Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis pieteikts spēlei, "Lightning" piedzīvo zaudējumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gudļevskis pieteikts spēlei, "Lightning" piedzīvo zaudējumu
Brendons Sāds kopā ar partneriem atzīmē uzvaras vārtus
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā rezultāts atkal kļuvis neizšķirts: Čikāgas "Blackhawks", pateicoties Brendona Sāda precīzajam metienam 47. minūtē, mājās ar 2:1 pārspēja Tampabejas "Lightning", gūstot otro panākumu sērijā. Viesiem nevarēja palīdzēt pamatvārtsargs Bens Bišops, kura vietu ieņēma Andrejs Vasiļevskis, bet rezervē atradās latvietis Kristers Gudļevskis.

Pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas Čikāgas "Blackhawks" atkal veica izmaiņas gan aizsardzībā, izšķirošos vārtus ielaidušo Kailu Kumiski nomainot ar pieredzējušo veterānu Kimmo Timmonenu, gan uzbrukumā, vēlreiz izdarot Braiena Bikela un Krisa Verstīga rokādi.

Taču daudz ievērojamākas pārmaiņas skāra Tampabejas "Lightning", jo ārpus pieteikuma palika pirmais vārtsargs Bens Bišops, kurš iepriekšējā cīņā tika galā ar 36 no 38 metieniem, lai gan spēlēja ar acīmredzamu savainojumu. Tādējādi viesu vārtos devās 20 gadus vecais debitants Andrejs Vasiļevskis, bet rezervē palika Kristers Gudļevskis, un ar to ir gana, lai 22 gadus vecā latviešu vārtsarga, kurš šajā sezonā Nacionālajā hokeja līgā nav aizvadījis nevienu maču, vārds tiktu iegravēts uz Stenlija kausa.

Likumsakarīgi, ka Tampa izvēlējās piesardzīgāku spēles stilu, un mājiniekiem bija nepieciešamas vairāk nekā astoņas minūtes pirmā metiena izdarīšanai. Arī trešdaļas turpinājumā Čikāgas "Blackhawks" nevis izmantoja katru iespēju, lai pārbaudītu Vasiļevski, bet gan kombinēja un meklēja ideālo variantu, 20 minūtēs sāncenšu vārtus apdraudot tikai divas reizes. Tomēr aina mainījās.

Vispirms zviedru centra uzbrucējam Markusam Krīgeram izdevās mainīt tautieša Džonija Odujas, par kura dalību mačā rokas savainojuma dēļ bija šaubas, metiena no zilās līnijas trajektoriju, bet Tampabejas "Lightning" talkā nāca stabiņš. Taču 27. minūtē neglāba pat Vasiļevskis, pēc Breda Ričardsa raidījuma no distances un Patrika Šārpa cīņas vārtu priekšā pie ripas tiekot mājinieku kapteinim Džonatanam Teivzam, kurš nekļūdījās un guva pirmos vārtus finālā.

Tāpat kā divās iepriekšējās spēlēs, arī šoreiz Tampabejas "Lightning" nebija nepieciešams pārāk ilgs laiks, lai izdarītu spiedienu un atspēlētos. Piecas minūtes un septiņas sekundes vēlāk Valteri Filpula no aizvārtes atrada nepieskatīto Aleksu Kilornu, un pirmās maiņas uzbrucējs no ļoti tuvas distances izdarīja neatvairāmu metienu, panākdams 1:1.

Taču pēdējais vārds piederēja Čikāgas "Blackhawks", panākumu ar 2:1 mačā un 2-2 sērijā nokārtojot Brendonam Sādam. Iemetienam pretinieku zonā sekoja amerikāņu raķetes izlaušanās no laukuma kreisā stūra līdz vārtu priekšai un veiksmīgs metiens no neērtā satvēriena, kas kopumā 17 no 19 raidījumiem atvairījušajam Vasiļevskim izrādījās netverams. Pirms tam pārliktņa izturību pārbaudīja Timmonens.

