Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Red Wings" līderis Larkins saņem 30 miljonu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Red Wings" līderis Larkins saņem 30 miljonu līgumu
Dilans Larkins
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Detroitas "Red Wings" izdevies panākt vienošanos ar ierobežoti brīvo aģentu Dilanu Larkinu, kurš nākamo piecu sezonu laikā saņems 30,5 miljonus dolāru.

Detroitas "Red Wings" izslēgšanas spēles sasniedza 25 gadus pēc kārtas, taču aizvadītā sezona bija otrā pēc kārtas kopš sērijas pārtrūkšanas. 22 gadus vecais centra uzbrucējs Dilans Larkins ir kluba viena no lielākajām cerībām, lai atkal atgrieztos cīņā par Stenlija kausu, un viņš ticis atalgots ar naudīgu līgumu – katrā no nākamajām piecām sezonām Larkins saņems 6,1 miljonu dolāru.

Aizvadot visas 82 spēles regulārajā čempionātā, reaktīvais Larkins pagājušajā sezonā kļuva par Detroitas "Red Wings" rezultatīvāko spēlētāju, gūstot 16 vārtus un sakrājot 63 punktus. Viņa tuvākais sekotājs Henriks Seterberjs, par kura piedalīšanos nākamajā sezonā pagaidām nav skaidrības, palika septiņu punktu attālumā.

Larkins Detroitā aizvadījis trīs sezonas, visās piedaloties vismaz 80 mačos, un šajā laikā viņš guvis 56 vārtus un sakrājis 140 punktus. Debijas sezonā centrs ne tikai guva 23 vārtus, bet arī tika izvēlēts dalībai Zvaigžņu spēlē. Tāpat Larkins pārstāvējis ASV izlasi četros pasaules čempionātos, 2015. un 2018. gadā izcīnot bronzas medaļas.

Pašlaik Larkins ir ierobežoti brīvais aģents, taču brīdī, kad līgums beigsies, viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu un varēs uzklausīt jebkuras komandas piedāvājumus. "Nauda, ko saņemšu tagad, mainīs dzīvi, taču vienlaikus man būs iespēja tikt pie vēl viena līguma, kad būšu savos labākajos gados," aprēķinu līguma termiņam atklāja Larkins.

Cits amerikāņu centra uzbrucējs – 22 gadus vecais Kristians Dvoraks, kurš pārstāv Arizonas "Coyotes" – arī parakstījis sešu gadu līgumu, bet tas spēkā stāsies ar nākamo sezonu. Vienošanās paredz, ka Dvoraks saņems 4,45 miljonus sezonā jeb sešu gadu laikā viņš kļūs par 26,7 miljoniem bagātāks.

Pagājušajā sezonā Dvoraks laukumā devās 78 spēlēs, gūstot 15 vārtus un pievienojot 22 piespēles, kas summā veidoja 37 punktus. Tādējādi viņš kļuva par piekto rezultatīvāko spēlētāju komandā, priekšā palaižot debitantu Kleitonu Kelleru, Dereku Stepanu, šovasar uz Monreālu aizmainīto Maksu Domi un vienu no līgas labākajiem uzbrūkošajiem aizsargiem Oliveru Ekmanu-Lāšonu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/red-wings-sign-r...
https://www.tsn.ca/coyotes-ink-dvor...