Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Latvieši aiz okeāna: Merzļikins spēlēs NHL lielākajā arēnā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvieši aiz okeāna: Merzļikins spēlēs NHL lielākajā arēnā
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas "Blue Jackets" noslēgs trīs izbraukuma spēļu sēriju, pulksten 2:00 tiekoties ar Monreālas "Canadiens". Vārtu drošība tiks uzticēta Elvim Merzļikinam, kurš pagājušajā nedēļā pabija fārmklubā.

NHL

Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā devās bez Elvja Merzļikina ierindā – viņš tika nosūtīts uz fārmklubu Klīvlendas "Monsters", lai iegūtu spēļu praksi. Bija plānots, ka visas trīs spēles tiks uzticētas somam Jonasam Korpisalo, kura dublieris pret Arizonas "Coyotes" (3:2) un Kolorado "Avalanche" (2:4) bija Matīss Kivlenieks. Tomēr plāni mainījušies – galvenais treneris Džons Tortorela jau vakar paziņoja, ka pret Monreālas "Canadiens" vārtos būs Merzļikins.

Komandai cenšoties atspēlēties, Korpisalo pašās beigās ielaida vārtus ar metienu, kas lidoja tuvajā stūrī. Soms bija pagalam neapmierināts un trieca nūju pret vārtiem. Viņa negatīvās izpausmes turpinājušās arī pēc spēles, sarunā ar medijiem atklāja Tortorela, taču viņš negribēja iedziļināties detaļās. Speciālists pauda, ka tieši Korpisalo izgājieni pēc spēles pamudinājuši izsaukt Merzļikinu atpakaļ uz "Blue Jackets".

"Canadiens" mājas arēnā satilpst 21273 līdzjutēji, un tā ir vienīgā hokeja halle pasaulē, kurā ir vietas vairāk par 20 tūkstošiem skatītāju. Tieši Monreāla dažādās spēlētāju aptaujās tiek minēta kā pilsēta, kurā aizvadīt izbraukuma spēles ir visneaizmirstamākā pieredze. Mājinieku komandai pēdējos gados nav bijuši labākie rezultāti, tomēr šīs sezonas ievads licis raudzīties ar optimismu – jaunais kodols ieņem trešo vietu savā divīzijā.

Iepriekšējā mājas spēlē "Canadiens" ar 3:2 pieveica Losandželosas "Kings", un divus vārtus vairākumā iemeta komandas kapteinis Šejs Vēbers, kura spēcīgais metiens apvīts dažādām leģendām. Vēbers ir vienīgais no pašreiz spēlējošajiem aizsargiem, kurš karjeras laikā iemetis simts vārtus vairākumā. "Canadiens" rezultatīvākais spēlētājs ar 15 punktiem ir Žonatans Druēns.

Izbraukuma spēli aizvadīs arī Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos tiksies ar Ņujorkas "Rangers". No ierindas izkritis Pitsburgas kapteinis Sidnijs Krosbijs, taču viņa savainojums nav ļāvis Bļugeram pacelties augstāk par ceturto virknējumu, kurā viņam blakus darbojas Zaks Astons-Rīss un Brendons Tanevs.

13. novembris

LaiksSpēleLaiksSpēle
2:00Bruins – Panthers2:00Canadiens – Blue Jackets
2:30Rangers – Penguins3:00Blues – Coyotes
3:00Jets – Avalanche5:00Canucks – Predators
5:00Ducks – Red Wings5:30Kings – Wild
5:30Sharks – Oilers

NBA

Rodions Kurucs kopā ar Bruklinas "Nets" viesosies pie Jūtas "Jazz", kas savā laukumā bijusi perfekta – pieci mači un piecas uzvaras. Kairijam Ērvingam un viņa komandas biedriem būs pamatīgi jāsaņemas, jo iepriekšējā mačā tika saņemts pēriens no Fīniksas "Suns" (112:138), kuru pat pēc veiksmīgā sezonas starta grūti pieskaitīt favorītu pulkam. Kurucs laukumā pavadīja deviņas minūtes un guva trīs punktus.

Bez "Jazz" nav nevienas citas Rietumu konferences komandas, kas savā laukumā nebūtu izjutusi zaudējuma rūgtumu. Jūta bijusi perfekta, pateicoties aukstasinībai. Piektdien ar 103:100 izdevās pieveikt Milvoki "Bucks", Bojanam Bogdanovičam izšķirošo tālmetienu iemetot līdz ar sirēnu. Savukārt trešdien ar 106:104 tika pieveikta Filadelfijas "76ers", pēdējo četru minūšu laikā pretiniekiem ļaujot realizēt tikai vienu metienu.

