Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bertuzi hat-trick, Taks labo "Golden Knights" rekordu, "Rangers" uzvar derbijā

Bertuzi hat-trick, Taks labo "Golden Knights" rekordu, "Rangers" uzvar derbijā
Tailers Bertuzi (nr. 59) svin vārtu guvumu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pie panākuma tikušas Ņūdžersijas "Devils", Ņujorkas "Rangers", Monreālas "Canadiens", Bostonas "Bruins", Kolumbusas "Blue Jackets", Detroitas "Red Wings", Vegasas "Golden Knights", Sentluisas "Blues", Arizonas "Coyotes" un Losandželosas "Kings".

Pirmo hat-trick Detroitas "Red Wings" rindās nopelnīja Tailers Bertuzi, kurš palīdzēja komandai ar 5:2 viesos pārspēt Minesotas "Wild". Abus pārējos vārtus viesiem guva Tomass Vaneks, bet Dilans Larkins izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Ar trim rezultativitātes punktiem šonakt izcēlās arī Šons Kuralī (1+2), kurš kaldināja Bostonas "Bruins" panākumu pār Toronto "Maple Leafs" (3:2), palīdzot izcīnīt piekto uzvaru sešās spēlēs un trešo uzvaru četrās savstarpējās cīņās. Pretiniekiem divas rezultatīvas piespēles Kasperi Kapanenam.

Vārti un rezultatīva piespēle arī Džefam Kārteram, kurš kopā ar divus vārtus guvušo Anži Kopitaru apturēja Pitsburgas "Penguins" sešu izbraukuma uzvaru sēriju – Losandželosas "Kings" mājās bija pārāka ar 5:2. Abus pretinieku vārtus guva Džeiks Gencels, pa ripai iemetot mazākumā un vairākumā. Divus vārtus guva arī Vladimirs Tarasenko, kurš kaldināja Sentluisas "Blues" trešo uzvaru pēc kārtas (3:1 Dalasā), un Konors Gārlends, kurš iemeta ceturtajā spēlē pēc kārtas un palīdzēja Arizonas "Coyotes" ar 3:2 uzvarēt Edmontonā.

Divu vārtu deficītu atspēlēja Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights", kas pagarinājumā ar 4:3 viesos pārspēja Čikāgas "Blackhawks". Komandas rekordu laboja Alekss Taks, kaut pie punkta tikdams devītajā spēlē pēc kārtas. Šonakt viņam vārti un rezultatīva piespēle, bet deviņu spēļu periodā Taks sakrājis 11 (3+8) punktus. Izglābās arī Stenlija kausa īpašniece Vašingtonas "Capitals", kas atspēlējās 66 sekundes līdz pamatlaika beigām, tomēr pagarinājumā ar 1:2 piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets". Jau otrajā spēlē pēc kārtas papildlaikā iemeta Artemijs Panarins.

Pirmoreiz Bruklinas "Barclays Center" uzvarēja Ņujorkas "Rangers", kas pilsētas derbijā revanšējās Ņujorkas "Islanders" (2:1). Uzvaras vārtus piecas minūtes līdz pamatlaika beigām guva Matss Cukarello-Osens. Iepriekšējās septiņās spēlēs Bruklinā "Rangers" ieguva tikai punktu. Savukārt devīto neveiksmi desmit mačos piedzīvoja Kolorādo "Avalanche", kas viesos ar 0:3 kapitulēja Monreālas "Canadiens". Filipam Dano divas rezultatīvas piespēles, bet Kerijs Praiss atvairīja visus 28 metienus.

SpēleRez
Devils – Flyers3:2
Islanders – Rangers1:2
Sabres – Lightning3:5
Canadiens – Avalanche3:0
Maple Leafs –Bruins2:3
Capitals – Blue Jackets1:2 P
Wild – Red Wings2:5
Blackhawks – Golden Knights3:4 P
Stars – Blues1:3
Oilers – Coyotes2:3
Sharks – Senators4:1
Kings – Penguins5:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
2

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
7

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.