Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona "Sabres" noslēdz līgumu ar 2018. gada MVP balvas ieguvēju

Rolands Eliņš

Girgensona "Sabres" noslēdz līgumu ar 2018. gada MVP balvas ieguvēju
Teilors Hols. Foto: AFP/Scanpix

NHL klubs Bufalo „Sabres” noslēdzis vienas sezonas līgumu ar uzbrucēju Teiloru Holu, spēlētājs apstiprinājis TSN un pēc tam oficiāli apstiprināja arī komanda. Tik augsta ranga brīvo aģentu Zemgus Girgensona pārstāvētajai komandai piesaistīt nebija izdevies jau ilgu laiku.

Teilors Hols ar „Sabres” vienojies par vienas sezonas līgumu, kurš būs astoņu miljonu dolāru vērtībā. „Sabres” pietiek vietas algu sarakstos, un Hols nākamajā sezonā būs trešais apmaksātākais spēlētājs Bufalo komandas sastāvā – Džekam Aikelam par nākamo sezonu paredzēta alga desmit miljonu apmērā, bet Džefam Skineram pienāksies deviņi miljoni.

Hola līgumā iekļauts punkts par to, ka viņu nevar aizmainīt bez viņa piekrišanas, kā arī punkts par to, ka viņu nevar atlaist vai nosūtīt uz fārmklubu.

Holam iepriekš bija septiņu gadu līgums par kopējo vērtību 42 miljonu vērtībā. Hols līdz šim pārstāvēja Arizonas „Coyotes”, uz kuru tika aizmainīts pagājušā gada decembrī. Pirms tam Ņūdžersijas „Devils” sastāvā Hols aizvadīja divas ar pusi sezonas, bet karjeras ievadā pārstāvēja Edmontonas „Oilers”.

Aizvadītajā sezonā Hols izcēlās ar 52 punktiem 65 spēlēs, taču „Coyotes” jaunu līgumu nepiedāvāja, norādot uz Hola neiederēšanos komandas ilgtermiņa plānos. Hols savā NHL karjerā 627 spēlēs savācis 563 punktus un spēlējis trīs pasaules čempionātos, kur 28 spēlēs ticis pie 24 punktiem. Hola neapšaubāmi labākā sezona bija 2017./18. gadā, kad viņš sakrāja 93 punktus un ieguva Hārta balvu kā līgas vērtīgākais spēlētājs. 28 gadus vecais Hols savā NHL karjerā ne reizi nav pabeidzis sezonu ar mazāk nekā 30 punktiem.

Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki pauduši savu pārsteigumu par „Sabres” ķērienu, jo kopā ar aizsargu Aleksu Pjetrandželo Hols tika piesaukts starp spēcīgākajiem joprojām brīvajiem aģentiem šajā starpsezonā. Bufalo „Sabres” pēc kārtējās palikšanas ārpus izslēgšanas spēlēm saglabājusi sastāva kodolu, ieskaitot jauna ilgtermiņa līguma noslēgšanu ar Zemgu Girgensonu, un iepriekšējos gados ne tuvu nav tikusi pieskaitīta komandām, kuras bijušas starp iecienītākajiem brīvo aģentu ceļamēŗkiem.

Hola lēmumā noteikti gan lomu spēlēja tas, ka „Sabres” galvenais treneris ir Ralfs Krīgers, Šveices speciālists, kurš savulaik jau strādāja kopā ar Holu Edmontonas „Oilers”. Hols medijiem nav slēpis savu cieņu pret Krīgeru un tagad atkal varēs spēlēt viņa vadībā.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-12 05:33, pirms 3 gadiem
Nospēlēs sezonu. Sapratīs, kas par miskasti. Aizies prom

  +4 [+] [-]

, 2020-10-12 06:19, pirms 3 gadiem
Vai arī tā vairs nebūs miskaste

  +1 [+] [-]

, 2020-10-12 06:21, pirms 3 gadiem
Negaidīju no Sabres šādu soli. Pozitīvi, manuprāt, bet vārtsargi.... Gribējās šeit redzēt kādu skaļu darījumu, jo opcijas bija. Bez top klases vārtsarga neredzu segumu skaļajiem vārdiem laukumā.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-12 06:44, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Negaidīju no Sabres šādu soli. Pozitīvi, manuprāt, bet vārtsargi.... Gribējās šeit redzēt kādu skaļu darījumu, jo opcijas bija. Bez top klases vārtsarga neredzu segumu skaļajiem vārdiem laukumā.
Tas tomēr ir Hola solis, nevis Sabres. viņam bija plaša izvēle kur doties!
parasti jau tādi spēlētāji nemaz neizskata tādu vāju komandu piedāvājumus , lai ko tie piedāvātu un spertu soļus pretī!
seibrs fani var būt gandarīti. principā šogad labākais uzbrucējs no brīvā tirgus ir izvēlējies seibrus! komandai vēl brīvi ir līdzekļi uzlabot komandu un beidzot tikt PO.