13. novembris

LaiksSpēleLaiksSpēle
2:00Pacers – Thunder2:0076ers – Cavaliers
2:30Heat – Pistons3:00Bulls – Knicks
4:00Jazz – Nets4:00Nuggets – Hawks
4:00Suns – Lakers5:00Kings – Trail Blazers
1 2 3 76 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2019-11-12 15:56, pirms 4 gadiem
Elvim veiksmi! Ticu un ceru, ka viss būs labi!

  +4 [+] [-]

, 2019-11-12 15:56, pirms 4 gadiem
Par merzļikina "sauso"!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-11-12 16:00, pirms 4 gadiem
Jākāpj tajās blue suede shoes

     [+] [-]

, 2019-11-12 16:31, pirms 4 gadiem
vakar šosezon pirmais NHL (Toronto) vaiveros izliktais vārtsargs :
https://www.eliteprospects.com/play...

cerams Kolumbusa nenogrābstīsies gar šo "izcilo iespēju" paķert

  +1 [+] [-]

, 2019-11-12 16:32, pirms 4 gadiem
Iespēja nr.... Par iespēju trūkumu Elvis nevarēs sūdzēties. Bieži negadās, ka kādam mūsējam ļauj mēğināt atkal un atkal.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 16:37, pirms 4 gadiem
Varēja somubaizsūtīt uz ahl un Kilevnieku paņemt kaut uz spēli. Būu mums visiem wow

  +4 [+] [-]

, 2019-11-12 16:43, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: vakar šosezon pirmais NHL (Toronto) vaiveros izliktais vārtsargs :
https://www.eliteprospects.com/play...

cerams Kolumbusa nenogrābstīsies gar šo "izcilo iespēju" paķert
Džekam stati vēl sūdīgāki nekā Elvim. Domā Kolumbusas GM-am vēl vienu kīperu flopu vajag savai "kolekcijai"?

Offtop. Sportsnet muģilas tomēr Čeriju atlaida.... a ko ta šis tur nepareizu patreica??! Tas jo&@nijs politkoreltums jau dareiz tā sāk besīt! Skandāls Kanādā – par aicinājuma...

     [+] [-]

, 2019-11-12 16:48, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Iespēja nr.... Par iespēju trūkumu Elvis nevarēs sūdzēties. Bieži negadās, ka kādam mūsējam ļauj mēğināt atkal un atkal.
Bet vai tad viņš negāja uz NHL ar norunu, ka nebūs nekādi AHL?!?

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 16:55, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Offtop. Sportsnet muģilas tomēr Čeriju atlaida.... a ko ta šis tur nepareizu patreica??! Tas jo&@nijs politkoreltums jau dareiz tā sāk besīt! http://www.la.lv/skandals-kanada-par-aicinajuma-izteiksanu-imigrantiem-atbrivo-slavenu-tv-personibu
Pareizu vai nepareizu, bet sporta komentēšana nav tā vieta, kur randomā sākt moralizēt uz kādu auditorijas grupu. Domā, ka Latvijā sporta komentētājam, kas pēkšņi tiešraidē sāktu lamāt krievus, kas visu mūžu nodzīvojuši Latvijā un neprot latviski, par to nekādu seku nebūtu?

  -2 [+] [-]

, 2019-11-12 17:05, pirms 4 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Pareizu vai nepareizu, bet sporta komentēšana nav tā vieta, kur randomā sākt moralizēt uz kādu auditorijas grupu. Domā, ka Latvijā sporta komentētājam, kas pēkšņi tiešraidē sāktu lamāt krievus, kas visu mūžu nodzīvojuši Latvijā un neprot latviski, par to nekādu seku nebūtu?
Turklāt Kanādā visi ir imigranti, līdz ar to pilnīgi bezjēdzīgs Čerija izteikums. Varbūt politkorektums ir aizgājis par tālu, bet šoreiz pilnīgi loģiska reakcija. Doma jau bija skaidra - es baltais, jūs krāsaini.

     [+] [-]

, 2019-11-12 17:11, pirms 4 gadiem
Ko, tas ir tas čuvaks??? Pat es viņu zinu kā vienīgo no NHL apskatnieku/žurnālistu pulka. psc. No apraksta neko ārpus kārtas neredzu.

