Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL testēs jaunas ripas ar termoelementu

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL testēs jaunas ripas ar termoelementu
Čads Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) plāno ieviest jaunas ripas, kuras mainīs krāsu temperatūras maiņas iespaidā.

Lai panāktu maksimāli labvēlīgus apstākļus hokeja spēlēšanai, Nacionālā hokeja līga ir nolēmusi ieviest jauninājumu – ripas ar termopārklājumu, kas mainīs krāsu, ja tās temperatūra paaugstināsies virs nulle grādiem.

Kā zināms, hokeja ripa vislabāk slīd tad, kad tās temperatūra ir zem nulle grādiem, bet pirms NHL mačiem ripas tiek atdzesētas līdz aptuveni mīnus desmit grādiem. Tiesa, spēles laikā tā uzsilst un pašlaik nav iespējams efektīvi noteikt to, kad ripa būtu jāmaina, tāpēc līgas vadība arī ir spērusi šādu soli, piedāvājot jaunas paaudzes ripu. Tā, sasniedzot noteiktu temperatūru, mainīs savu krāsu no violetas uz baltu.

Pirmo reizi šis jaunievedums tiks testēts 1. janvāra "Winter Classic" mačā, kad Notrdamas universitātes futbola laukumā dosies Čikāgas "Blackhawks" un Bostonas "Bruins". Tāpat šo ripu pārbaudīs "All-Star" pasākumos, kas notiks Sanhosē, janvāra beigās. Ja šis jaunievedums sevi būs labi pierādījis šajos pārbaudījumos, tad tā tiks ieviesta visā līgā.

Kā arī...

- Sentluisas "Blues" šī sezona ir izvērtusies pagalam neveiksmīgi un pašlaik vienība ir trešā sliktākā visā līgā. Protams, ka šāda situācija nevar apmierināt nedz komandas vadību, nedz spēlētājus. Vienības vadītāji atteikumu draftā ir izlikuši otro vārtsargu Čedu Džonsonu, nomainot viņu pret AHL spēlējušo Džordanu Biningtonu.

Savukārt Roberts Bertuzo un Zeks Senfords sarīkoja kautiņu "Blues" treniņā. Pēc šī incidenta nav zināms par abu kaušļu attiecībām, taču komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs Kreigs Berubē, kā arī uzbrucējs Patriks Marūns nepievērsa šim incidentam lielu uzmanību.

Kautiņa video

- Minesotas "Wild", kuri arī ir ārpus izslēgšanas maču zonas, nu meklē iespējamos darījuma partnerus, lai prom aizmainītu uzbrucēju Čārliju Koilu. Kā reālākie kandidāti tiek minēti Monreālas "Canadiens", kuri par uzbrucēju interesējas jau no iepriekšējās sezonas. Tāpat interesentu vidū esot Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins".

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-12-11 19:52, pirms 5 gadiem
ko tikai NHL neizdomā

     [+] [-]

, 2018-12-11 20:03, pirms 5 gadiem
bija tač kādreiz ripas komētas, bet kautkā pazuda

     [+] [-]

, 2018-12-11 20:19, pirms 5 gadiem
kristiks rakstīja: bija tač kādreiz ripas komētas, bet kautkā pazuda
Daudziem nepatika, jo tas padarīja spēli par "multfilmu" un jau 20 gadus tāpēc neko tādu baigi neizmanto.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-11 21:12, pirms 5 gadiem
Felipe291 rakstīja: ko tikai NHL neizdomā
Nesatraucies, arī kolhoza līga pēc 10-20 gadiem nošpikos un ieviesīs.

     [+] [-]

, 2018-12-12 00:49, pirms 5 gadiem
Varbūt nav slikta ideja.

     [+] [-]

, 2018-12-12 11:46, pirms 5 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Nesatraucies, arī kolhoza līga pēc 10-20 gadiem nošpikos un ieviesīs.
Atrak