Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Zadorovs: "Spēlēt par 25% no sava atalgojuma nav normāli"

Andrejs Siliņš

Zadorovs: "Spēlēt par 25% no sava atalgojuma nav normāli"
Ņikita Zadorovs. Foto: AP / Scanpix

"Kad epidēmijas apmēri samazināsies, cilvēkiem pietrūks hokeja, biļešu cenas varētu pieaugt," Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorado "Avalanche" aizsargs Ņikita Zadorovs izteica cerību, ka sezona tomēr tiks pabeigta, un koronavīrusa izraisītā pandēmija neatstās smagas ekonomiskās sekas uz spēlētāju atalgojumu.

"Sliktākais scenārijs ir tāds, ka sezona netiek pabeigta un par atlikušajām spēlēm līgai nebūs paredzēto ienākumu. Līga zaudēs 1,3 miljardus dolāru, katra kluba īpašnieks - ap 50 miljoniem. Parakstījām līgumu, neko nevaram darīt, un nākamajā sezonā algas var samazināties par 75%," pesimistisku ainu iezīmēja Zadorovs.

"Pastāv sistēma, nemitīgi notiek sarunas, ir baumas, ka lielie spēlētāji varētu atteikties spēlēt. Varbūt tas skanēs merkantīli, bet spēlēt par 25% no sava atalgojuma nav normāli. Risinājums ir atrast vidusceļu, nevis vienkārši atņemt visu naudu. Ceru, ka sezona vēl nav beigusies, ceru, ka būs izslēgšanas turnīrs," turpināja hokejists.

"Kad epidēmijas apmēri samazināsies, cilvēkiem pietrūks hokeja, biļešu cenas varētu pieaugt. Plus olimpiskās spēles ir pārceltas, [olimpisko spēļu pārraižu tiesību turētājai ASV] NBC varēs samaksāt vairāk naudas par NHL tiešraidēm," savu domu skaidroja "Avalanche" aizsargs.

24 gadus vecais Zadorovs sesto pilno sezonu NHL un tajā aizvadījis 64 mačus, gūstot četrus vārtus un atdodot deviņas rezultatīvas piespēles. Zadorovam arī 65 soda minūtes un +/- rādītājs +6. Zadorovam par šo sezonu jāsaņem 3,2 miljoni dolāru, bet starpsezonā krievu aizsargs kļūs par ierobežotu brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/

  +4 [+] [-]

, 2020-04-12 11:32, pirms 4 gadiem
Tad nespēlē

  +5 [+] [-]

, 2020-04-12 14:19, pirms 4 gadiem
Zini, Ņikita, kas nav normāli? Nav normāli, ka kaučuka drātētāji saņem lielāku atalgojumu par medmāsu, kurai jāstrādā pa naktīm. Tā lūk!

  -1 [+] [-]

, 2020-04-12 14:49, pirms 4 gadiem
Man arī šobrīd alga samazinās par 75%,bet strādāt turpinu. Atšķirībā no sporta zvaigznes,kam ar nopelnīto,ja tērēs prātīgi, pietiks līdz mūža galam, man jāstrādā arī par mazāku algu,lai ir par ko dzīvot.

     [+] [-]

, 2020-04-12 15:55, pirms 4 gadiem
es te biju rakstīja: Man arī šobrīd alga samazinās par 75%,bet strādāt turpinu. Atšķirībā no sporta zvaigznes,kam ar nopelnīto,ja tērēs prātīgi, pietiks līdz mūža galam, man jāstrādā arī par mazāku algu,lai ir par ko dzīvot.
Ja tu nopietni, tad 75% no mirstiigaa cilveeka algas patieshaam nav normaali. Cik tad tu pelniji? 4K? 3K? Mazaak? Kaada jeega tad iet uz darbu? Teiksim ja pelniji 1000 tad paliek 250! Bez Komentaariem.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-12 18:24, pirms 4 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Ja tu nopietni, tad 75% no mirstiigaa cilveeka algas patieshaam nav normaali. Cik tad tu pelniji? 4K? 3K? Mazaak? Kaada jeega tad iet uz darbu? Teiksim ja pelniji 1000 tad paliek 250! Bez Komentaariem.
zinu daudzus cilvjus, kuri šobrīd par 250 var tikai sapņot
zinu arī to, kāpēc tas tā un ka paši vien bija vainīgi, savā laikā izvēloties samaksas veidu
un ne visiem ir uzkrājumi

  -1 [+] [-]

, 2020-04-12 21:17, pirms 4 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Zini, Ņikita, kas nav normāli? Nav normāli, ka kaučuka drātētāji saņem lielāku atalgojumu par medmāsu, kurai jāstrādā pa naktīm. Tā lūk!

Varbūt beidzot laiks beigt skatīties cita makos un čīkstēt par visu? Atšķirība tāda, ka stājoties mediķos, tev bez maz vai ir garantēts darbs, bet lai kļūtu par tādu "kaučuka drātētāju'' , jāiet cauri kaut kam vairāk par augstskolu dažu gadu garumā.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-12 22:08, pirms 4 gadiem
andriic16 rakstīja: Varbūt beidzot laiks beigt skatīties cita makos un čīkstēt par visu? Atšķirība tāda, ka stājoties mediķos, tev bez maz vai ir garantēts darbs, bet lai kļūtu par tādu "kaučuka drātētāju'' , jāiet cauri kaut kam vairāk par augstskolu dažu gadu garumā.
Hmm, un kā tad ar mācībām daudzu gadu garumā? Lielo rubli sāc pelnīt tikai ap 30... Ne jau tikai medicīnas darbinieki, bet arī izcilākie pasaules zinātnieki pelna mazāk par ierindas hokejistiem. Tas ir netaisnīgi? Ļoti. Tas ir pilnīgi aplam!

     [+] [-]

, 2020-04-13 21:03, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Hmm, un kā tad ar mācībām daudzu gadu garumā? Lielo rubli sāc pelnīt tikai ap 30... Ne jau tikai medicīnas darbinieki, bet arī izcilākie pasaules zinātnieki pelna mazāk par ierindas hokejistiem. Tas ir netaisnīgi? Ļoti. Tas ir pilnīgi aplam!
Piekrītu, lai kļūtu par labu docu tiešam jāmacas ilgi un tiek sasniegts 30g vecums, bet tai pat laikā, dažs labs vēl vidusskolas 12.klasē nezina, ies vai neies par mediķi. Bet tāds kā hokejists vecākiem jāsāk audzināt un sponsorēt jau no 4,5 gadu vecuma. Un vidusskolas gados tev jau jābūt profesionalim, lai uz tevi nhl paskatītos.