Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bļugers nespēlē, Malkins atgriežas ar rupjību, Pitsburga pārtrauc neveiksmju sēriju

Bļugers nespēlē, Malkins atgriežas ar rupjību, Pitsburga pārtrauc neveiksmju sēriju
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Pitsburgas „Penguins” bez Teodora Bļugera spēles pieteikumā pārtrauca savu četru zaudējumu sēriju, ar 4:1 pārspējot Filadelfijas „Flyers”. Uzvaru nedaudz aptumšoja Jevgeņija Malkina 56. minūtē nopelnītais noraidījums līdz spēles beigām, ar plašu vēzienu ar nūju trāpot pretiniekam pa seju. Pitsburgas vārtos 50 no 51 pretinieku metiena atvairīja Mets Marejs.

„Penguins” rindās šodien atgriezās uzbrukuma līderis Jevgeņijs Malkins, kurš traumas dēļ nebija spēlējis kopš 30. janvāra. Līdz ar to maiņu virknējumos tika ieviestas izmaiņas, un kā liekais šoreiz tika atsijāts tieši latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš mačam netika pieteikts, neskatoties uz trim gūtajiem punktiem savās pirmajās sešās NHL spēlēs. Jāpiemin, ka Pitsburgas sastāvā drīzumā gaidāma arī uzbrucēja Zeka Estona-Rīsa atgriešanās – 24 gadus vecais uzbrucējs, kurš šosezon 30 spēlēs guvis 11 punktus, nav spēlējis kopš astotā janvāra.

Pitsburga bija zaudējusi visās četrās iepriekšējās spēlēs, kas bija licis Austrumu konferences kopvērtējumā atslīdēt uz astoto vietu, kamēr „Flyers” ar deviņām uzvarām pēdējās desmit spēlēs bija pakāpusies uz 11. vietu. Ar uzvaru šodienas mačā „Penguins” nedaudz uzlaboja savas pozīcijas cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs un ar 65 punktiem tuvāko sekotāju „Hurricanes” tagad apsteidz par trim punktiem, bet Zemgus Girgensona pārstāvētā „Sabres” ir četru punktu atstatumā.

Vadībā „Penguins” izvirzījās mača astotajā minūtē, kad vienus no savas NHL karjeras vieglākajiem vārtiem guva Sidnijs Krosbijs. Aiz „Flyers” vārtiem notika cīņa par ripu, un vārtsargs skatījās uz aizmuguri pār labo plecu, taču nepamanīja, ka ripa jau aizslīdējusi tālāk pie Krosbija, kurš varēja pilnīgi netraucēti iemest ripu tukšā vārtu stūrī. Vārtsargs pagriezās viņa virzienā tikai tad, kad ripa jau bija vārtos.

Otrajā periodā „Flyers” pamatīgi pacentās, lai izlīdzinātu rezultātu, un izdarīto metienu skaita ziņā dominēja ar 28:8. Taču ar Meta Mareja lielisko spēli vārtos Pitsburgas izturēja abus mazākumus, un Niks Bjugstads ātrajā uzbrukumā pēc Malkina atspēles uz aizmuguri panāca 2:0. Nesen iemainītajam Bjugstadam šie bija pirmie vārti Pitsburgas sastāvā.

Trešajā periodā Filadelfijas ofensīva pamazām noslāpa, un Pitsburgai izdevās vēl vairāk palielināt pārsvaru, Džeikam Gincelam panākot 3:0. Taču pārliecinošu uzvaru nedaudz sabojāja Malkins, kuram 56. minūtē pēc aktīvas un asas divcīņas ar austrieti Mihaelu Raflu neizturēja nervi, un krievu uzbrucējs pēc ripas zaudēšanas ar pamatīgu atvēzienu ar nūju trāpīja Raflam pa seju.

