Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Zvaigznes Kovaļčuks un Praiss turpina Balcera "Senators" zaudējumu sēriju

Zvaigznes Kovaļčuks un Praiss turpina Balcera "Senators" zaudējumu sēriju
Kerijs Praiss atvaira kārtējo otaviešu metienu. Foto: Jana Chytilova/Freestyle Photo/AFP/Scanpix

Septīto zaudējumu pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piedzīvojusi uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators", kas savā laukumā ārkārtīgi mocījās ar Kerija Praisa sargātā cietokšņa uzlaušanu, pagarinājumā ar 1:2 piekāpjoties principiālajai sāncensei Monreālas "Canadiens". Uzvaru nesošos, kā arī savus pirmos vārtus "Canadiens" formā guva Iļja Kovaļčuks.

Balceram otro dienu pēc kārtas netika dots liels spēles laiks - kopā ar Kolinu Vaitu un Taileru Enisu spēlējošais latvietis laukumā bija 9:54 minūtes (mazākais laiks no "Senators" uzbrucējiem), tostarp pavadot 2:13 minūtes vairākumā. Balcers šajā laika posmā izdarīja divus metienus pa vārtiem, veica divus spēka paņēmienus, kā arī vienreiz atņēma ripu pretiniekam.

Monreālā abas iepriekšējās savstarpējās spēles šosezon beidzās pagarinājumā, uzvaras dalot uz pusēm. Abas komandas atradās garās zaudējumu sērijās - Otavai nebija izdevies uzvarēt pēdējās sešās, kamēr Monreālai - pēdējās astoņās spēlēs.

Šonakt abas vienības ļoti līdzvērtīgi cīnījās tikai pirmajā periodā, kurā "Senators" nopelnīja trīs noraidījumus, vienu no tiem gūtajos vārtos pārvēršot "Canadiens" hokejistiem - ar tālu metienu vairākumā otro spēli divās dienās aizvadošo Markusu Hojberju pārspēja Niks Suzuki (1:0).

Sākot no otrā perioda iniciatīvu arvien izteiktāk pārņēma "Senators", kamēr "Canadiens" vairāk meta garām nekā pa vārtiem. Monreālas komandu dažādās situācijās glāba vārtsargs Kerijs Praiss, kurš šonakt kopumā atvairīja 41 pretinieku metienu.

Trešajā trešdaļā jau pilnībā dominēja "Sens", kas gan nespēja izmantot četras vairākuma iespējas pēc kārtas, taču laimīgā kārtā izcēlās vienādos sastāvos, kad Dreiks Batersons to veiksmīgi pārvirzīja garām ārpus pozīcijas esošajam Praisam - 1:1. Paradoksāli, ka vienīgo momentu "Canadiens" šajā periodā izveidoja mazākumā.

Interesanti, ka pagarinājumā viss mainījās par 180 grādiem. Izteiktu kontroli pār ripu pārņēma "Canadiens", kas četru minūšu laikā izdarīja astoņus metienus pa Hojberja vārtiem. Pēdējo no tiem pretuzbrukumā veica Kovaļčuks, izcili precīzi trāpot vārtu labējā stūrī un pārtraucot Monreālas zaudējumu sēriju - 2:1.

"Senators" ar 45 spēlēs iekrātiem 39 punktiem saglabā priekšpēdējo - 15. - vietu Austrumu konferencē. Turpinājumā otavieši naktī uz 15. janvāri uzņems Čikāgas "Blackhawks".


, 2020-01-12 07:28, pirms 4 gadiem
Kādā sakarā šo ziņu jāliek kā svarīgu??????????
, 2020-01-12 07:42, pirms 4 gadiem
Balceram spēle 5vs5 nav vēl līmenī, no tā arī mazas minūtes rodas. vairākumā joprojām tiek iespēlēts.
, 2020-01-12 07:50, pirms 4 gadiem
intars128 rakstīja: Kādā sakarā šo ziņu jāliek kā svarīgu??????????
Tavuprat ta ir nesvariga zina, ja runa ir par latviesu hokejistu Rudolfu Balceru???
Sportacentrs gan laikam vel gul, ka velnav zina, ka Elvim pirmais sausais macs NHL!!!
Ar ko protams Elvi apsveicu!
, 2020-01-12 07:58, pirms 4 gadiem
Habs līdz ar šo uzvaru arī pārtrauca 8 zaudējumu sēriju. 7 punkti līdz PO zonai, protams, neiepriecina, taču, ja kaut nedaudz biežāk sāks uzvarēt, vismaz cīnīsies par plejofiem gan jau, ka līdz aprīlim.
Savukārt norakstītais Kovaļčuks Monreālā gūst pa punktam spēlē.

Par Balceru runājot - iepriekš, kad viņš ārdījās pa AHL, bija populāra ideja, ka jāieliek Rūdis švakajā Sens komandā, kur katrs otrais uzbrucējs esot "blatņiks", un viss tur nokārtosies. Izrādās, ka ne Sens viss nokārtojas, ne Balcers, kā 4. maiņas spēlētājs, var kko nodemonstrēt no tā, kas bija AHL (tas, protams, ir drīzāk loģiski nekā pārsteidzoši).
, 2020-01-12 08:07, pirms 4 gadiem
Justovičs būs izrubījies spirtacentra nakts dežūrā esot Elvja sauso spēli aprakstīs, kas pirmais modīsies un noslauks piķi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-01-12 08:43, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Habs līdz ar šo uzvaru arī pārtrauca 8 zaudējumu sēriju. 7 punkti līdz PO zonai, protams, neiepriecina, taču, ja kaut nedaudz biežāk sāks uzvarēt, vismaz cīnīsies par plejofiem gan jau, ka līdz aprīlim.
Savukārt norakstītais Kovaļčuks Monreālā gūst pa punktam spēlē.

Par Balceru runājot - iepriekš, kad viņš ārdījās pa AHL, bija populāra ideja, ka jāieliek Rūdis švakajā Sens komandā, kur katrs otrais uzbrucējs esot "blatņiks", un viss tur nokārtosies. Izrādās, ka ne Sens viss nokārtojas, ne Balcers, kā 4. maiņas spēlētājs, var kko nodemonstrēt no tā, kas bija AHL (tas, protams, ir drīzāk loģiski nekā pārsteidzoši).
Kas ir HABS, vari skaidraak rakstiit? Kam 7 punkti liidz ploviem? Runaajot par Balceru, tak nebija domaats, ka vinsh buutu jaliek ceturtajaa mainiaa, bet gan jaameegina iespeeleet vadoshajaas brigaadees, attieciigi no turienes kaadu "blatniku" izpedereejot
, 2020-01-12 08:57, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Kas ir HABS, vari skaidraak rakstiit? Kam 7 punkti liidz ploviem? Runaajot par Balceru, tak nebija domaats, ka vinsh buutu jaliek ceturtajaa mainiaa, bet gan jaameegina iespeeleet vadoshajaas brigaadees, attieciigi no turienes kaadu "blatniku" izpedereejot
Tādam erudītam un zinošam hokeja vērotājam jau nu būtu jāzina kas ir Habs.

Jā, pats teici, ka viss ir ELEMENTĀRI, vajagot tikai KARDINĀLI mainīt komandas spēles stilu un Balcers būs galvenais Otavas senators.
, 2020-01-12 09:35, pirms 4 gadiem
Ar tādu spēles laiku Rūdolfam būs grūti tikt pie punktiem.Ir jāizcīna vieta vismaz otrā maiņā.
, 2020-01-12 11:07, pirms 4 gadiem
Go home uz AHL
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.