Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Flyers" centrs Kuturjē pirmo reizi karjerā iegūst Selkes trofeju

"Flyers" centrs Kuturjē pirmo reizi karjerā iegūst Selkes trofeju
Šons Kuturjē. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Filadelfijas “Flyers” centra uzbrucējs Šons Kuturjē ieguvis Selkes trofeju, kas tiek pasniegta uzbrucējam, kurš vislabāk darbojas aizsardzībā.

Šons Kuturjē balsojumā pārliecinoši apsteidza otrās vietas ieguvēju Patrīsu Beržeronu no Bostonas “Bruins” (1424 pret 884 punktiem), bet trešajā vietā ierindojās Sentluisas “Blues” centra uzbrucējs Raiens O’Railijs. Beržerons karjerā pie Selkes trofejas ticis četras reizes, bet O’Railijs uzvarēja pagājušajā sezonā.

2017./18. gada sezonā Kuturjē ierindojās otrajā vietā, atpaliekot tikai no Anžes Kopitara. Viņš kļuvis par trešo Filadelfijas “Flyers” uzbrucēju, kurš ieguvis balvu. Pirms viņa to paveica Bobijs Klārks (1982./83. gada sezona) un Deivs Pulēns (1986./87.).

Kuturjē regulārās sezonas ietvaros 69 spēlēs izcēlās ar 59 punktiem un +21 lietderības koeficientu. “Flyers” sasniedza Stenlija kausa izcīņu, bet otrajā kārtā ar 3-4 piekāpās Ņujorkas “Islanders”.

Viņš bija NHL līderis procentuāli uzvarētajos iemetienos (59,6%, minimālais iemetienu skaits - 750) un otrais labākais aizsardzības zonā uzvarētajos iemetienos (59,5%). Kuturjē starp “Flyers” uzbrucējiem bija ilgākais spēles laiks (19:50 minūtes) un ilgākais laiks mazākumā.

Jāpiezīmē, ka vakar par sezonas labāko treneri tika atzīts Brūss Kesidijs no Bostonas “Bruins”. Aiz viņa balsojumā palika Alēns Viņo no “Flyers”. Daudziem par pārsteigumu kļuva tas, ka balsojumā tikai trešo vietu ieguva Kolumbusas “Blue Jackets” galvenais treneris Džons Tortorella.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/flyers-for...


, 2020-09-11 12:52, pirms 4 gadiem
Sean Couturier ir patiešām labs, prieks par šo trofeju.

Tomēr, vai tad Sportacentrs ir par kūtru, lai aprakstītu citu balvu ieguvējus un Hārta, Norisa, Vezīnas balvu finālistus?
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.