Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Baumas par Hārtlija "Avangard" nepiepildās: Zaha paraksta jaunu līgumu ar "Devils"

Baumas par Hārtlija "Avangard" nepiepildās: Zaha paraksta jaunu līgumu ar "Devils"
Pavels Zaha. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Ņūdžersijas "Devils" parakstījusi trīs gadu līgumu ar ierobežoti brīvo aģentu Pavelu Zahu, kurš vidēji sezonā saņems 2,25 miljonus ASV dolāru. Pirmajā sezonā čehu uzbrucējs tiks pie 1,75 miljoniem, otrajā – pie 2,00 miljoniem, bet līguma trešais gads būs 3,00 miljonu dolāru vērtībā.

Iepriekš krievu laikraksts Sport-Express ziņoja, ka Zaha, nespējot rast kompromisu ar "Devils", ir panācis vienošanos ar Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa finālisti Omskas "Avangard". Boba Hārtlija trenētā kluba prezidents Maksims Sušinskis šo informāciju gan noliedza, sarunā ar portālu Championat.com to nosaucot par preses pīli.

Savukārt Ņūdžersijas "Devils" ģenerālmenedžeris Rejs Šero sarunā ar AP bija izteiksmīgāks: "Man pie p*kaļas, vai viņš paraksta ar KHL vai ar sasodīto Bremptonu [ECHL komandu]. Man pie p*kaļas, kur viņš paraksta, jo tiesības uz viņu pieder mums." Nu Šero kluba mājaslapā citēts sakām, ka viņš ir priecīgs par sadarbības turpināšanu, jo Pavels ir svarīga komandas sastāvdaļa.

Ņūdžersijas "Devils" 2015. gadā uzbrucēju draftēja ar sesto numuru, un viņš Nacionālajā hokeja līgā ir aizvadījis trīs pilnvērtīgas sezonas, visās sakrājot 24-25 punktus un nevienā neaizvadot vairāk par 70 spēlēm. Iepriekšējā sezonā Zaha piedalījās 61 mačā, gūstot 13 vārtus, izdarot 12 rezultatīvas piespēles, nopelnot 15 soda minūtes un negatīvu lietderību -6.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/devils/news/rel...


Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.