Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pietrandželo apciemo Lasvegasu, Faksam 16,25 miljonu līgums ar "Stars"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pietrandželo apciemo Lasvegasu, Faksam 16,25 miljonu līgums ar "Stars"
Alekss Pietrandželo. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubu Lasvegasas “Golden Knights” klātienē apmeklējis aizsargs Alekss Pietrandželo, kurš turpina meklēt savu jauno komandu. Tikmēr čehu uzbrucējs Radeks Faksa vienojies par palikšanu Dalasas “Stars” rindās, noslēdzot piecu gadu līgumu.

Sentluisas “Blues” kapteinis Alekss Pietrandželo, kurš 2019. gadā palīdzēja komandai izcīnīt tās vēsturē pirmo Stenlija kausu, tika uzskatīts par labāko pieejamo brīvo aģentu. Kamēr citi paraksta līgumus, kanādietis ar lēmuma pieņemšanu nesteidzas. Interese par viņu ir vairākām komandām, un viena no galvenajām pretendentēm ir Lasvegasas “Golden Knights”.

Pats spēlētājs apstiprinājis, ka devies uz Lasvegasu, lai iepazītos ar apstākļiem - treniņu kompleksu un sadzīves situāciju. Ja Pietrandželo izvēlēsies parakstīt līgumu ar “Golden Knights”, tad komandai pirms tam būs jāveic maiņas darījums, lai atbrīvotu vietu zem algu griestiem. Kā galvenais kandidāts aizmainīšanai tiek piesaukts aizsargs Neits Šmits, kuru savās rindās labprāt redzētu Floridas “Panthers”.

Stenlija kausa finālu sasniegusī Dalasas “Stars” pagarinājusi līgumu ar centra uzbrucēju Radeku Faksu. Noslēgta vienošanās uz pieciem gadiem par 16,25 miljoniem, tādējādi čehs ticis pie algas pielikuma - viņš sezonā pelnīs par miljonu vairāk. Daudzpusīgais Faksa izslēgšanas cīņās izcēlās ar trim vārtiem vairākumā un astoņiem punktiem, bet “Stars” finālā zaudēja Tampabejas “Lightning”. Regulārajā sezonā Faksas kontā 66 spēles, 11 vārti un 20 punkti. 26 gadus vecais uzbrucējs bija ierobežoti brīvais aģents.

Divu gadu un četru miljonu līgumu ar Detroitas “Red Wings” parakstījis krievu uzbrucējs Vladislavs Namestņikovs. Pagājušajā sezonā viņš paguva pārstāvēt trīs komandas - Ņujorkas “Rangers”, Otavas “Senators” un Kolorado “Avalanche”. Kopā aizvadītas 65 spēles, gūstot 17 vārtus un pievienojot 14 piespēles.

Sentluisas “Blues” pievienojies Kails Klifords - uzbrucējs parakstījis līgumu uz diviem gadiem par diviem miljoniem. Iepriekš viņš pārstāvēja Toronto “Maple Leafs”. Kanādas komandai pievienojies Džimijs Vīzijs - viens gads un 900 tūkstoši.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl