Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Blue Jackets" vadošajam aizsargam Džounsam jāizlaiž vismaz divi mēneši

"Blue Jackets" vadošajam aizsargam Džounsam jāizlaiž vismaz divi mēneši
Sets Džounss. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas "Blue Jackets" pirmā pāra aizsargam Setam Džounsam veikta lauztās potītes operācija. Tiek prognozēts, ka atlabšana varētu aizņemt astoņas līdz desmit nedēļas, tādējādi regulārajā sezonā viņš laukumā vairs neatgriezīsies.

25 gadus vecais Sets Džounss savainojumā iedzīvojās sestdien piedzīvotajā zaudējumā pret Kolorado "Avalanche". Pēc sadursmes ar pretinieku aizsargu viņš ielidoja vārtos, reizē izmežģot un salaužot potīti. Tas notika pirmajā trešdaļā, bet spēles turpinājumā Džounss atgriezās uz ledus un pat guva Kolumbusas "Blue Jackets" vienīgos vārtus 1:2 zaudējumā.

Pēc veiktajām pārbaudēm tika secināts, ka labākais risinājums ir veikt lauztās potītes operāciju. Tā aizritējusi veiksmīgi, bet Džounsam bez hokeja nāksies iztikt astoņas līdz desmit nedēļas. Regulārā sezona noslēgsies 4. aprīlī, tādējādi aizsargs ierindā varētu atgriezties tikai Stenlija kausa izcīņas laikā.

Elvja Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" komanda pašlaik ieņem Wild Card pirmo vietu Austrumu konferencē. Kolumbusas kontā ir 70 punkti, taču trīs tuvākās sekotājas tālu neatpaliek. Par vienu punktu mazāk ir Filadelfijas "Flyers", par trim – Karolīnas "Hurricanes", par četriem – Floridas "Panthers".

Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs naktī no ceturtdienas uz piektdienu, kad izbraukumā viesosies pie Zemgus Girgensona un Bufalo "Sabres".

Džounss šajā sezonā laukumā devies 56 spēlēs, kurās izcēlies ar sešiem vārtiem un 24 piespēlēm. 30 punktu summa ļauj viņam būt ceturtajam rezultatīvākajam spēlētājam komandā. Savukārt vidējā spēles laika ziņā Džounss ieņem sesto vietu visā līgā – 25:17 minūtes. Viņam priekšā atrodas tikai Tomā Šabo ("Senators"), Romāns Jozi ("Predators"), Drū Dautijs ("Kings"), Kriss Letangs ("Penguins") un Oskars Klefboms ("Oilers").

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/seth-jones...


Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.