Latvijā tamlīdzīgu čuvaku par tādiem izteikumiem politkorektais Orangutans nosauktu par rusofobu.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-12 17:17, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Turklāt Kanādā visi ir imigranti, līdz ar to pilnīgi bezjēdzīgs Čerija izteikums. Varbūt politkorektums ir aizgājis par tālu, bet šoreiz pilnīgi loģiska reakcija. Doma jau bija skaidra - es baltais, jūs krāsaini.
Ko nozīmē - "visi ir imigranti", kaut kādā brīdī tak jāsāk veidot valsts. Un tad, protams, jābūt īpašai attieksmei pret aborigēniem, kas tur jau bijuši pirms tam, bet tie, kas turpina iebraukt, vnk izmantojot to, ko kanādieši ar savu inteliģenci ir uzcēluši - no tiem gan pienāktos prasīt kaut nedaudz lojalitātes, ja reiz grib ierasties pie gatava uzklāta galda.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 17:40, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Ko nozīmē - "visi ir imigranti", kaut kādā brīdī tak jāsāk veidot valsts. Un tad, protams, jābūt īpašai attieksmei pret aborigēniem, kas tur jau bijuši pirms tam, bet tie, kas turpina iebraukt, vnk izmantojot to, ko kanādieši ar savu inteliģenci ir uzcēluši - no tiem gan pienāktos prasīt kaut nedaudz lojalitātes, ja reiz grib ierasties pie gatava uzklāta galda.
Kanādā nemaz tik viegli ierasties nav. Jāatbilst visādiem kritērijiem. Cita lieta bēgļi, bet lielākā daļa imigrantu tur ir ļoti kvalitatīvi. Un lojalitāte ir tāda gaistoša lieta. Kā pateikt, kuram ir un kuram nav?
Kurš labāks? Ķīnietis Vankūverā ar savu uzņēmumu vai baltais plencis?

  -2 [+] [-]

, 2019-11-12 19:51, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Ko, tas ir tas čuvaks??? Pat es viņu zinu kā vienīgo no NHL apskatnieku/žurnālistu pulka. psc. No apraksta neko ārpus kārtas neredzu.

Latvijā tamlīdzīgu čuvaku par tādiem izteikumiem politkorektais Orangutans nosauktu par rusofobu.
Latvijā rusofobi pārsvarā ir liberastiski noskaņoti tirliņi
Tādu, kuri nebrib redzēt ne Krievus, ne mellos čortus, ir maz
Lielākoties tie, kuri negrib Latvijā Krievus, labprāt aizvietotu tos ar mellajiem

     [+] [-]

, 2019-11-12 19:54, pirms 4 gadiem
Vienu tādu kadru zinu točna, tas ir neviens cits, kā viens no Sportacentra stāriem, Profesors Abrags
Vairākus gadus atpakaļ viņš izteca šādu te domugraudu

  +2 [+] [-]

, 2019-11-12 20:41, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Tādu, kuri nebrib redzēt ne Krievus, ne mellos čortus, ir maz
Es esmu viens no tiem nedaudzajiem... ne vienu ne otru sugu te redzēt negribu. Ok, nav pretenziju pret adeklvātajiem +/- lojālajiem krieviem, bet vairāk besī tā vecā savoku varza, kas te ir aplikusi un izaudzinājusi jau savu jauno paaudzi jau arī tādā pat savoku garā.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 21:06, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Džekam stati vēl sūdīgāki nekā Elvim. Domā Kolumbusas GM-am vēl vienu kīperu flopu vajag savai "kolekcijai"?

Offtop. Sportsnet muģilas tomēr Čeriju atlaida.... a ko ta šis tur nepareizu patreica??! Tas jo&@nijs politkoreltums jau dareiz tā sāk besīt! http://www.la.lv/skandals-kanada-par-aicinajuma-izteiksanu-imigrantiem-atbrivo-slavenu-tv-personibu
Par ko stāsts? Ko izdarīja?

     [+] [-]

, 2019-11-12 21:15, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Es esmu viens no tiem nedaudzajiem... ne vienu ne otru sugu te redzēt negribu. Ok, nav pretenziju pret adeklvātajiem +/- lojālajiem krieviem, bet vairāk besī tā vecā savoku varza, kas te ir aplikusi un izaudzinājusi jau savu jauno paaudzi jau arī tādā pat savoku garā.
Tādu klasisko savoku ir niecīgs procents, problēma ir tajā, ka viņi visvairāk acīs krīt Skaitliskajā ziņā viņu ir apmēram tikpat, cik vēlētāju balsis Krievu Savienībai, taču viņi ir visai skaļi bļauri Lielākā daļa mūsdienu Krieviski runājošo ir APOLITISKA masa, taču kopumā lojāla Latvijas valstij, pa retam kritizē varu un valdību tieši tāpat, kā to dara Lettiņi

  +1 [+] [-]

, 2019-11-12 21:54, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Tādu klasisko savoku ir niecīgs procents, problēma ir tajā, ka viņi visvairāk acīs krīt Skaitliskajā ziņā viņu ir apmēram tikpat, cik vēlētāju balsis Krievu Savienībai, taču viņi ir visai skaļi bļauri Lielākā daļa mūsdienu Krieviski runājošo ir APOLITISKA masa, taču kopumā lojāla Latvijas valstij, pa retam kritizē varu un valdību tieši tāpat, kā to dara Lettiņi
Nu diemžēl nav viņu nemaz tik maz. Viss atkarīgs kādā vidē tu apgrozies! Krievu savienības vēlētāji ir viens bet neaizmirsti nepilsoņus, ir arī ar krievijas pilsoņi!