Protams, tas Malkinam nozīmēja noraidījumu līdz spēles beigām, un „Flyers” pavisam drīz vienus vārtus vairākumā iemeta, neļaujot Marejam aizvadīt sauso spēli. Filadelfija turpināja spēlēt vairākumā un nomainīja arī vārtsargu, taču atspēlēties neizdevās. Tā vietā Kriss Letangs 13 sekundes pirms beigām panāca 4:1, un Krosbijs šajā vārtu guvumā nopelnīja savu trešo punktu (1+2) šodien.

„Penguins” izdarīja par 23 metieniem mazāk nekā pretinieki, taču Marejs prata atvairīt 50 no 51 „Flyers” metiena.

Malkina pārkāpums 56. minūtē

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-02-12 05:51, pirms 5 gadiem
Grūti pretendēt uz ko tādā komandā !
, 2019-02-12 06:14, pirms 5 gadiem
Malkins reāli parādīja no kurienes nāk.
Tipisks krieva gājiens.
Protams, viņam jau par to tik max 1 spēles diskābeli iedos.
, 2019-02-12 06:56, pirms 5 gadiem
Nevar salīdzināt šo eksemplāru ar Ovi, pilnīgs atsaldenis... iepriekšējos gados itsevišķi PO laikā daudzi fanoja par pens un noķengāja caps fanus bet realitste malkins ir 100x pretīgāks, teddy ar teica ka gandriz nav runājis ar viņu domāju ka mēs visi saprotam kapec...
, 2019-02-12 07:40, pirms 5 gadiem
tad jau Blugers bus apakal nakosaja spele
, 2019-02-12 07:43, pirms 5 gadiem
Galīgi neesmu Malkina aizstāvis,bet pavērojat momentu no kā viss tas sākās.Vismaz šajā klipā redzams,ka Rafls iegrūda ar nūju mugurā,pēc tam vēl ievilka ar kreiso roku Malkinam pa pakausi un tikai pēc tam dabūja atpakaļ.Tautībai šeit nav nekādas nozīmes,raksturam gan.Tiesa,no sportiskās puses skatoties,asa reakcija uz pretinieka provokācijām ir mīnuss.jo tas pēc tam nenāk par labu komandai.Tomēr sev uz galvas kāpt arī nav jāatļauj.
, 2019-02-12 09:50, pirms 5 gadiem
vanagz rakstīja: Malkins reāli parādīja no kurienes nāk.
Tipisks krieva gājiens.
Protams, viņam jau par to tik max 1 spēles diskābeli iedos.
Man jau slavu tarakāni ar ne visai patīk, bet Malkina aizstāvībai jāsaka, ka pretspēlētājs pret viņu spēlēja diezgan asi un īsi pirms krievs atbildēja, iesita viņam pa pakausi vai pat kakla rajonā!
, 2019-02-12 10:03, pirms 5 gadiem
Viņš pa pakausi malkinam iesita. Jebkurā cīņu sportā pa pakausi ir aizliegts sist, jo tā ir nāvējoša vieta.
, 2019-02-12 10:40, pirms 5 gadiem
Pareizi jau Malkins izdarija.atbildi parādā nepalika. tik vajadzēja pa purnu dot ar kulaku nevis ar nūju .
, 2019-02-12 10:44, pirms 5 gadiem
Nu tas tad Tedijam laikam pirmajai reizei viss.....
, 2019-02-12 10:51, pirms 5 gadiem
Žeņa molodčiks
, 2019-02-12 11:43, pirms 5 gadiem
Malkinam šodien noklausīšanās NHL Spēlētāju Drošības departamentā. Domāju, ka kāda spēle būs jāizlaiž un Tedijs cerams tiks pie spēlēšanas tad.
, 2019-02-12 12:16, pirms 5 gadiem
Nekas traks, pie tam, Rafls to godam nopelnīja.. pirms tam bij jādod divītis..
, 2019-02-12 17:43, pirms 5 gadiem
Un ja nu Malkins Raflam jau pirms tam bija ko pretīgu nodarījis, un šis šo vienkārši fiziski ietroļļoja atpakaļ?Reālā divcīņā jau pret Malkinu nav ko Raflam meklēt.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.