Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vinipegas "Jets" ar pirmā pāra aizsargu Morisiju paraksta 50 miljonu līgumu

Agris Suveizda

Vinipegas "Jets" ar pirmā pāra aizsargu Morisiju paraksta 50 miljonu līgumu
Džošs Morisijs. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Vinipegas "Jets" paziņojusi par līguma pagarināšanu ar 24 gadus veco kanādiešu aizsargu Džošu Morisiju, kuru 2013. gada draftā izvēlējās ar 13. numuru.

Iepriekšējā vasarā Džošs Morisijs ar Vinipegas "Jets" parakstīja divu gadu līgumu par 6,3 miljoniem ASV dolāru, bet nu vienošanos pagarinājis vēl uz astoņiem gadiem, sākot no 2020./21. g. sezonas saņemot vidēji 6,25 miljonus dolāru gadā. Kaut arī savainojuma dēļ Morisijs iepriekšējā sezonā piedalījās tikai 59 spēlēs, viņam tā bija pagaidām rezultatīvākā sezona karjerā – 31 (6+25) punkts, 14 soda minūtes un pozitīva lietderība +9. Sešās Stenlija kausa spēlēs Morisijs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderību -1.

Morisijs iepriekšējā sezonā kopā ar Dastinu Baflinu spēlēja pirmajā aizsargu pārī un piedalījās arī vairākuma izspēlē. Šobrīd vairāk par 6,25 miljoniem sezonā saņem divi desmiti Nacionālās hokeja līgas aizsargu, bet vislabāk apmaksātie ir Ēriks Kārlsons no Sanhosē "Sharks" (11,5 miljoni dolāru gadā) un Drū Dautijs no Losandželosas "Kings" (11,0). Trešais ar 9,0 miljoniem sezonā ir Pīkejs Subens no Ņūdžersijas "Devils".

Tikmēr Minesotas "Wild" panākusi jaunu vienošanos ar ierobežoti brīvo aģentu Kevinu Fialu, kurš februārī no Nešvilas "Predators" tika iemainīts pret Mīkaelu Granlundu. Iepriekš gadā saņēmis 0,86 miljonus dolāru, tuvākajās divās sezonās Fiala tiks pie sešiem miljoniem – 2,5 miljoniem pirmajā līguma gadā un 3,5 miljoniem otrajā. 2014. gada drafta 11. numurs "Predators" kreklā iepriekšējā sezonā 64 spēlēs nopelnīja 32 (10+22) punktus, 26 soda minūtes un negatīvu lietderību -11, bet "Wild" debitēja ar 19 spēlēm, septiņiem (3+4) punktiem, desmit soda minūtēm un negatīvu lietderību -12. Šveices izlasē pasaules čempionātā Fiala astoņos mačos atzīmējās ar septiņiem (4+3) punktiem un pozitīvu lietderību +4.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/jets/news/jets-...
https://www.nhl.com/wild/news/fiala...