Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ovečkins gūst 74. uzvaras vārtus un uzstāda "Capitals" rekordu

Ovečkins gūst 74. uzvaras vārtus un uzstāda "Capitals" rekordu
Aleksandrs Ovečkins
Foto: AP/Scanpix

NHL komandas Vašingtonas "Capitals" līderis Aleksandrs Ovečkins guva uzvarus vārtus mačā pret Kolorado "Avalanche" (2:1), un tie viņam bija jau 74. uzvaras vārti karjerā, kas ir jauns kluba rekords.

Aleksandrs Ovečkins savus sezonas 22. vārtus guva otrā perioda izskaņā, realizējot vairākumu un panākot rezultātu 2:1. Elegantu piespēli uz aizmuguri viņam izdarīja Trojs Brūvers, bet spēles rezultāts vairs nemainījās, un Ovečkins pārspēja Petera Bondras rekordu nodrošināto "Capitals" uzvaru ziņā.

Vašingtona pirmajos divos periodos uzbruka krietni vairāk (metienu attiecība 32:14), un "Avalanche" vārtsargs Semjons Varlamovs kopumā atvairīja 36 no 38 metieniem. "Capitals" vārtos savukārt jau 19. maču pēc kārtas stājās Breidens Holtbijs, kurš atvairīja 31 no 32 metieniem. "Capitals" pagaidām ieņem trešo vietu Metropoles divīzijā.

Ar sauso uzvaru pār "Maple Leafs" izcēlās Losandželosas "Kings", kuras vārtos nevainojams (vismaz statistikas ziņā) bija Martins Džounss. Viņš NHL aizvadījis vien 29 mačus, bet jau iekrājis deviņas sausās spēles. Uzvarā 2:0 ar diviem punktiem "Kings" sastāvā izcēlās Anže Kopitars un Džefs Kārters, tiesa, otro reizi ripa tika raidīta jau tukšos vārtos.

Daudz rezultatīvāka spēle izdevās "Flyers", kura ar 7:3 sakāva "Lightning". Jau pirmo 22 minūšu laikā tā bija iemetusi četras ripas Jevgeņija Nabokova vārtos, un krievu veterāns tika nomainīts, tiesa, arī viņa aizstājējs Bens Bišops ielaida trīs vārtus, atvairot tikai deviņus metienus. "Lightning" nelaimes vēl vairāk pastiprināja Viktora Hedmana (šosezon 26 spēlēs 5+15) un Tailera Džonsona (43 spēlēs 17+29) savainojumi. Par to nopietnību gan vēl nav saņemts apstiprinājums, taču Tampabejas galvenais treneris Džons Kūpers izteica šaubas par abu uzbrucēju dalību nākamajā spēlē. Savukārt Filadelfijas sastāvā ar trim punktiem rezultatīvākais bija aizsargs Marks Streits, bet vārtus guva septiņi dažādi spēlētāji.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.
Flyers-Lightning7:3
Capitals-Avalanche2:1
Kings-Maple Leafs2:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2015-01-13 10:54, pirms 9 gadiem
Flightning, haha, labs...
, 2015-01-13 11:05, pirms 9 gadiem
Jevgeņija Nabokova vārtos, un krietu veterāns tika nomainīts
Krietu
, 2015-01-13 14:55, pirms 9 gadiem
Nedaudz palabošu,- Džonsam ir nevis deviņi, bet gan "tikai" septiņi šutauti pavisam kopā NHL. Ar to viņš ir pirmajā vietā starp visiem vārtsargiem kā visātrākais mūsdienu NHL, - tam bijis nepieciešams tikai 29 spēļu. Lūk, kāda statistika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.