Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vai Ovečkinam un "Capitals" beidzot izdosies iegūt Stenlija kausu?

Vai Ovečkinam un "Capitals" beidzot izdosies iegūt Stenlija kausu?
Aleksandrs Ovečkins
Foto: AP/Scanpix

Šonakt ar piecām spēlēm startēs Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas cīņas jeb Stenlija kauss. Vai Sidnijam Krosbijam un Pitsburgas "Penguins" izdosies uzvarēt otro gadu pēc kārtas? Vai Aleksandram Ovečkinam un Vašingtonas "Capitals" regulārās sezonas panākumus izdosies pārvērst titulā? Cik tālu tiks Konors Makdeivids un Ostons Metjūzs?

Šonakt laukumā dosies desmit komandas. Pulksten 2:00 Monreālas "Canadiens" uzņems Ņujorkas "Rangers", bet Otavas "Senators" tiksies ar Bostonas "Bruins". Pulksten 2:30 čempione Pitsburgas "Penguins" tiksies ar Kolumbusas "Blue Jackets". 4:30 Minesotas "Wild" spēkosies ar Sentluisas "Blues", bet 5:00 paredzēta Edmontonas "Oilers" un Sanhosē "Sharks" tikšanās.

Vēl trīs dueļos pirmās spēles tiks aizvadītas rītnakt – 2:00 regulārās sezonas uzvarētāja Vašingtonas "Capitals" uzņems Toronto "Maple Leafs", 3:00 Čikāgas "Blackhawks" tiksies ar Nešvilas "Predators", bet 5:30 Anaheimas "Ducks" uzņems Kalgari "Flames". Visās spēlēs pirmās norādītas mājinieces.

Par regulārās sezonas uzvarētāju otro gadu pēc kārtas kļuva Vašingtonas "Capitals", kas 82 spēlēs savāca 55 uzvaras un 118 punktus. Pērn triumfam regulārajā sezonā sekoja izstāšanās izslēgšanas spēļu otrajā kārtā pret Pitsburgas "Penguins", un Aleksandra Ovečkina ērā komanda joprojām nav tikusi tālāk.

Tomēr galvenais treneris Berijs Trocs, kurš pagājušajā gadā tika atzīts par labāko, veicis izmaiņas. Ovečkins laukumā pavada mazāk laika, nekā jebkad agrāk. Centrs Niklass Bekstrems tik maz nav spēlējis kopš pirmās sezonas Ziemeļamerikā. Breidens Holtbijs kopš kļūšanas par pirmo vārtsargu nekad nav aizvadījis mazāk mačus.

"Izmēģinājām dažādas lietas," teica Ovečkins. "Esam labākā formā nekā pērn, tas pats sakāms arī par psiholoģisko sagatavotību. Mums ir četras maiņas, kuras var izveidot, un četras maiņas, kuras var pielikt punktu, neatkarīgi no situācijas."

Vašingtonai pirmajā kārtā pretī stāsies pārsteiguma autore Toronto "Maple Leafs", kurā galveno smagumu uz saviem pleciem iznesa debitanti – Ostons Metjūzs, Viljams Nīlanders, Mičs Mārners un citi. Hokeja galvaspilsētā par panākumu uzskata iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā, un pārsteigumu no Maika Bebkoka trenētās komandas gaida tikai retais.

Čempione Pitsburgas "Penguins", kas pie Stenlija kausa tika, pateicoties ātrumam, pirmajā kārtā tiksies ar Kolumbusas "Blue Jackets" – komandu, kas uzvarēja 16 spēlēs pēc kārtas. Lai atkārtotu rekordu, kas kopš 1993. gada pieder tieši "Penguins", pietrūka vienas uzvaras. Skaidrs, ka Kolumbusas galvenais ierocis cīņā pret Sidniju Krosbiju būs centra uzbrucējs Brendons Dubinskis, kurš ar pasaules labākā hokejista provocēšanu nodarbojas jau daudzus gadus un pamanījies no Krosbija izvilināt arī kautiņu. Vēl viena "Blue Jackets" cerība ir vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kamēr Pitsburga cer, ka Krisa Letanga savainojums un nespēlēšana netraucēs pārvarēt pirmo kārtu.

