Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" dominē NHL nedēļas zvaigžņu nominācijās: divi esošie un viens bijušais pārstāvis

Agris Suveizda

"Blues" dominē NHL nedēļas zvaigžņu nominācijās: divi esošie un viens bijušais pārstāvis
Breidens Šens
Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA--NHL. Sentluisas "Blues" centra uzbrucējs Breidens Šens un vārtsargs Džeiks Elens atzīti par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas pirmo un otro zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji. Tikmēr par trešo labāko atzīts Filadelfijas "Flyers" vārtsargs Braiens Eliots, kurš "Blues" pārstāvēja no 2011. līdz 2016. gadam.

"Blues" aizvadītajā nedēļā četrās spēlēs svinēja četras uzvaras un kļuva par Rietumu konferences līderi. Šens šajās četrās spēlēs guva sešus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Elens vidēji ielaida 1,50 ripas un atvairīja 94,4% metienu. Nedēļas sākumā Šens guva savu trešo "hat-trick" karjerā, bet Elens atvairīja 22 pretinieku mestās ripas, kamēr "Blues" izcīnīja uzvaru 4:3 pār Monreālas "Canadiens". Nākamajā duelī Šens iemeta uzvaras vārtus, bet Elens atvairīja visus 29 metienus, Sentluisas hokejistiem ar 3:0 pārspējot Dalasas "Stars".

Turpinājumā Šens iemeta vārtus un veica rezultatīvu piespēli, bet Elens atvairīja 28 metienus, kamēr "Blues" ar 6:1 sagrāva Detroitas "Red Wings". Nedēļas noslēdzošajā mačā Benam izdevās gūt vēl vienus vārtus, bet Elens tvēra 22 ripas, "Blues" pagarinājumā ar rezultātu 3:2 pārspējot latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres". Pašlaik 26 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Šens šosezon 31 spēlē guvis 16 vārtus un veicis 21 rezultatīvu piespēli, kas viņam dod piekto vietu NHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņš šosezon guvis sešus uzvaras vārtus, iemetis divus uzvaras "bullīšus" un ticis pie lietderības koeficienta +25, šajos statistikas rādītājos būdams starp NHL vadošajiem hokejistiem.

Tikmēr 27 gadus vecais kanādietis Elens šosezon izcīnījis 17 uzvaras, kas ir otrs labākais rādītājs līgā. Viņš 26 spēlēs vidēji ielaidis 2,54 ripas un atvairījis 91,3% metienu. Savukārt Eliots aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs vidēji ielaida 1,67 ripas un atvairīja 95,4% metienu, kamēr "Flyers" svinēja trīs uzvaras Kanādas rietumos. Nedēļas pirmajā mačā viņš atvairīja 43 metienus un kaldināja Filadelfijas komandas uzvaru 5:2 pār Kalgari "Flames". Nākamajā mačā viņam 24 atvairīti metieni un "Flyers" komandai uzvara 4:2 pār Edmontonas "Oilers", bet nedēļas noslēdzošajā mačā Eliots atvairīja 36 ripas, kamēr viņa pārstāvētā vienība ar 4:1 apspēlēja Vankūveras "Canucks". Pašlaik 32 gadus vecais kanādiešu vārtsargs šosezon 22 spēlēs vidēji ielaidis 2,79 ripas un atvairījis 91,2% metienu.

Izmantotie resursi:
leta.lv

     [+] [-]

, 2017-12-12 13:30, pirms 6 gadiem
Tā vietā, lai parūpētos par normālu un kvalitatīvu rakstu esamību šajā portālā, Suveizda izdomā jaunus brinumuzvardus!!
Nu neviens viņu neizrunā kā E-l-e-n-s. Vairs pat nav smieklīgi, bet skumji par cilvēka nokompetenci, ietiepību un stulbumu.