Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Vorāčeks gūst piecus punktus "Flyers" uzvarā pār "Senators"

Vorāčeks gūst piecus punktus "Flyers" uzvarā pār "Senators"
Klods Žirū (no kreisās) un Jakubs Vorāčeks NHL spēlē. Foto: AP/Scanpix

Čehu uzbrucējs Jakubs Vorāčeks trešdien savāca piecus punktus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzot Filadelfijas "Flyers" vienībai viesos ar 7:4 (1:1, 3:2, 3:1) apspēlēt Otavas "Senators". Tikmēr jau trešo zaudējumu četrās spēlēs piedzīvoja pagājušās sezonas turnīra fināliste Vegasas ''Golden Knights".

Aizvadītajā mačā Vorāčeks izcēlās ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par trešo "Flyers" spēlētāju pēdējos desmit gados, kurš savāc piecus punktus spēlē. Zīmīgi, ka dienu iepriekš vienība citā izbraukuma mačā bija ar 2:8 kapitulējusi Sanhosē "Sharks".

"Citreiz ir labi, ka pēc smagas cīņas vari doties laukumā jau nākamajā dienā," pauda čehs. "Mēs to izmantojām un domāju, ka aizvadījām diezgan labu maču."

Tāpat uzvarētājiem ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Klods Žirū, divus vārtus iemeta Skots Lātons, kamēr vēl vienam čeham Radko Gudasam bija trīs rezultatīvas piespēles. "Flyers" vārtos pirmoreiz stājās un 31 metienu atvairīja Kalvins Pikards, kurš pagājušajā nedēļā tika piesaistīts no neaizsargāto spēlētāju saraksta.

Tikmēr "Senators" sastāvā pirmos divus karjeras vārtus guva šī gada drafta ceturtais numurs Breidijs Tkačuks, kurš arī pievienoja rezultatīvu piespēli. Tikpat rezultatīvs bija arī cits vēl viens šīs sezonas debitants Maksims Lažuā.

Zīmīgi, ka otrās trešdaļas sākumā, kad Tkačuks bija divreiz izcēlies, "Senators" atradās priekšā ar 2:1, bet otrās trešdaļas vidū Lažuā vēl panāca 2:2.

Trešdien tika piedzīvots arī pagājušās sezonas fināla atkārtojums, Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) apspēlējot "Golden Knights". Šeit divus vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, kamēr precīzs metiens un trīs piespēles bija Jevgēņija Kuzņecova rēķinā, kurš pavasarī kļuva par rezultatīvāko Stenlija kausa finālsērijā.

Ovečkins guva 610. un 611. vārtus savā NHL karjerā, apsteidzot leģendāro Bobiju Hallu un paceļoties uz 17. vietu līgas vēsturē. Kuzņecovs pēc spēles jokoja, ka viņa tautietis kādu apsteidz ik pēc desmit spēlēm. "Līdz ar to tas man nozīmē bezmaksas maltīti."

Savu debijas sezonu Ģolden Knights" pirms gada sāka ar astoņām uzvarām desmit spēlēs, bet šosezon tai ir vien viens panākums četros dueļos. Zīmīgi, ka Vegasas vienība šosezon vēl nav spējusi realizēt vairākumu.

Vēl vienā trešdienas spēlē Arizonas "Coyotes" viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja Anaheimas "Ducks". "Coyotes" komanda pirms gada zaudēja sezonas pirmajos 11 mačos, bet šosezon pirmajās divās cīņās palika "sausā", tomēr tagad tika gūts pirmais panākums. Savukārt "Ducks" ceturtajā mačā piedzīvoja pirmo neveiksmi.

NHL sezonas 10. oktobra spēles

KomandasRezultāts
Otavas "Senators" - Filadelfijas "Flyers"4:7
Vašingtonas "Capitals" - Vegasas "Golden Knights"5:2
Anaheimas "Ducks" - Arizonas "Coyotes"2:3 (PM)

, 2018-10-11 12:12, pirms 6 gadiem
Ļoti lieli rezultāti šajā sezonā. Diez, ar ko tas izskaidrojams... Noteikumos būtisku izmaiņu nav.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
79

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.