Vēl Austrumu konferencē tiksies Monreālas "Canadiens" un Ņujorkas "Rangers" – komandas, kuras kopvērtējumā šķīra tikai viens punkts –, un īpaša uzmanība jāpievērš vārtsargiem – Kerijs Praiss pret Henriku Lundkvistu. Tāpat austrumos tiksies Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins", un sezonas izskaņā abas vienības piemeklējušas savainojumu problēmas. Kanādas galvaspilsētā cer, ka Ēriks Kārlsons dominēs, kamēr Bostona paļausies uz Čārliju Makavoju – debitantu, kurš NHL vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

Par Rietumu konferences uzvarētāju kļuva Čikāgas "Blackhawks", un pēdējo gadu titulētākajai komandai pretī stāsies Nešvilas "Predators". 72,9% (175 no 240) no vairākkārtējo čempionu vārtiem iemeta seši hokejisti – Patriks Keins (34), Artēmijs Panarins (31), Marians Hosa (26), Artjoms Aņisimovs (22), kurš savainojuma dēļ nespēlēja sezonas beigās, bet būs gatavs sērijas pirmajam mačam, Rihards Panīks (22), Džonatans Teivzs (21) un Raiens Hartmans (19).

Tikmēr Nešvilas "Predators" var lepoties ar bīstamāko mazākumu līgā – neskatoties uz mazāk spēlētājiem laukumā, izdevies gūt 12 vārtus. Ļoti bīstami bija zviedri – Viktors Arvidsons ar pieciem vārtiem mazākumā bija labākais NHL, bet Filips Fošberjs ar trim vārtiem dalīja piekto vietu. Protams, nedrīkst aizmirst sabalsēto komandas aizsardzību, kuru vasarā papildināja P. K. Subens.

Aizvadot otro sezonu un kļūstot par NHL rezultatīvāko spēlētāju, Konoram Makdeividam izdevās aizvilkt Edmontonas "Oilers" līdz izslēgšanas spēlēm, turklāt pirmajā kārtā pret pērno finālisti Sanhosē "Sharks" būs sava laukuma priekšrocības.

"Ceri, ka nekļūsi par spēlētāju, kuram jāaizstāvas pret viņu," komplimentus komandas biedram veltīja "Oilers" aizsargs Kriss Rasels. "Viņš var paveikt lietas tādā ātrumā… Jā, līgā ir daudz ātru hokejistu, tomēr viņa rokas un domāšana padara viņu atšķirīgu."

Turklāt pagaidām nav zināms, vai "Sharks" varēs likt pretī savainotos centra uzbrucējus Džo Torntonu un Loganu Kutūru. Tādējādi Sanhosē cerības pārspēt pagājušajā sezonā sasniegto neizskatās spožas.

Vēl spēkosies Minesotas "Wild" un Sentluisas "Blues", kā arī Anaheimas "Ducks" un Kalgari "Flames". Minesota sezonas otrajā pusē piedzīvoja kritumu, kamēr "Blues" atlaida galveno treneri Kenu Hičkoku un aizmainīja vadošo aizsargu Kevinu Šatenkirku, tomēr paguva iekļūt Stenlija kausā. Tikmēr Anaheima pēc daudzajiem zaudējumiem septītajās spēlēs grib pārmācīt jauno "Flames" komandu.

Bostonas "Bruins", Kalgari "Flames", Kolumbusas "Blue Jackets", Edmontonas "Oilers", Monreālas "Canadiens", Otavas "Senators" un Toronto "Maple Leafs" – pērn neviena no šīm komandām neiekļuva Stenlija kausā. Nomainoties septiņām dalībniecēm, atkārtots 2015. gada rekords.

Izslēgšanas spēlēm kvalificējās piecas Kanādas komandas, lai gan pērn to nespēja neviena. No piecām komandām, kas pērn atradās kopvērtējuma pašās beigās, četras spēja iekļūt Stenlija kausā. Un Toronto "Maple Leafs" kļuva par pirmo komandu kopš 2008. gada, kad pēc finišēšanas pēdējā vietā nākamajā sezonā izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com
Official Site of the National Hockey League |...


