Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Krosbijam 400. vārti karjerā, "Flyers" no Lasvegasas aizved uzvaru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krosbijam 400. vārti karjerā, "Flyers" no Lasvegasas aizved uzvaru
Sidnijs Krosbijs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas debitante Lasvegasas "Golden Knights" savā laukumā aizvadījusi 25 spēles, pamatlaikā piedzīvojot tikai četrus zaudējumus. Viens no tiem – šonakt ar 1:4 pret Filadelfijas "Flyers". Tikmēr čempiones Pitsburgas "Penguins" kapteiņa Sidnija Krosbija rezultatīvie metieni sasnieguši apaļu jubileju.

Sestdien izcīnītajā uzvarā savainojumā iedzīvojās Filadelfijas "Flyers" pirmais numurs Braiens Eliots, tādējādi Lasvegasā vārtu drošība tika uzticēta Mihalam Noivirtam, un čehs cerības attaisnoja – uzvarā ar 4:1 viņš tika galā ar 38 laukuma saimnieku metieniem. "Flyers" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, un Metropolitēna divīzijas līdere Vašingtonas "Capitals" ir piecu punktu attālumā.

Komanda trešo reizi sezonā izcīnīja divas uzvaras divās dienās, un galvenais panākuma kaldinātājs bija centra uzbrucējs Šons Kuturjē, kurš aizvada labāko sezonu karjerā – viņš guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Ar precīziem metieniem izcēlās arī kapteinis Klods Žirū, kā arī aizsargi Endrū Makdonalds un Radko Gudass.

Lai gan Lasvegasas "Golden Knights" bija krietni pārāka izdarītajos metienos (39:18), pirmo reizi kluba vēsturē mājās piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas. Tomēr debitantes sniegums joprojām ir neticams – savā laukumā aizvadīti 25 mači, izcīnot 19 panākumus, četras reizes zaudējot pamatlaikā un vēl divas reizes piekāpjoties pagarinājumā vai bullīšos.

Tikmēr par 95. spēlētāju līgas vēsturē, kurš sasniedzis 400 gūto vārtu robežu, kļuvis Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš ar diviem rezultatīviem trāpījumiem kaldināja uzvaru ar 4:1 pret Sentluisas "Blues". Pirms tam Krosbijam nebija izdevies gūt vārtus desmit mačos pēc kārtas, bet iepriekšējās 22 cīņās viņš bija izcēlies tikai trīs reizes.

Starp hokejistiem, kuri joprojām turpina karjeru, vairāk vārtu nekā Krosbijam ir septiņiem – Jaromiram Jāgram (766 vārti), Aleksandram Ovečkinam (590), Patrikam Marlo (526), Marianam Hosam (525; viņš laukumā vairs nav redzams, taču oficiāli par karjeras beigām nav paziņojis), Rikam Nešam (433) un Marianam Gaborikam (403).

Regulārā sezona, 12. februāris

SpēleRez.SpēleRez.
Blues – Penguins1:4Capitals – Red Wings4:5 P
Jets – Rangers1:3Stars – Canucks0:6
Sabres – Avalanche4:5Devils – Bruins3:5
Islanders – Flames2:3Golden Knights – Flyers1:4
Ducks – Sharks2:3 PM

     [+] [-]

, 2018-02-12 09:39, pirms 6 gadiem
Jāgrs turpina karjeru,bet vairs ne NHL. Diez vai Čehijas 2.līgas spēlēs gūtie vārti skaitīsies pie NHL gūtajiem vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja