Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēc divām sezonām NHL Slavins noslēdz 37 miljonu dolāru vērtu līgumu

Rolands Eliņš

Pēc divām sezonām NHL Slavins noslēdz 37 miljonu dolāru vērtu līgumu
Džeikobs Slavins
Foto: Columbus Dispatch/TNS/Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Karolīnas “Hurricanes” paziņojusi par ilgtermiņa līguma noslēgšanu ar 23 gadu veco aizsargu Džeikobu Slavinu. Viņš septiņos gados kopā saņems nedaudz vairāk nekā 37 miljonus ASV dolāru.

Džeikobs Slavins tika draftēts 2012. gadā ar salīdzinoši necilo 120. numuru un pēc drafta turpināja spēlēt USHL, bet pēc tam nākamajā sezonā devās uz NCAA. NHL viņš ienāca tikai 2015. gadā ar pirmā līmeņa līgumu un 63 spēlēs “Hurricanes” rindās izcēlās ar aizsargam pieklājīgajiem 20 punktiem (2+18).

Aizvadītajā sezonā Slavins bija vēl rezultatīvāks un, piedaloties visās 82 spēlēs, savāca 34 punktus (5+29), kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +23. Šis rādītājs ir iespaidīgs, ņemot vērā, ka “Hurricanes” sezonu pabeidza ar 215 gūtiem vārtiem un 236 ielaistiem.

Slavinam nākamsezon būs vēl pirmā līmeņa līgums par 740 tūkstošiem dolāru, taču jau panākta vienošanās par jauna ilgtermiņa līguma noslēgšanu. “Hurricanes” Slavinam, kurš NHL pagaidām aizvadījis 145 spēles, piešķīrusi līgumu uz septiņiem gadiem, kurš viņam vidēji gadā sniegs 5.3 miljonus dolāru.

“Džeikobs ir viens no mūsu komandas pamatakmeņiem, domājot par nākotni, un bija svarīgi nodrošināt viņa palikšanu sastāvā ilgtermiņā,” izteicies “Hurricanes” ģenerālmenedžeris Rons Frensiss. “Mēs uzskatām, ka Slavins ir viens no labākajiem jaunajiem aizsargiem līgā un esam priecīgi, ka viņa ģimene paliks Karolīnā.”

“Hurricanes” pagājušajā sezonā palika 12. vietā Austrumu konferencē, astoņu punktu attālumā no “play-off”. Karolīna izslēgšanas spēlēs nav piedalījusies jau kopš 2009. gada, bet iepriekš 2006. gadā ieguva Stenlija kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jaccob-sla...