, 2017-04-12 15:21, pirms 7 gadiem
Bez bazara amazing capitals
, 2017-04-12 15:24, pirms 7 gadiem
nē, neizdosies
, 2017-04-12 15:26, pirms 7 gadiem
Protams ka ne. Ovečkinam ir gagarins izkalts, Stenliju lai cilā normāli veči.
, 2017-04-12 15:33, pirms 7 gadiem
nope
, 2017-04-12 15:35, pirms 7 gadiem
, 2017-04-12 15:35, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Protams ka ne. Ovečkinam ir gagarins izkalts, Stenliju lai cilā normāli veči.
Ovi, tāpēc, ka krievs pēc tautības, var patikt un var nepatikt, bet hokejists viņš ir izcils. Par to vai normāls vecis - mums, sporta centra komentētājiem, spriest grūti
Slēpts komentārs: cappadonna
, 2017-04-12 15:37, pirms 7 gadiem
Hokejists izcils, bet nē, kāds atkal iebāzīs sprunguli spieķos.
, 2017-04-12 15:40, pirms 7 gadiem
Būtu jau pelnījuši, pēdējos gados laba komanda! BET kautkā neticās, kautkas playoff spēlēs nesanāk šiem.
, 2017-04-12 15:40, pirms 7 gadiem
regjis rakstīja: Ovi, tāpēc, ka krievs pēc tautības, var patikt un var nepatikt, bet hokejists viņš ir izcils. Par to vai normāls vecis - mums, sporta centra komentētājiem, spriest grūti
Izcils ir, tāpēc gan jau gagarinu dabūs, Stenliju nav pelnījis, krim nash, ibio
, 2017-04-12 15:40, pirms 7 gadiem
cappadonna rakstīja: Ja nemaldos regularas sezonas uzvaretaji vel ne reizi nau uzvarejusi. Ne NHL ne NBA pat ne kolhozaa. Taka Ovem visticamak ka nespid.
Smagi kļūdies. Ir uzvarējuši un ne vienu reizi vien.
Slēpts komentārs: zaxx
, 2017-04-12 15:47, pirms 7 gadiem
Ceru, ka nē...
, 2017-04-12 15:49, pirms 7 gadiem
cappadonna rakstīja: Ja nemaldos regularas sezonas uzvaretaji vel ne reizi nau uzvarejusi. Ne NHL ne NBA pat ne kolhozaa. Taka Ovem visticamak ka nespid.
Pēdējo 10 sezonu laikā vien tas noticis divreiz. Sīkāk: THE PUCK REPORT: NHL Presidents' Trophy Winners...

