Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" kapteinim Stemkosam savainojums, uzbrucējs visdrīzāk pagūs atgriezties

Agris Suveizda

"Lightning" kapteinim Stemkosam savainojums, uzbrucējs visdrīzāk pagūs atgriezties
Stīvens Stemkoss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Tampabejas "Lightning" ģenerālmenedžeris Žiljēns Brizbuā paziņojis, ka vienības kapteinis Stīvens Stemkoss ir iedzīvojies ķermeņa apakšdaļas savainojumā un nevarēs pirmdien būt kopā ar pārējiem komandas biedriem, kad līga atļaus uzsākt atgriešanās plāna trešo fāzi jeb atvērs halles pilnvērtīgiem treniņiem.

"Viņš būs nometnē. Viņš atrodas šeit, viņam tiek sniegta medicīniskā palīdzība. Viņš veic sausos treniņus, bet pirmajā treniņnometnes dienā vēl nebūs pilnvērtīgs komandas dalībnieks," teica Brizbuā, kurs gan ir optimistisks par kapteiņa došanos uz ledus pirmajā oficiālajā spēlē 2. augustā. "Jā, es esmu optimistisks. Pagaidām mums nav konkrēta termiņa, kad viņš varētu pilnvērtīgi atgriezties ierindā, bet sagaidām, ka viņš būs gatavs līdz spēlēm."

30 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs pirms pandēmijas izlaida septiņas spēles pēc kārtas, un 12. martā viņam tika izdarīta muskuļa operācija. Regulārajā sezonā kopumā Stemkoss piedalījās 57 no 70 spēlēm un izcēlās ar 66 (29+37) punktiem, 22 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +14, būdams otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā aiz Ņikitas Kučerova, kurš 68 mačos sakrājis 85 (33+52) punktus.

Stemkoss atrodas astoņu sezonu līguma ceturtajā gadā un ar vidēji 8,5 miljoniem ASV dolāru ir otrais vislabāk atalgotais spēlētājs komandā, arī šajā rādītājā atpaliekot vienīgi no Kučerova (9,5 miljoni gadā). Iepriekšējā sezona bija Stemkosa labākā karjerā – 82 spēlēs 98 (45+53) punkti.

Tampabejas "Lightning" līdz pandēmijai 70 spēlēs sakrāja 92 punktus un Austrumu konferencē ieņēma otro vietu, atpaliekot no Bostonas "Bruins". Šīs divas komandas kopā ar Vašingtonas "Capitals" un Filadelfijas "Flyers" no 2. līdz 9. augustam izspēlēs viena riņķa turnīru, lai šo četrinieku izsētu pirms Stenlija kausa izcīņas.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tampa-bay-...