Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Daugaviņa pārgalvība izpelnās hokeja apskatnieku uzmanību

Daugaviņa pārgalvība izpelnās hokeja apskatnieku uzmanību
Kaspars Daugaviņš izpilda savu pēcspēles metienu
Foto:AP/Scanpix

Kaspara Daugaviņa izpildītais pēcspēles metiens NHL spēlē starp Otavas „Senators” un Bostonas „Bruins” nebija precīzs, taču ar savu pārgalvību un īpašo metiena izpildes tehniku pievērsis sev gandrīz visas hokeja pasaules uzmanību.

Samērā reti plašu popularitāti gūst triks vai māņkustība, kuras gala iznākums ir negatīvs, taču šoreiz tieši tā ir noticis ar latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa izpildīto pēcspēles metienu spēlē pret Bostonas „Bruins”. „Viens no interesantākajiem pēcspēles metieniem NHL vēsturē!”, raksta Sbnation.com, „Daugaviņš izmēģina leģendāru triku,” vēsta virsraksts Sports.Yahoo.com, „Vai jūs to redzējāt? Daugaviņa jaunums pēcspēles metienu sērijā!” sajūsmināti ir Kanādas „CBC” mediju kompānijas pārstāvji. Šādi un līdzīgi epiteti tiek veltīti Daugaviņa izpildītajam pēcspēles metienam.

Pats Daugaviņš gan pēc spēles mediju pārstāvjiem smejoties norādījis, ka „šobrīd droši vien izskatās pēc muļķa”, taču tam nepiekrīt komandas galvenais treneris Pols Maklīns, kurš, visticamāk, bija devis zaļo gaismu Kaspara mēģinātajam trikam, jo viņš izteicies, ka viņa pirmā reakcija, redzot Daugaviņu sākam izpildīt viņa metienu, bijusi: „Pieliecies nedaudz zemāk!” Turklāt Maklīns arī norāda, ka Daugaviņš nekādus NHL noteikumus nav pārkāpis un iespēja gūt vārtus viņam bijusi, līdz ar to viņš neko pārmest savam uzbrucējam nevar. Viņam piekrīt arī Daugaviņa komandas biedrs Kails Turiss: „Tā bija radoša, lieliska māņkustība, un pirmajā brīdī man jau likās, ka ripa ir vārtos. Taču vārtsargs noreaģēja ļoti ātri un izglāba savu komandu.”

Līdzīgs viedoklis manāms arī Yahoo hokeja apskatnieka Grega Višinska spēles apskatā: „Vai tas (Daugaviņa piruete) ir atļauts? Protams. NHL noteikumos ir speciāls pants, kas pieļauj piruetes izpildīšanu, ja ripa saglabā kustību vārtu virzienā. Vai šis bija slikts veids, kā izpildīt pēcspēles metienu? Protams, ka nē. Daugaviņš šādi jau ir guvis vārtus iepriekš, kāpēc gan lai viņš nemēģinātu vēlreiz? Un ja kādam tomēr ir problēma ar šādu pārgalvīgu kustību, kuru mēs nekad neredzēsim spēles laikā pretinieku komandas aizsargu dēļ, tad, lūdzu, piebiedrojieties to cilvēku grupai, kuri iebilst pret loteriju (pēcspēles metieniem) kopumā.”

Daugaviņa vārds šorīt ir lasāms arī vairāku Eiropas valstu sporta portālos, piemēram, zviedru portāls „Sport Bladet” ziņo, ka „Daugaviņš atkārto savu leģendāro metienu”, bet „Eurosport” poļu versijas virsraksts vēsta: „NHL uzvaras izcīna „Bruins” un „Kings”, latvietis izpilda ekstravagantu pēcspēles metienu.”