  +5 [+] [-]

, 2020-10-12 07:49, pirms 3 gadiem
Esmu pozitīvi pārsteigts par šādu piesaisti, taču noteikti vairāk to gaidīju Columbusā, jo šķita, ka tieši viņi uz to mērķtiecīgi gāja, atbrīvojot naudu piedāvājuma izteikšanai.
Jāpiekrīt, ka vārtu sarga pozīcija ir tā, kas Bufalo bija jāuzlabo. Jācer, ka Eichel un Hols sadzīvos vienā komandā, taču sliktākajā gadījumā tas ir tikai viens gads.
Nu ar pastiprinātu interesi jāgaida sezonas sākums.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-12 08:37, pirms 3 gadiem
Sabres sastāvs pat ir visai labs pagaidām. Piekrītu, ka vajag labāku GK vēl mazliet. Bet nu kaut kas interesants viņiem briest...

  +2 [+] [-]

, 2020-10-12 09:28, pirms 3 gadiem
Malači Seibri (vadība). Izskatās, ka sanākusi laba stratēģija. Es jau biju noskumis, ka Girgensons paliek, bet nu tagad sāk jau izskatīties pēc play-off komandas. Vēl daži gudri gājieni un komanda būs ļoti nopietna. Varbūt laiks ziedot drafta pikus nopietnam vārtsargam, ja jau beidzās tā tankošanās. Korpi vai Elvi?

  -2 [+] [-]

, 2020-10-12 09:43, pirms 3 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Sabres sastāvs pat ir visai labs pagaidām. Piekrītu, ka vajag labāku GK vēl mazliet. Bet nu kaut kas interesants viņiem briest...
Sabres sastāvs ir gana labs jau gadus 2-3, bet tāpat viņi kā netiek PO tā netiek. Es pieļauju, ka kovidnieka laikā Hols vienkārši izvēlējās vietu, kur mierīgāk bez stresa var šo sezonu, kas vēl hvz kad sāksies, vienkārši pārlaist, ko arī pierāda tas fakts, ka līgums ir tikai uz gadu. Pēc tam pēc šīs sezonas gan jau čalis skatīsies uz nopietnākiem klubiem, jo es pieļauju, ka arī ar visu Holu Buffalo tāpat drīzāk pa līgas pagrabu atkal bakstīsies nekā tiks PO.

     [+] [-]

, 2020-10-12 10:12, pirms 3 gadiem
Biju palaidis garām, ka Holtbijs nav vajadzīgs Vašingtonai. Bufalo vietā, būtu ņēmis viņu. Čalis ar spēcīgu play off pieredzi un gan jau prastu arī sezonā aizvilkt līdz tiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-12 10:49, pirms 3 gadiem
Hols, varbūt, kopumā arī nav slikts hokejists, taču sezonu no sezonas viņam ir viena un tā pati problēma - stabilitāte (kā veselības, tā snieguma). Līdz ar to, BUF var būt gan ļoti lieli ieguvēji, gan ļoti... iegrābušies.

Par to kādi "Sabres" būs jaunajā sezonā - tagad viņiem ir veterāni, Hols, Stāls. Pamazām kaut ko lasa arī "secondary scoring" (tas ir svarīgs moments, taču Īkins un Rīders arī ir tādi 50/50), taču teikt, ka tā tagad ir NU TIK LABĀKA KOMANDA (salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem). Kā minimums, tas ir par ātru.

Vārtsargi? Protams, ka BUF šaibu ķērāji nav TOPi, taču tas pats Ulmarks (pašlaik - RFA) ir adekvāts variants tiem uzdevumiem, ko "Sabres" varētu risināt, t.i., lai iekļūtu PO.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-12 11:30, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Hols, varbūt, kopumā arī nav slikts hokejists, taču sezonu no sezonas viņam ir viena un tā pati problēma - stabilitāte (kā veselības, tā snieguma). Līdz ar to, BUF var būt gan ļoti lieli ieguvēji, gan ļoti... iegrābušies.

