Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" piedāvājusi līgumus Holam un Pietrandželo, bet saņēmusi atteikumus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" piedāvājusi līgumus Holam un Pietrandželo, bet saņēmusi atteikumus
Teilors Hols. Foto: AFP/Scanpix

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas “Blue Jackets” mēģinājis piesaistīt brīvos aģentus Aleksu Pietrandželo un Teiloru Holu, tomēr vienoties nav izdevies, paudis komandas ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens.

Starpsezonā Kolumbusas “Blue Jackets” aizmainījusi aizsargus Raienu Mareju un Markusu Nutivāru, lai atbrīvotu vietu zem algu griestiem, kas nākamajā sezonā nekļūs augstāki - 81,5 miljoni dolāru. Kā skaidroja Jarmo Kekeleinens, tas galvenokārt darīts, lai aizstāvētos situācijā, ja kāda cita komanda parakstīs offer sheet ar “Blue Jackets” vadošo centra uzbrucēju Pjēru Luku Dubuā.

Viņš gan norādīja, ka notikušas sarunas ar brīvajiem aģentiem Aleksu Pietrandželo un Teiloru Holu, un abiem arī piedāvāts parakstīt līgumu ar “Blue Jackets”. Nedz aizsargs, nedz kreisās malas uzbrucējs nepiekrita. Hols par astoņiem miljoniem noslēdzis vienas sezonas līgumu ar Bufalo “Sabres”, kamēr Pietrandželo turpina jaunas komandas meklējumus. Tiek uzskatīts, ka viņš parakstīs ilgtermiņa vienošanos ar Lasvegasas “Golden Knights”.

Hola un “Sabres” sakarā izskanējusi informācija, ka 2018. gada MVP balvas ieguvēju savās rindās vēlējusies redzēt arī Kolorado “Avalanche”. Tomēr tā piedāvājusi par pusotru miljonu mazāk.

“Jebkurš piedāvājums, ko izsakām, ir nopietns. Tiesa, neizplūdīšu detaļās par konfidencionālām sarunām. Jebkurš piedāvājums - mēs to uztveram nopietni. Reizē - labi apzināmies, kāda ir tirgus situācija, cik daudz mums vietas zem algu griestiem un cik daudz jāpatur brīva, lai varētu vienoties ar Dubuā un noslēgt ilgtermiņa līgumu ar [Vladislavu] Gavrikovu. Jā, neizdevās vienoties, bet mēs piesaistījām citus spēlētājus,” pauda Kekeleinens.

Šajā starpsezonā uz “Blue Jackets” pārcēlušies Makss Domi, kurš parakstīja divu gadu un 10,6 miljonu līgumu, un Minesotas “Wild” ilggadējais kapteinis Miko Koivu, kurš vienojās par 1,5 miljonu un vienu gadu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/mikko-koiv...