Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Folino paliek "Wild", Hemoniks pievienojas "Canucks"

Folino paliek "Wild", Hemoniks pievienojas "Canucks"
Treviss Hemoniks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālā hokeja līgā (NHL) sastāva papildinājumus veikušas Minesotas “Wild” un Vankūveras “Canucks” komandas. “Wild” uz trīs gadiem par 9,3 miljoniem ASV dolāru pagarinājusi līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Markusu Folino, bet “Canucks” uz vienu gadu par 1,25 miljoniem ASV dolāru noslēgusi līgumu ar kanādiešu aizsargu Trevisu Hemoniku.

29 gadus vecais Folino, spēlējot Minesotā, pagājušogad aizvadīja savu labāko sezonu NHL, 59 regulārās sezonas spēlēs tiekot pie 25 (11+14) punktiem, 30 soda minūtēm un lietderības koeficienta pluss astoņi, bet izslēgšanas spēļu kvalifikācijā četrās spēlēs tika pie vienas piespēles. Pagājušā sezona amerikānim bija jau devītā šajā līgā. Minesota Folino ieguva 2017. gada 30. jūnijā maiņas darījumā ar Bufalo “Sabres”, kur viņš bija aizvadījis sešas sezonas.

Folino “Wild” treniņnometnē tika iespēlēts trešajā virknējumā kopā ar amerikānieti Džordanu Grīneveju un zviedru Džoelu Ēriksonu. “Wild” pirmo sezonas spēli aizvadīs ceturdien, kad spēkosies ar Losandželosas "Kings".

Savukārt 30 gadus vecais aizsargs Hemoniks pagājušo sezonu aizvadīja Kalgari “Flames” komandā, kurā 50 regulārās sezonas spēlēs izcēlās ar 12 (3+9) punktiem.

Hemoniks NHL kopumā aizvadījis 637 spēles, kurās guvis 188 (37+151) punktus, kā arī četrus (1+3) punktus 22 izslēgšanas spēlēs. NHL līdzšinējās karjeras laikā aizsargs bija spēlējis divās komandās- Ņujorkas “Islanders” un Kalgari “Flames”. Hemonika pārstāvētā "Canucks" pirmo sezonas spēli aizvadīs trešdien, tiekoties ar Edmontonas “Oilers”.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/minnesota-wild-s...
https://www.nhl.com/news/travis-ham...


Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Panthers" lūkos dubultot pārsvaru Floridas sērijā

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.