     [+] [-]

, 2019-11-12 22:04, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Nu diemžēl nav viņu nemaz tik maz. Viss atkarīgs kādā vidē tu apgrozies! Krievu savienības vēlētāji ir viens bet neaizmirsti nepilsoņus, ir arī ar krievijas pilsoņi!
Pats interesantākais ir tas, ka tā saucamajā Krievu savienībā ļoti maz ir etnisko Krievu
Pārsvarā krieviski runājošie žīdeļi
Gluži kā klasiskajā Boļševiku partijā

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 22:45, pirms 4 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Pareizu vai nepareizu, bet sporta komentēšana nav tā vieta, kur randomā sākt moralizēt uz kādu auditorijas grupu. Domā, ka Latvijā sporta komentētājam, kas pēkšņi tiešraidē sāktu lamāt krievus, kas visu mūžu nodzīvojuši Latvijā un neprot latviski, par to nekādu seku nebūtu?
tur jau ta problema ka sekas butu un vel kadas kaut gan cilveks pateiktu tikai pilnigu taisnibu

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 22:46, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Latvijā rusofobi pārsvarā ir liberastiski noskaņoti tirliņi
Tādu, kuri nebrib redzēt ne Krievus, ne mellos čortus, ir maz
Lielākoties tie, kuri negrib Latvijā Krievus, labprāt aizvietotu tos ar mellajiem
logjiski jebkursh melnais bralis bus labaks par krievu

     [+] [-]

, 2019-11-12 22:58, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Pats interesantākais ir tas, ka tā saucamajā Krievu savienībā ļoti maz ir etnisko Krievu
Pārsvarā krieviski runājošie žīdeļi
Gluži kā klasiskajā Boļševiku partijā
Cik kapitaliskajos frankos ir krievu un ukraiņu?

     [+] [-]

, 2019-11-12 22:59, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Pats interesantākais ir tas, ka tā saucamajā Krievu savienībā ļoti maz ir etnisko Krievu
Pārsvarā krieviski runājošie žīdeļi
Gluži kā klasiskajā Boļševiku partijā
Ko tu?

     [+] [-]

, 2019-11-12 23:03, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Tādu, kuri nebrib redzēt ne Krievus, ne mellos čortus, ir maz
Pirmkārt, tādu nemaz nav maz. Bet kā gan tev to sava krievu infotelpā zināt.

Otrkārt, runa ir par to, ka Latvijā tāds Čerija runas ekvivalents kā reizi būs no tādiem un pirmkārt jau vērsts pret krieviem, jo tie visvairāk sirgst ar nelojalitāti un necieņu pret latvisko. Un jebkurš LV nacionālists būs pret abiem, jo krievi viņiem principā ir tāds pats kaitējums latviskajam.

Bet tu tik papagaiļo un papagaiļo par rusofobiju. Atrodi kādu lv nacionālistu, kuram patiktu krievi. Tie čuvaki, kas tur pozēja pie Muceniekiem, viņiem krievi ir tādā pašā līmenī. Vai kaut kādi Iesalnieki, tie visi būs gan pret melniem, gan pret krieviem un krievi raudās par viņu fašismu, bet tev tas nedalec.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 23:10, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Tādu klasisko savoku ir niecīgs procents, problēma ir tajā, ka viņi visvairāk acīs krīt Skaitliskajā ziņā viņu ir apmēram tikpat, cik vēlētāju balsis Krievu Savienībai, taču viņi ir visai skaļi bļauri
A nu nevajag muldēt!!! Liela daļa no Saskaņas elektorāta tādi paši. Vnk viņi balso par saskaņu, jo tiem lielākas izredzes. Viņi savā starpā pārgrupē balsis, bet atceries, ka par to pašu ždanokas un plinera Za Pčol kādreiz bija tie paši 20%.
Un paskaties uz ciparu, cik par krievu val-valsts valodu nobalsoja, tā ir visa tā pati lielā masa! Un pieskaiti vēl nepilsoņus, tā, ka netirs!!!