Par to kādi "Sabres" būs jaunajā sezonā - tagad viņiem ir veterāni, Hols, Stāls. Pamazām kaut ko lasa arī "secondary scoring" (tas ir svarīgs moments, taču Īkins un Rīders arī ir tādi 50/50), taču teikt, ka tā tagad ir NU TIK LABĀKA KOMANDA (salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem). Kā minimums, tas ir par ātru.

Vārtsargi? Protams, ka BUF šaibu ķērāji nav TOPi, taču tas pats Ulmarks (pašlaik - RFA) ir adekvāts variants tiem uzdevumiem, ko "Sabres" varētu risināt, t.i., lai iekļūtu PO.
Par ātru? āa, tad kad būs labi vai slikti iesākuši sezonu, tad ielauzīsies un lielais eksperts pateiks ka redz tas jau bija paredzams. Sēdi ar olām uz sētas staba, un uz kuru pusi vējš pūtīs uz to pusi gāzīsies. Eksperts.

     [+] [-]

, 2020-10-12 11:31, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Līdz ar to, BUF var būt gan ļoti lieli ieguvēji, gan ļoti... iegrābušies.
Tieši tā! Sabres fanu vietā es te tagad baigi nesapriecātos.... NJD Hols 2 ar asti gadus bija, bet līdz PO tāpat tikai tajā savā MVP sezonā tika un tāpat 1. kārtā izstājās.

     [+] [-]

, 2020-10-12 12:13, pirms 3 gadiem
Iemācīsies, kā tas ir, ka sezonu pabeidz ar 5+7.

     [+] [-]

, 2020-10-12 13:23, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Par ātru? āa, tad kad būs labi vai slikti iesākuši sezonu, tad ielauzīsies un lielais eksperts pateiks ka redz tas jau bija paredzams. Sēdi ar olām uz sētas staba, un uz kuru pusi vējš pūtīs uz to pusi gāzīsies. Eksperts.
Nē, davai, tagad PROGNOZES, PROGNOZES, PROGNOZES!

Tas nekas, ka pat nav zināms KAD sāksies sezona un vēl jo mazāk svarīgi kāds būs tās formāts. Pilnīgi pie vienas vietas arī kāds reāli būs BUF sastāvs, jo uz šo brīdi vēl ĻOTI daudz kas var mainīties, sākot no jaunie FA, turpinot ar maiņām un, lai vai kā, bet kovidniekiem.

Un vispār arī nav svarīgi vismaz vienu pārbaudes maču apskatīties uz to kā jaunā komandā spēlē tie lielie stāri. Īsti eksperti pēc elitprospektu cipariem visu sasummē un bliež!

VAJAG PROGNOZES! PRECĪZAS UN PĒC IESPĒJAS UZ ILGĀKU TERMIŅU!ĀTRI!

     [+] [-]

, 2020-10-12 13:44, pirms 3 gadiem
It kā žēl, Avalanche esot piedāvājuši 6.5 m. Laikam uzvarēt tomēr nav svarīgi. Sabres lai gan pastiprinājusi uzbrukumu, tomēr nav Avs līmenī.

     [+] [-]

, 2020-10-12 14:29, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Par ātru? āa, tad kad būs labi vai slikti iesākuši sezonu, tad ielauzīsies un lielais eksperts pateiks ka redz tas jau bija paredzams. Sēdi ar olām uz sētas staba, un uz kuru pusi vējš pūtīs uz to pusi gāzīsies. Eksperts.
Ne visi dara, kā Dinamo eksperti, kas, lai ko parakstītu vasarā uzreiz bļauj "ka tik labs sastāvs sen nav bijis/vispār nav bijis", "PO garantēts", 'ideāli leģionāri utt." Nu vai otrādi "savakti kārtejie lūzeri", "līgas pagrabs garantēts" utt. Un to visu pirms pārbaudes spēlēm vai pēc 1 spēles. A te tikko beigusies sezona, nevienam nav nojausmas kad spēlēs un kā spēlēs un galu galā - kas pienesīs ripas tiem līderiem + jaunā intriga - ko teiks covidonka - cik lielas korekcijas tas ieviesīs. Nav bijusi nometne - neviens nezina kā saspēlēsies tas pats Aikels ar Holu, kada loma kam būs un - kādi sastāvi būs pretiniekiem, jo ne jau tikai Bufalo audzē muskuļus. Jēga tagad kaut ko prognozēt?

