Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Īstermiņa sabraukumi sezonu ilga burbuļa vietā – NHL komisārs modelē scenārijus

Agris Suveizda

Īstermiņa sabraukumi sezonu ilga burbuļa vietā – NHL komisārs modelē scenārijus
Gerijs Betmens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens "2020 Paley International Council Summit" tiešsaistes diskusijā komentējis nākamās sezonas iespējamo norisi.

Iepriekšējā sezona ļoti veiksmīgi tika pabeigta divus mēnešus ilgos burbuļos Kanādas pilsētās Edmontonā un Toronto, taču Betmens kategoriski izslēdza iespēju, ka nākamā sezona varētu aizritēt vienā nepārtrauktā burbulī. Tā vietā varētu tikt piedāvāts daudzu sabraukumu princips, lielāku uzsvaru liekot uz spēlēm divīziju ietvaros, tāpat ceļošanas ierobežojumu dēļ kādai komandai kā pagaidu risinājums varētu būt mītnes pilsētas maiņa.

"Viens sabraukums varētu noritēt 10-12 dienas, kurā varētu aizvadīt lērumu spēļu bez ceļošanas. Pēc tam uz nedēļu varētu atgriezties mājās, būt kopā ar ģimeni. Šajos sabraukumos mums būtu pārbaužu veikšanas protokols un viss pārējais nepieciešamai," teica Betmens. "Šāds sabraukums nebūtu tik ļoti efektīvs kā burbulis, tomēr uzskatām, ka, ja izvēlēsimies šo ceļu, esam spējīgi minimizēt riskus līdz pieņemamam līmenim."

Betmens apstiprināja, ka līgas mērķis joprojām ir sezonu sākt 1. janvārī. Tāpat komisārs pauda, ka sezona ne obligāti varētu tikt pabeigta tādā pašā veidā, kā tā tiks uzsākta, jo līga aktīvi sekos līdzi situācijas attīstībai. Ceļošanas ziņā joprojām viens no sāpīgākajiem jautājumiem ir ASV un Kanādas robežas šķērsošana, un Betmens sacīja, ka viņš neplāno visas septiņas Kanādas komandas pārvietot uz ASV teritoriju.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-could-...