Protams, noslēgumā krievu vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, Tampabejas "Lightning", kas iepriekšējās 25 minūtēs bija izdarījusi tikai četrus metienus, pie mājinieku vārtiem sarīkoja iespaidīgu karuseli, bet iespējas nespēja izmantot. Komandas kapteinis Stīvens Stemkoss nevis trāpīja tukšos vārtos, bet gan pa Brenta Sībruka nūju, cits viņa metiens atdūrās Korija Kroforda mūrī, Ņikita Kučerovs ripas lidojuma virzienu mainīja pāri vārtiem, tādējādi glābšanas operācija cieta neveiksmi.

Čikāgas "Blackhawks" šosezon uzvarējusi četras no četrām sērijas ceturtajām spēlēm, taču iespaidīgāks ir fakts, ka pirmo reizi kopš 1968. gada pirmās četras fināla sērijas cīņas noslēgušās ar vienu vārtu starpību.

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināls turpināsies naktī no sestdienas uz svētdienu pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Tampabejas "Lightning" laukumā.

Čikāgas "Blackhawks" - Tampabejas "Lightning" 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Vārti: 26:40 Teivzs (Šārps, Hosa) 1:0, 31:47 Kilorns (Filpula, Stemkoss) 1:1, 46:22 Sāds (Keins) 2:1
Soda minūtes: 8:6
Metieni: 19:25
Vārtsargi: Korijs Krofords - Andrejs Vasiļevskis

Brendons Sāds gūst uzvaras vārtus ar metienu no neērtā satvēriena

Stīvenam Stemkosam galotnē neizdodas panākt izlīdzinājumu

     [+] [-]

, 2015-06-11 05:54, pirms 9 gadiem
Eh Stamkos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 06:14, pirms 9 gadiem
VISS varēja arī beigties savādāk!

  -1 [+] [-]

, 2015-06-11 06:27, pirms 9 gadiem
Labi krievs vārtos nostāvēja,neskatoties uz tiem 2 ielaistajiem goliem.

     [+] [-]

, 2015-06-11 06:30, pirms 9 gadiem
Gan jau Gudis ir to pelnijis .

  -1 [+] [-]

, 2015-06-11 07:08, pirms 9 gadiem
Ieliks Gudļevski vārtos, kad ūdens smelsies mutē?
PS
Ja izcīna Stenliju, tad uz kausa?

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 07:12, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: Ieliks Gudļevski vārtos, kad ūdens smelsies mutē?
PS
Ja izcīna Stenliju, tad uz kausa?
Kausā iekšā.

 +15 [+] [-]

, 2015-06-11 07:51, pirms 9 gadiem
Mja, kā lai normāli noskatās video bez reklāmām caur telefonu.
Es nevaru izturēt, ka tās reklāmas ir garākas par pašu video, pie tam no rīta katra minūte ir no svara.

P.S video tā arī nenoskatījos, jo nopauzējot atverās neste mājaslapa un atgriežoties sākas viss no gala...

  +9 [+] [-]

, 2015-06-11 08:08, pirms 9 gadiem
Nekur neesmu lasījis un šķiet žurnālisti palaiduši garām vēl vienu ievērojamu faktu,ka pavisam nemanāmais Tampa Bay uzbrucējs Brenden Morrow triumfa gadījumā iekļūtu"Trīskārša zelta klubiņā",ko pavasarī,uzvarot PČ izdarīja Sidnejs Krosbijs.Pie tam vēl Brendenam kolekcijā ir uzvara Pasaules kausā.Tādu hokejistu ir pavisam maz.Čikāgai gandrīz visi spēletāji tituliem bagāti.Laikam sērijas turpinājumā jānovēl veiksme zibeņiem.Arī Gudļevskis varētu ieiet vēsturē ,līdzīgi bijušajam Rīgas Dinamo vārtsargam Vitālijam Samoilovam,kurš kļuva par olimpisko čempionu,ne minūti nenospēlējot laukumā.

  -2 [+] [-]

, 2015-06-11 08:11, pirms 9 gadiem
No vienas puses, būtu jau ļoti jauki, ja uz Stenlija kausa tiktu iegravēts vēlviena latvieša vārds, bet no otras puses, saukt Gudiju par Stenlija kausa ieguvēju būtu visai neērti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-11 08:15, pirms 9 gadiem
luuudu cieniijamie SC lietotaaji- beidiet man spamot pastaa!

     [+] [-]

, 2015-06-11 08:24, pirms 9 gadiem
un ar to arī viss ir beidzies jo Vasiļesvskis ir Siers tad jau tik pat labi Gudļevski varēja ielikt

     [+] [-]

, 2015-06-11 08:29, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: gadījumā telefoniem nenāca arī adblock versija?
ir, bet viņa stirpi čakarējas - katru reizi, ejot netā, vari zīlēt vai rādīsies reklāmas, vai nerādīsies. var jau būt, ka man vnk kkas nav pareizi nokonfigurēts, ej nu sazin.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-06-11 08:37, pirms 9 gadiem
spēle gan nedaudz pārsteidza, it īpaši pirmais periods.. biju domājusi, ka Čikāga metīsies uz priekšu, jo nu tomēr šo spēli īsti nevarēja atļauties zaudēt, bet pirmajā Tampa dominēja, tālāk gan izlīdzinājās.. Vasiļevskis galīgi nepārliecināja, bet gan jau ka čalim stresiņš tomēr ir - atbildība liela.. bet nu, lai tur vai kā, nezinu, kam jānotiek lai Gudis tiktu uz laukuma, protams, būt jau skaisti, ja viņam šāda iespēja tiktu un viņš uzvarētu un paņemtu kausu. uh, kas par pelnrušķītes stāstu būtu - gluži amīšu stilā

  -2 [+] [-]

, 2015-06-11 08:44, pirms 9 gadiem
your_ufo rakstīja: Es kaut kā nesaprotu. Laukuma spēlētājam ir obligāti jāspēlē lai viņu tur iegravētu, bet vārtsargam pietiek tik ar to ka ir pieteikts spēlei un spēli atsēž????
var jau arī laukuma spēlētāju pieteikt spēlei, bet uz laukuma neuzlaist.. tad, kad poliči bija ierasta lieta, tad nemaz ne tik reti šie pa kādām 2min spēlē laida, neredzu ar ko tas ir lielāks sasniegums, kā otrā vārtsarga beņķa sildīšana katram spēlētājam savi uzdevumi laukumā - diez vai kāda komanda gribētu spēlēt bez rezerves vārtsarga (reglaments to neatļauj, bet pat tīri teorētiski).

     [+] [-]

, 2015-06-11 08:57, pirms 9 gadiem
7. spēlē gudijs vārtos un tieši tā pat kā olimpiādē 60 atvairiti metieni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-06-11 08:59, pirms 9 gadiem
Rezerves vārtsargs ir pilntiesīgs komandas spēlētājs un tas, ka viņu varbūt neizlaiž laukumā, viņa nozīmību nemaina. Bez viņa tāpat nevar iztikt. Kā arī treniņprocesā nevar iztikt tikai ar vienu vārtsargu, treniņos viņi visi darbojas pēc pilnas programmas.

     [+] [-]

, 2015-06-11 09:14, pirms 9 gadiem
Eh,nevajadzēja ļaut Čikāgai izlīdzināt sēriju. Tagad gūt pārsvaru sērijā būs grūtāk. 20 gados stāvēt SC finālsērijas spēlē kastē,tas tiešām ir unikums priekš NHL. Visā NHL vēsturē ir bijuši tikai trīs spēlētāji,kuri tikuši vārtos SC kausa finālsērijas spēlēs,būdami dažus mēnešus jaunāki par viņu. Viens 1945 gadā,viens 1981 gadā un Patriks Ruā 1986 gadā.
Un zīmīgi,ka Vasiļevskis kā arī visi trīs priekšteči savus SC finālsērijas mačus zaudējuši.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-11 09:16, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Rezerves vārtsargs ir pilntiesīgs komandas spēlētājs un tas, ka viņu varbūt neizlaiž laukumā, viņa nozīmību nemaina. Bez viņa tāpat nevar iztikt. Kā arī treniņprocesā nevar iztikt tikai ar vienu vārtsargu, treniņos viņi visi darbojas pēc pilnas programmas.
man personīgi šķiet, ka tieši tas Gudim būs lielākais ieguvums visā šajā, pat ja arī Tampa tiks pie kausa un viņa vārds uz tā tiks iegravēts - būšana ar komandu, pieredze, treniņi u.tml. ja tā padomā, kur viņš bija tikai dažus gadus atpakaļ, bet tagad var būt Stenlija finālistes komandas sastāvdaļa..

  +3 [+] [-]

, 2015-06-11 09:19, pirms 9 gadiem
Kāpēc skatīties hailaitus SC un nevis NHL.COM?

  +9 [+] [-]

, 2015-06-11 09:24, pirms 9 gadiem
neputns rakstīja: man personīgi šķiet, ka tieši tas Gudim būs lielākais ieguvums visā šajā, pat ja arī Tampa tiks pie kausa un viņa vārds uz tā tiks iegravēts - būšana ar komandu, pieredze, treniņi u.tml. ja tā padomā, kur viņš bija tikai dažus gadus atpakaļ, bet tagad var būt Stenlija finālistes komandas sastāvdaļa..
To zem jautājuma liek tikai tie,kuri vēlētos lai Gudijs būtu pirmā vijole.
OS un PČ arī uz spēlēm tiek pieteikti vairāki vārtsargi. Un kad komandas uzvar,medaļas tiek dotas visiem. Nav dzirdēts,ka to nozīme būtu dalīta.
Tas ir komandu sporta veids,nevis individuālais. Un ja tu esi ticis komandā,tātad esi pelnījis. Viss pārējais jau lirika.

  -2 [+] [-]

, 2015-06-11 09:32, pirms 9 gadiem
svomalraH rakstīja: To zem jautājuma liek tikai tie,kuri vēlētos lai Gudijs būtu pirmā vijole.
OS un PČ arī uz spēlēm tiek pieteikti vairāki vārtsargi. Un kad komandas uzvar,medaļas tiek dotas visiem. Nav dzirdēts,ka to nozīme būtu dalīta.
Tas ir komandu sporta veids,nevis individuālais. Un ja tu esi ticis komandā,tātad esi pelnījis. Viss pārējais jau lirika.
nē, nu, protams, arī man gribētos, lai viņš būtu pirmā vijole, bet jāskatās jau uz lietām arī nedaudz reālistiski. un, ja situācija neļauj būt pirmajai vijolei, tad jebkurā gadījumā, šī pieredze, ko viņš iegūst ir neatsverama.
ja viņš vēl būtu vecs krabis, kuram šī būtu pēdējā vai viena no pēdējām sezonām, tad varētu tik satraukties par sava vārda uzdabūšanu uz kausa, bet viņa vecumā, šajā gadījumā, domāju, ka pieredze ir daudz svarīgāka.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 09:40, pirms 9 gadiem
Gudis ir ticis jau taalu....neticama karjeras attistiba..it kaa veiksme--bet veiksme uzsmaida tiem,kas to nopelna....Par Zibeniem,lai tiek shiem!! Un krievam bus laba karjera..taa izskatas...

  +6 [+] [-]

, 2015-06-11 09:40, pirms 9 gadiem
neputns rakstīja: nē, nu, protams, arī man gribētos, lai viņš būtu pirmā vijole, bet jāskatās jau uz lietām arī nedaudz reālistiski. un, ja situācija neļauj būt pirmajai vijolei, tad jebkurā gadījumā, šī pieredze, ko viņš iegūst ir neatsverama.
ja viņš vēl būtu vecs krabis, kuram šī būtu pēdējā vai viena no pēdējām sezonām, tad varētu tik satraukties par sava vārda uzdabūšanu uz kausa, bet viņa vecumā, šajā gadījumā, domāju, ka pieredze ir daudz svarīgāka.
Es neesmu kaut kā ievērojis,ka Samoilovs kaunētos no savas medaļas.
Visu vēl noteiks viens fakts,vai viņš kļūs par pirmo NHL vārtsargu ar laiku,vai šis būs viņa augstākais karjeras punkts (nosacīti),pēc kura viņš teiksim dosies uz Eiropu. Ja viņam NHL karjera izdosies,tad neviens pat ne mazāko brīdi necentīsies noniecināt viņa panākumus.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 09:47, pirms 9 gadiem
edza6000 rakstīja: Mja, kā lai normāli noskatās video bez reklāmām caur telefonu.
Es nevaru izturēt, ka tās reklāmas ir garākas par pašu video, pie tam no rīta katra minūte ir no svara.

P.S video tā arī nenoskatījos, jo nopauzējot atverās neste mājaslapa un atgriežoties sākas viss no gala...
Es parasti skatos video caur nhl.com jo tiešām kaitina tas, ka reklāma ir garāka par pašu video!

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 11:01, pirms 9 gadiem
svomalraH rakstīja: Eh,nevajadzēja ļaut Čikāgai izlīdzināt sēriju. Tagad gūt pārsvaru sērijā būs grūtāk. 20 gados stāvēt SC finālsērijas spēlē kastē,tas tiešām ir unikums priekš NHL. Visā NHL vēsturē ir bijuši tikai trīs spēlētāji,kuri tikuši vārtos SC kausa finālsērijas spēlēs,būdami dažus mēnešus jaunāki par viņu. Viens 1945 gadā,viens 1981 gadā un Patriks Ruā 1986 gadā.
Un zīmīgi,ka Vasiļevskis kā arī visi trīs priekšteči savus SC finālsērijas mačus zaudējuši.
Vienīgais patiešām zīmīgais fakts priekš tevis, ir tas, ka šamais krievs, citādi tu ne bū ne mē, i nepieminētu.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 11:29, pirms 9 gadiem
your_ufo rakstīja: Es kaut kā nesaprotu. Laukuma spēlētājam ir obligāti jāspēlē lai viņu tur iegravētu, bet vārtsargam pietiek tik ar to ka ir pieteikts spēlei un spēli atsēž????
Ja TBL šogad izcīna kausu, tad ar šo Gudļevska pieteikšanu mačam pilnīgi pietiek, lai viņš tiktu uzskatīts par Stenlija kausa ieguvēju. Vai viņu iegravēs uz kausa, tas ir cits jautājums, jo var nepietikt vietas.

Sīkāk biju rakstījis te:
https://ledushokejs.wordpress.com/2...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 11:49, pirms 9 gadiem
Apsveicu Blackhawks ar uzvaru, Tampai itymā spiele druski pītryuka veiksmis i meistareibas. Prīks par Guddy, ka beja kai back-up.
Ceru ka Tampai byus ūtrais Stenlija kausa finals un ūtais Stenleja kauss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-11 16:46, pirms 9 gadiem
Da labi, sakiet ko gribiet, bet kaut būt pieteiktam uz spēli un sēdēt uz beņķa Stenlija Kapā, jau ir gods un cieņa un cepuri nost! Kā vispār kāds šeit var būt tiesīgs teikt ir pelnijis vai nav.... Ja ir tur, tātad ir pelnijis! Punkts! Tāpat vien Stenlija kausa finālsērijā, nevienam beņķi sildīt nedod, ja nav pārliecības, ka, ja nu kas, tad varēs nostāvēt.
Un Gudijs kā neviens cits ir pierādijis, ka var vilkt un var izvilkt un var uz sevi paņemt spēli. Jā, nav pirmā izvēle, bet ir trešā, bet ir! Un ar to vien, ja Stenliju pacels, tad tas būs pelnīti!

Es ceru par tampas uzvaru sērijā, nevis dēļ Gudija, bet dēļ Stamera un pārsteiguma trio. Šāda komanda pierāda, ka par kausu spēj cīnīties arī mirstīgie, kuri atrod sevī ko tādu ko neviens cits pirms tam neredzēja. Ticība un pārliecība saviem spēkiem ir tampas trumpis! Sarauj!

     [+] [-]

, 2015-06-11 20:35, pirms 9 gadiem
Huiña, kaut kāda. Speciāli skatos SC smartfonā, jo praktiski reklāmu nav. Un,- ja nesanāk redzēt spēli , tad hailaitus var jau pusstundu pēc spēles noskatīties attiecīgās komandas mājas lapā, vai arī vakarā- youtube. Ja tiešām ir kåds video, ko pašam slinkums meklēt, tad spied -lejuplādēt, - tad būs bez reklāmām. -Vispār -smieklīgi- skatīties sc izgrieztos gabaliņus, nevis noskatīties spēles hailaitus hawks mājas lapā.