     [+] [-]

, 2020-10-12 14:43, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ne visi dara, kā Dinamo eksperti, kas, lai ko parakstītu vasarā uzreiz bļauj "ka tik labs sastāvs sen nav bijis/vispār nav bijis", "PO garantēts", 'ideāli leģionāri utt." Nu vai otrādi "savakti kārtejie lūzeri", "līgas pagrabs garantēts" utt. Un to visu pirms pārbaudes spēlēm vai pēc 1 spēles. A te tikko beigusies sezona, nevienam nav nojausmas kad spēlēs un kā spēlēs un galu galā - kas pienesīs ripas tiem līderiem + jaunā intriga - ko teiks covidonka - cik lielas korekcijas tas ieviesīs. Nav bijusi nometne - neviens nezina kā saspēlēsies tas pats Aikels ar Holu, kada loma kam būs un - kādi sastāvi būs pretiniekiem, jo ne jau tikai Bufalo audzē muskuļus. Jēga tagad kaut ko prognozēt?
Nu, varbūt, cilvēkam toto likmes deg? VAJAG, TULĪT un viss te!

Bez tā ko dara BUF, vēl svarīgi ir ko dara pārējā divīzija un konference, kas arī ir būtisks faktors kaut kādās prognozēs, t.i., lai saprastu jauno spēku samēru.

Pašlaik JAU ir noslēgti kādi 130 jauni līgumi, bet vēl ne tuvu ne visi TOP FA ir tikuši pie darba vietām. Nemaz nerunājot par maiņām, kas arī noteikti būs un ietekmēs daudzas komandas.

Bet, kas tad tu - PROGNOZES! ĪsTi EkSpErTi PrOgNoZē! Pirmkārt, ne es to "titulu" sev pats rakstīju, ne prasīju. Otrkārt, eksperti nav gaišreģi. Treškārt, ekspertīze bieži vien arī slēpjas tajā, ka pie nepietiekoša "ieejas datu" apjoma, nekādas prognozes netiek sniegtas, to tieši tā arī pasakot.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-12 15:13, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Hols, varbūt, kopumā arī nav slikts hokejists, taču sezonu no sezonas viņam ir viena un tā pati problēma - stabilitāte (kā veselības, tā snieguma). Līdz ar to, BUF var būt gan ļoti lieli ieguvēji, gan ļoti... iegrābušies.

Par to kādi "Sabres" būs jaunajā sezonā - tagad viņiem ir veterāni, Hols, Stāls. Pamazām kaut ko lasa arī "secondary scoring" (tas ir svarīgs moments, taču Īkins un Rīders arī ir tādi 50/50), taču teikt, ka tā tagad ir NU TIK LABĀKA KOMANDA (salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem). Kā minimums, tas ir par ātru.

Vārtsargi? Protams, ka BUF šaibu ķērāji nav TOPi, taču tas pats Ulmarks (pašlaik - RFA) ir adekvāts variants tiem uzdevumiem, ko "Sabres" varētu risināt, t.i., lai iekļūtu PO.
Kā tavuprāt Sabres ar šo darījumu var iegrābties? Ņemot vērā, ka uz vienu sezonu parakstīts. Nesaies ar Eihelu, nebūs rezultāts vai kas cits - aizmainīs deadline pret drafta pikiem.

     [+] [-]

, 2020-10-12 16:27, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Kā tavuprāt Sabres ar šo darījumu var iegrābties? Ņemot vērā, ka uz vienu sezonu parakstīts. Nesaies ar Eihelu, nebūs rezultāts vai kas cits - aizmainīs deadline pret drafta pikiem.
Tas ir stāsts par ieguldīto naudu un atdevi.

Es tagad, protams, varētu gari un plaši rakstīt par to, ka Hols ĻOTI reti vispār ir spējīgs aizvadīt pilnu 82 maču sezonu, par to, ka viņam ir jārāda TOP spēle, lai līgumu atpelnītu (izejot no profāniskā pieņēmuma, ka uzbrucējiem NHL maksā miljonu par +/- katriem 10 gūtajiem punktiem, ja nav kaut kāds deficīts tirgū vai baigā konkurence uz spēlētāju),par to, ka Hola trīs gadu PPG dinamika ir lejupejoša utt.

Taču patiesībā galvenais jautājums ir vai Hols atnesīs BUF to trūkstošo "puzles gabaliņu", kas viņiem līdz šim nav bijis, lai kļūtu par vismaz stabiliem kandidātiem uz PO. Iztērēt 8 miljonus un sezonu... nu, manuprāt, nevar teikt, ka tas ir parasts mēģinājums/eksperiments, sevišķi jau nu BUF gadījumā, kur to eksperimentu jau pietiek.