekārtojusies Rietumu konferences pirmajā "Wild card" pozīcijā. Mača rezultātu atklāja komandas kapteinis Alekss Pietrandželo un pēc pusotras minūtes pārsvaru dubultoja Ivans Barbaševs, un abi maču pabeidza ar trim rezultativitātes punktiem – 2+1. Jāizceļ, ka Sentluisa ņēmusi virsroku jau desmit savstarpējos dueļos pēc kārtas.

Septiņu uzvaru sērija bija Čikāgas "Blackhawks", bet tā aprāvās, izbraukumā ar 3:6 piekāpjoties Bostonas "Bruins". Neskatoties uz pēdējā laika sniegumu, Čikāgai diezin vai izdosies iekļūt izslēgšanas spēlēs. Uzvarētāju sastāvā par galveno varoni kļuva pirmās maiņas uzbrucējs Breds Maršāns, kurš guva vārtus un pievienoja trīs piespēles. Savukārt "Blackhawks" līderim Patrikam Keinam viena piespēle, kas ļāva turpināt rezultativitātes sēriju – pie punktiem viņš ticis jau 15 mačos pēc kārtas.

Izbraukumā uzvaru izcīnīja Toronto "Maple Leafs" – 5:2 pret Kolorado "Avalanche". Lūzuma brīdis pienāca otrās trešdaļas vidū, kad minūtes un 49 sekunžu laikā viesi iemeta trīs ripas vairākumā, 1:1 pārvēršot par 4:1. Izcēlās Ostons Metjūzs, kurš maču pabeidza ar trim punktiem, kā arī Nazems Kadri un Kasperi Kapanens, kuri guva vēl vienus vārtus. "Maple Leafs" norit neklātienes cīņa ar "Bruins" par to, kurai komandai būs sava laukuma priekšrocības Stenlija kausa pirmajā kārtā.

Regulārā sezona, 13. februāris

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins – Blackhawks6:3Sabres – Islanders3:1
Panthers – Stars0:3Blue Jackets – Capitals3:0
Senators – Hurricanes1:4Lightning – Flames6:3
Blues – Devils8:3Predators – Red Wings2:3
Wild – Flyers4:5Jets – Rangers4:3
Avalanche – Maple Leafs2:5Golden Knights – Coyotes2:5