Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Džonsonam un Paketam divi vārti, "Lightning" sagrauj "Maple Leafs"

Džonsonam un Paketam divi vārti, "Lightning" sagrauj "Maple Leafs"
Ondrejs Palats un Tailers Džonsons, Foto: Reuters / Scanpix

Nakts centrālajā spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Atlantijas divīzijas un visa čempionāta līdere Tampabejas „Lightning” ar 6:2 sagrāva Toronto „Maple Leafs”.

Pirmā perioda vidū Tailers Džonsons pāradresēja ripu Frederika Andersena vārtos pēc partnera piespēles – 1:0, bet trešdaļas beigās „Lightning” uzbrucējs Entonijs Sirelli dubultoja viesu pārsvaru, mainot ripas lidojuma virzienu – 2:0. Pēc pārtraukuma Tampabeja panāca 4:0. Vienā no epizodēm Breidens Points ar kāju piespēlēja Džonsonam, kura priekšā bija tukšie vārti, uzbrucējam iemetot savu otro ripu spēlē, bet 30 sekundes vēlāk Ondrejs Palats pielika nūju un ieraidīja ripu vārtos pēc aizsarga metiena no zilās līnijas.

Sekoja vārtsarga maiņa viesu rindās, bet drīz Toronto zvaigznes Ostona Metjūza sologājiens noslēdzās ar 31. vārtu guvumu šosezon – 4:1. Vēl līdz otrajam pārtraukumam viesi atjaunoja četru vārtu pārsvaru – „Maple Leafs” spēlētāji vairākumā nepaspēja tikt pie ripas savā uzbrukuma zonā, un trīs „Lightning” hokejisti izspēlēja skaisto divu piespēļu kombināciju, pārspējot arī Garetu Sparksu – 5:1.

Pēdējā trešdaļā viesu piekto vārtu autors Sedriks Pakets atzīmējās arī otro reizi, bet piecas sekundes pirms sirēnas Konors Brauns panāca 6:2. Tikai četri no 18 „Maple Leafs” laukuma spēlētājiem šo maču noslēdza neesot mīnusos. Pēc 70 spēlēm „Lightning” vienībai ir 110 punkti, un tā kļuvusi par septīto komandu NHL vēsture, kas sasniedza šo atzīmi 70 vai mazāk maču laikā.

Tikmēr Arizonas „Coyotes” smagi zaudēja Čikāgas „Blackhawks” – 1:7. Ar „hat-trick” uzvarētāju rindās izcēlās Brendans Perlini. Par izšķirošo kļuva otrā trešdaļa, kad „Blackhawks” iemeta četras ripas pēc kārtas 11 minūšu laikā.

NHL spēles, 12. marts

SpēleRezultāts
Lightning – Maple Leafs6:2
Blue Jackets – Islanders0:2
Senators – Flyers2:3
Sharks – Wild3:0
Coyotes – Blackhawks1:7
Hurricanes – Avalanche3:0
Rangers – Oilers2:3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...