NBA tuvākais piemērs ir Warriors 2014-2015 sezonā, kad viņi uzvarēja gan sezonu, gan titulu.
, 2017-04-12 16:07, pirms 7 gadiem
regjis rakstīja: Ovi, tāpēc, ka krievs pēc tautības, var patikt un var nepatikt, bet hokejists viņš ir izcils. Par to vai normāls vecis - mums, sporta centra komentētājiem, spriest grūti
Kāds tur izcils, sen vairs nav, ja arī kādreiz ir bijis. Stipri viduvējs. Cīnīsies 16 līdzvērtīgas komandas, un tur kapitāļi nebūt nav top 5 favorīti.
, 2017-04-12 16:16, pirms 7 gadiem
Neizdosies...Saņok tā bundža pie kājas.
, 2017-04-12 16:24, pirms 7 gadiem
cappadonna rakstīja: Ja nemaldos regularas sezonas uzvaretaji vel ne reizi nau uzvarejusi. Ne NHL ne NBA pat ne kolhozaa. Taka Ovem visticamak ka nespid.
Nba derētu vairāk painteresēties,vates galva.
, 2017-04-12 16:28, pirms 7 gadiem
Par Wašingtonu stipri šaubos.
Ceru, ka Edmontona tālu tiks, laba komanda šogad.
, 2017-04-12 16:28, pirms 7 gadiem
Ne nu izcīnīs, ne nu kā! Bebkoka jaunuļu bandai ir labas iespējas Saņoku aizūtīt pie "patēva" Oļega!
, 2017-04-12 16:33, pirms 7 gadiem
Pie Blues varēja arī pieminēt Sobotkas atgriešanos komandā.
, 2017-04-12 16:38, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Ne nu izcīnīs, ne nu kā! Bebkoka jaunuļu bandai ir labas iespējas Saņoku aizūtīt pie "patēva" Oļega!
Pa lielam piekrītu. To vai vašiki ir spējīgi iegūt vāzi, varēs redzēt jau pret Toronto. Vispār pirmās kārtās pāri ir diezgan interesanti. Obligāti būs jāpaskatās Edmontona arī. Rendžeriem ar Monreālu ir rivalry izveidojies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-12 16:49, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kāds tur izcils, sen vairs nav, ja arī kādreiz ir bijis. Stipri viduvējs. Cīnīsies 16 līdzvērtīgas komandas, un tur kapitāļi nebūt nav top 5 favorīti.
Ja hokejists NHL ir nospēlējis vairāk kā 1000 spēles (gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanas spēlēs) un vidēji spēlē guvis vairāk kā 1 punktu, tad viņš tiešām ir izcils un visiem heiteriem, kādu sportacentrā ir daudz, atliek tikai muļķību rakstīšana.
, 2017-04-12 16:58, pirms 7 gadiem
Minesota šogad paņems priekšā visus un visur!!!
, 2017-04-12 17:03, pirms 7 gadiem
Number 0 rakstīja: Minesota šogad paņems priekšā visus un visur!!!
Atgādini, lūdzu, kad viņiem tas ir izdevies iepriekš?
, 2017-04-12 17:16, pirms 7 gadiem
Pirmo kārtu kapitāļi pārvarēs, tur daudz problēmām nevajadzētu būt. Taču pēc tam visu noteikts sīkumi, kurus tagad paredzēt nav iespējams.
, 2017-04-12 17:17, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Par Wašingtonu stipri šaubos.
Ceru, ka Edmontona tālu tiks, laba komanda šogad.
Aizsardzība jau nu gan nav nekāda super labā. Kā arī vārtos Talbots visu sezonu nodrillēts (73 spēles). Ar īpaši produktīvu uzbrukumu varbūt iekļūs rietumu finālā. Gribās, lai viņiem aiziet, bet par agru. Vēl daudzus turpmākos gadus spēs iekļūt Stenlija kausā.
, 2017-04-12 17:20, pirms 7 gadiem
Šis būs pēdējo gadu viesn no interesantākajiem NHL play-off. Principā visas komandas ir ļoti līdzvērtīgas, un pati līga ir pilna ar jaunajiem talantiem. Pitsburgas klupšanas akmens noteikti ir Letanga zaudēšana pirms play-off, Capitals ir fantastiska uzbrukuma un vārtusarga līnija, bet aizsardzība var iegāzt. Finālā pašlaik tikai ir jānosaka Blackhawks pretinieks.
, 2017-04-12 17:38, pirms 7 gadiem
Driz saksies Pč un kaut ka pokuj visiem bus tas stenlijs. Otrskirigs turnirs
, 2017-04-12 17:45, pirms 7 gadiem
Pelnījis jau būtu, bet gan jau atkal kkas nesanāks
, 2017-04-12 17:54, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Ne nu izcīnīs, ne nu kā! Bebkoka jaunuļu bandai ir labas iespējas Saņoku aizūtīt pie "patēva" Oļega!
Kā naglai uz galvas! Saņok būtu laimīgs pēc iespējas ātrāk legāli atkratīties no bundžas un braukt baudīt PČ!
, 2017-04-12 17:59, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Kā naglai uz galvas! Saņok būtu laimīgs pēc iespējas ātrāk legāli atkratīties no bundžas un braukt baudīt PČ!
Taisniba gan jo krievus jau no mazotnes maca ka augstakais punkts hokejaa ir izlase nevis kaut kada bundza. Krieviem drosivien ir neticami gruti noskanoties uz stenlija bundzau laika kad paraleli spele izlase kur ir citas emocijas
, 2017-04-12 18:10, pirms 7 gadiem
Protams, ka Capitals nebūs čempioni, Oilers varētu tikt finālā.
, 2017-04-12 18:14, pirms 7 gadiem
Paņems Stenlija bļodu un Olimpiādi ar paņems
, 2017-04-12 18:17, pirms 7 gadiem
uzvarētājs9 rakstīja: Taisniba gan jo krievus jau no mazotnes maca ka augstakais punkts hokejaa ir izlase nevis kaut kada bundza. Krieviem drosivien ir neticami gruti noskanoties uz stenlija bundzau laika kad paraleli spele izlase kur ir citas emocijas
Bundžas patieso vērtību sāku izprast pēc tam, kad mūsu hokeja leģenda S. Ozoliņš vienā intervija pateica, ka nekad nav nēsājis uzvarētāja gredzenu un nemaz nezin kur tas atrodas.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.