Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Betmens: "Zaudēsim daudz naudas. NHL īpašniekiem lētāk būtu vienkārši nespēlēt"

Betmens: "Zaudēsim daudz naudas. NHL īpašniekiem lētāk būtu vienkārši nespēlēt"
Gerijs Betmens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens divas dienas pirms sezonas sākuma pauda, ka līga un klubi tuvākajos mēnešos zaudēs vairāk nekā miljardu dolāru un ka lētāk būtu vienkārši nespēlēt. Taču gan līgas vadība, gan klubi uzskata, ka tas ir ļoti svarīgs žests līdzjutēju un hokejistu virzienā.

“Ļaujiet man skaidri pateikt: mēs jauno sezonu aizvadīsim, tāpēc ka uzskatām, ka tas ir ļoti svarīgi spēlei, mūsu fani un hokejisti to vēlas, un daudziem cilvēkiem, jo īpaši tiem, kuri atrodas izolācijā vai dzīvo vietās, kur noteikta komandantstunda, tas dos sajūtu, ka viss ir normāli,” teica Gerijs Betmens.

“Lētāk būtu, ja mēs aizslēgtu durvis un vienkārši nespēlētu. Mēs zaudēsim naudu, gan klubu līmenī, gan līgas līmenī. Spēlēšana mums nesīs zaudējumus,” turpināja Betmens. Kad viņam tika vaicāts, cik lieli varētu būt zaudējumi, komisārs pauda, ka summa būs rakstāma ar deviņām nullēm. “Esam pametuši miljonu zonu un iekāpuši miljardu zonā.”

“Lai gan šīs sezonas aizvadīšanai būs ekonomiskas sekas, visi mūsu klubi un to īpašnieki atrodas pozīcijā, no kuras iespējams pārdzīvot grūtības. Par to mēs neuztraucamies. Tomēr ir pilnīgi skaidrs, ka visi zaudēs daudz naudas.”

Pagaidām zināmas trīs komandas, kas sezonu sāks ar nelielu skaitu līdzjutēju tribīnēs - Dalasas “Stars”, Arizonas “Coyotes” un Floridas “Panthers”. Savukārt Kolumbusas “Blue Jackets” un Pitsburgas “Penguins” cer, ka jau tuvākajā laikā varēs aizvadīt mačus ar skatītājiem.

Betmena izteikumus apšaubījis viens no slavenākajiem NHL spēlētāju aģentiem Alans Volšs, atgādinot, ka kolektīvajā līgumā ir ierakstīts punkts par ar hokeju saistītajiem ieņēmumiem un zaudējumiem. Proti, ka starp īpašniekiem un spēlētājiem nauda tiek dalīta vienādās daļās. Tāpēc jau tagad zināms, ka gadu gaitā spēlētājiem nāksies atlīdzināt šos zaudējumus - nauda tiks ieturēta no hokejistu algu čekiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...


Slēpts komentārs: hokejists77
, 2021-01-12 10:29, pirms 3 gadiem
Negribas ticēt, tā ir tīra biznesa līga - ar labdarību tur nenodarbojas. Ja būtu tādi zaudējumi, tad nespēlētu.
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.