     [+] [-]

, 2019-11-12 23:15, pirms 4 gadiem
Jo diena, jo Tjoma kļūst utaināks.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-12 23:19, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: A nu nevajag muldēt!!! Liela daļa no Saskaņas elektorāta tādi paši. Vnk viņi balso par saskaņu, jo tiem lielākas izredzes. Viņi savā starpā pārgrupē balsis, bet atceries, ka par to pašu ždanokas un plinera Za Pčol kādreiz bija tie paši 20%.
Un paskaties uz ciparu, cik par krievu val-valsts valodu nobalsoja, tā ir visa tā pati lielā masa! Un pieskaiti vēl nepilsoņus, tā, ka netirs!!!
Strīdīgi. Es daudz esmu runājis ar jauno paaudzi (zem 30), tur jau ir pavisam cita domāšana, daudzi pat strīdas ar saviem vecākiem (par PSRS u.tt), latviešu valodu zina ļoti labi vai ekselenti. Viņi ļoti bieži pat nebalso, par ko liecina arī Saskaņas kritums elektorātā gadu no gada. Pieļauju, ka valodas refrendums bija jau pēdējā dziesma. Piemēram, uz Zdanokas mītiņiem nāca smieklīgi 500-1000, kas nav salīdzināms ar protestiem pret pirmo reformu pirms gadiem 15, tad tur tas cipars bija krietni, krietni lielāks.

     [+] [-]

, 2019-11-12 23:20, pirms 4 gadiem
Tas elektorāts jau labu laiku nav nedz viendabīgs, nedz aktīvs...

     [+] [-]

, 2019-11-12 23:51, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Strīdīgi. Es daudz esmu runājis ar jauno paaudzi (zem 30), tur jau ir pavisam cita domāšana, daudzi pat strīdas ar saviem vecākiem (par PSRS u.tt), latviešu valodu zina ļoti labi vai ekselenti. Viņi ļoti bieži pat nebalso, par ko liecina arī Saskaņas kritums elektorātā gadu no gada. Pieļauju, ka valodas refrendums bija jau pēdējā dziesma. Piemēram, uz Zdanokas mītiņiem nāca smieklīgi 500-1000, kas nav salīdzināms ar protestiem pret pirmo reformu pirms gadiem 15, tad tur tas cipars bija krietni, krietni lielāks.
nedomāju, ka Tjomas priekšstati balstās uz cilvēkiem zem 30 pēdējos dažos gados. Un referendums pirms nieka 7 gadiem, ne jau visi izmiruši.

     [+] [-]

, 2019-11-12 23:55, pirms 4 gadiem
Mani tuvie un dārgie hokejainie draugi, padalieties ar kādu kruto nhl skatīšanās saitu, būs jāpalupī šonakt.

     [+] [-]

, 2019-11-12 23:56, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jo diena, jo Tjoma kļūst utaināks.
Kur konkrētui saskati manu utainību? No Svorda citātiem, kurš piemin Krievus un rusofobiju ikvisur, arī tur, kur nav ne vārda par Krieviem ieminēts? Kijevas Futbola fani uzbrauc mellajam Brazīļu Pedro, Svords piemin Krievusm, es atkal citā rakstā cenšos paskaidrot, kā un kāpēc nokūvu Francijā, šis atkal pin iekšā Krieviju un jautā, kāpēc es nedodos uz turieni, kad jau savu fišku pa ilgiem gadiem esmu Francijā uzstellējis Tas ir PIPEC, visur viņam Krievija neliek mieru, vai tad nav rusofobs?

  +1 [+] [-]

, 2019-11-12 23:59, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Mani tuvie un dārgie hokejainie draugi, padalieties ar kādu kruto nhl skatīšanās saitu, būs jāpalupī šonakt.
OnHockey.TV | Live hockey streams (KHL, NHL,... loti daudzas hokeja ligas var redzet, ari NHL

     [+] [-]

, 2019-11-12 23:59, pirms 4 gadiem
Aizvaidznieks rakstīja: Cik kapitaliskajos frankos ir krievu un ukraiņu?
Ir pietiekami daudz, gan vienu, gan otru, tiesa, lielākā daļa no viņiem ir ar svešiem doķiem, pārsvarā vai nu Poļi, vai arī Pribalti

     [+] [-]

, 2019-11-13 00:00, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Mani tuvie un dārgie hokejainie draugi, padalieties ar kādu kruto nhl skatīšanās saitu, būs jāpalupī šonakt.
Pēkšņi Merzļikina fanu tēlosi?
1 2 3 76 komentāri