Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolitons turpinās vadīt "Blackhawks"

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Kolitons turpinās vadīt "Blackhawks"
Džeremijs Kolitons. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas komanda Čikāgas “Blackhawks” pavēstījusi, ka pagarina līgumu ar komandas galveno treneri Džeremiju Kolitonu. Ar 35 gadus veco kanādiešu treneri līgums pagarināts līdz 2022./23. g. sezonai.

Džeremijs 2018. gada 6. novembrī kļuva par 38. treneri Čikāgas komandas vēsturē un līdz ar to kļuva par jaunāko treneri NHL. Viņš nomainīja atlaisto Džoelu Kenevilu, kura vadībā “Blackhawks” spēja izcīnīt trīs Stenlija kausus (2010., 2013. un 2015. gadā).

“Esmu pateicīgs komandas ģenerāldirektoram Stenam Boumenam par iespēju turpināt darbu šajā komandā. Vēlos turpināt strādāt ar savas komandas spēlētājiem, padarot viņus arvien labākus. Mērķis ir izveidot komandu, kas būtu spējīga izcīnīt Stenlija kausu. Vēlos, lai fani ir lepni par mūsu komandu,” sacīja Kolitons.

Pagājušā sezona bija Kolitona pirmā pilnā sezona “Blackhawks” galvenā trenera krēslā. Tajā Čikāgas komanda Rietumu konferencē finišēja 12. vietā un iekļuva izslēgšanas spēļu kvalifikācijas turnīrā, kuru spēja pārvarēt. Tomēr izslēgšanās spēļu pirmajā kārtā nācās piekāpties Vegasas "Golden Knights".

Pirms pievienošanās “Blackhawks”, Kolitons divas sezonas trenēja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Rokfordas "IceHogs", bet vēl pirms tam četras sezonas bija galvenais treneris Zviedrijas hokeja līgas komandai “Mora IK”.

“Džeremijs divu sezona laikā “Blackhawks” trenera amatā ir spējis pierādīt talantu attīstīt jaunos spēlētājus. Viņš ir ļoti zinošs, ar izcilām komunikācijas prasmēm un vienmēr apņēmības pilns uzvarēt, tāpēc uzskatām, ka Džeremijs ir viss, kas mums ir nepieciešams, lai komanda atgrieztos elites līmenī un ar katru gadu kļūtu arvien konkurētspējīgāka,” tā uzskata “Blackhawks” ģenerāldirektors Boumens.

Interesanti, ka Kolitons kā spēlētājs NHL aizvadījis 57 spēles, kurās guvis tikai sešus (3+3) punktus.

“Blackhawks” sezonu uzsāks trešdien, spēkojoties pret Tampabegas “Lightning”.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jeremy-col...