Tiesa, šāda metiena izpilde spēles visatbildīgākajā brīdī izsaukusi arī pretēju reakciju – sporta portāla Sbnation.com apskatnieks Pets Aiversens norādījis, ka var saprast to fanu sašutumu, kuri pauž neapmierinātību ar spēļu rezultātu izlemšanu ar šādu joku metienu izpildīšanu. „Taču viņam gandrīz izdevās, un es to spēju novērtēt!” Aiversens atzīst.

Savukārt Bostonas „Bruins” uzbrucējs Dāvids Krejči, kurš izpildīja pēcspēles metienu tūlīt pēc Daugaviņa un nodrošināja savas komandas uzvaru, izteicies, ka „viņam nepatiktu, ja kāds no „Bruins” komandas izmēģinātu šādu metienu.”

Protams, pozitīvas atsauksmes vienmēr nevar saņemt, taču notikušo lieliski rezumējis kāds NHL mājaslapas (kuru šorīt rotā tieši Daugaviņa attēls) lasītājs, savā komentārā norādot: „Tagad visi runā par to, kā Daugaviņš netrāpīja. Iedomājieties, kāda būtu reakcija, ja viņa metiens atnestu uzvaru!”

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Kaspars Daugavins attempts legendary shootout...
Bruins vs. Senators: Kaspars Daugavins' crazy...
Här upprepar han legendariska straffen | NHL |...
Boston vs Ottawa - Recap - NHL - Sports - CBC.ca


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 11:14, pirms 11 gadiem
Lai nu kas, sahs s jau nu gan nav sporta veids!!! sviests!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 11:16, pirms 11 gadiem
SKA1946 rakstīja: Protams, ka nē. Daugaviņš šādi jau ir guvis vārtus iepriekš, kāpēc gan lai viņš nemēģinātu vēlreiz?

Tiešām?Man šķiet viņš vispār reti gūst vārtus, kur nu vēl šādi.
un atkal SC lielākais nejēga un trollis vienā personā izrāda klaju nezināšanu.
Ja totāli troļļo, tad vēl varu saprast, taču ja tavas zināšanas līdzinās nullei, un tu vēl komentē, tad tas jau ir pilnīgs stulbums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 11:17, pirms 11 gadiem
SKA1946 rakstīja: Protams, ka nē. Daugaviņš šādi jau ir guvis vārtus iepriekš, kāpēc gan lai viņš nemēģinātu vēlreiz?

Tiešām?Man šķiet viņš vispār reti gūst vārtus, kur nu vēl šādi.
Tādus bullīti viņš pirms dažiem gadiem iemeta AHL: Kaspars Daugavins Creative Shootout Goal vs....
, 2013-03-12 11:17, pirms 11 gadiem
SKA1946 rakstīja: Protams, ka nē. Daugaviņš šādi jau ir guvis vārtus iepriekš, kāpēc gan lai viņš nemēģinātu vēlreiz?

Tiešām?Man šķiet viņš vispār reti gūst vārtus, kur nu vēl šādi.
Kaspars Daugavins Creative Shootout Goal vs....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 11:18, pirms 11 gadiem
Čalim jāizdomā, kā piruetes veikšanas brīdī izslidināt to ripu caur kājām vārtu sargam, kamēr viņš instinktīvi ir špagatā, jo vēlas piesegt otro stūri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 11:21, pirms 11 gadiem
Malacis ,savu popularitātes devu ,kādam laikam ,Kaspars nu sev ir nodrošinājis 100% !!!
, 2013-03-12 11:22, pirms 11 gadiem
„Tagad visi runā par to, kā Daugaviņš netrāpīja. Iedomājieties, kāda būtu reakcija, ja viņa metiens atnestu uzvaru!”
, 2013-03-12 11:31, pirms 11 gadiem
Nav skaidrs ko īstī nozīmē "ripa saglabā kustību vārtu virzienā", ja piruetes laikā skaidri redzams, ka ripa pirmajā piruetes daļā kustās pretējā virzienā... jebšu atpakaļ uz centru.
, 2013-03-12 11:36, pirms 11 gadiem
Dacjuks tā nedarīja.

Žēl, ka Indraša triku nevar izpildīt bullīša laikā. Kaut kā pacelt ripu, aizskriet aiz vārtiem, kamēr ripa vēl gaisā un kustībā uz vārtiem, un tad no aizvārtes iebakstīt pāri plecam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 11:39, pirms 11 gadiem
Nu būtu precīzs, būtu lieliski, Pavels Datsjuks atpustos
, 2013-03-12 11:42, pirms 11 gadiem
man gan tāda sajūta, ka Daugaviņš jebkuriem līdzekļiem mēģina sev pelnīt nākamo līgumu. Iesaistīšanās kautiņā, bullītis, tas viss ir veids, kā parādīt sevi no labās puses, ja reiz neizdodas atzīmēties ar vārtiem un punktiem.
Slikti vai labi?
Nhl šo ir pamanījuši un par daugaviņu zin vēl vairāk cilvēku.
Iespējams, ka tas palīdzēs nākamsezon .
, 2013-03-12 11:44, pirms 11 gadiem
faniem droši vien divējādas sajūtas, bet lielākā daļa droši vien bija priecīgi redzot ko tādu. Varu iedomāties kā ārdās tie kas lika toto likmes uz bullīšu rezultātu
, 2013-03-12 11:45, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Čalim jāizdomā, kā piruetes veikšanas brīdī izslidināt to ripu caur kājām vārtu sargam, kamēr viņš instinktīvi ir špagatā, jo vēlas piesegt otro stūri.
nodomāju tieši to pašu. Dotajā momentā, kas attēlots bildē viņam ripa jāizslidina gan caur savām, gan vārtsarga kājām atrodoties ar muguru pret vārtiem, uhhh kas tas būtu par golu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 11:58, pirms 11 gadiem
SKA1946 rakstīja: apskatījos vēlreiz video - golu neskatītu, vismaz pēc starptautiskajiem noteikumiem, jo ripa tika atvilkta uz atpakaļ uz centra pusi, kas nav atļauts. Protams ZA daudz kas ir atļauts, piemēram Lebronam Džeimsam bieži nesvilpj acīmredzamus nostaigātus.
nu nesajdzēt tu neko no hokeja, bet gan ar laiku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 12:27, pirms 11 gadiem
Cepuri nost,tg visi runā ka daugava neiemeta nevienam neintresē vai bruins uzvarēja vai nē ,butu to ripu slidinajis nevis ar kļusku laidis butu banka ,bet viegli jau teikt ,ko tas krejci cālis saka vispar ,neviens no tas komandas nemaz neko tadu izdariit nemaceetu ,un keponi ka jua parasti rej ,butu gols celtu debeessiiss ,lammeri ....
, 2013-03-12 12:35, pirms 11 gadiem
tādu gājienu, kādu izpildīja Daugaviņš , var atļauties vai nu Dacjuka, Krosbija līmeņa spēlētājs vai arī pilnīgs PAJOLS !!! Jādomā, ka pie pirmās kategorijas Kaspars nepieder
, 2013-03-12 12:45, pirms 11 gadiem
ej dillēs rakstīja: tādu gājienu, kādu izpildīja Daugaviņš , var atļauties vai nu Dacjuka, Krosbija līmeņa spēlētājs vai arī pilnīgs PAJOLS !!! Jādomā, ka pie pirmās kategorijas Kaspars nepieder
Vienkārši EJ DILLĒS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-12 13:00, pirms 11 gadiem
Drosmīgs gājiens, apsveicami!
, 2013-03-12 13:03, pirms 11 gadiem
Ja pieņemam, ka vārtsargs bija redzējis šo Daugaviņa AHL triku, tad viņam jau 5 sekundes iepriekš bija skaidrs, ko čalis darīs...
Bet nu - Daugava vismaz tiek pamanīts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.