Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Maple Leafs" par ģenerālmenedžeri ieceļ Dubasu

"Maple Leafs" par ģenerālmenedžeri ieceļ Dubasu
Mārtiņš Dzierkals
Foto: orlandosolarbearshockey.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Toronto "Maple Leafs" vadība ģenerālmenedžera amatā apstiprinājusi 32 gadus veco Kailu Dubasu, kurš līdz šim bija ģenerālmenedžera asistents un kurš savulaik atstāja lielu iespaidu, lai klubs draftētu latviešu uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu.

Dubass hokeja darbinieka karjeru sāka agri, jau 25 gadu vecumā kļūstot par ģenerālmenedžeri vienā no Ontario junioru līgas klubiem. Tikai trīs gadus vēlāk Dubasu par ģenerālmenedžera asistentu nolīga Toronto "Maple Leafs". 2015. gada pavasarī uz dažiem mēnešiem Dubass bija viens no diviem pagaidu ģenerālmenedžeriem, bet kopš 2015. gada vasaras vidus atkal veica asistenta pienākumus.

Pēc aizvadītās sezonas, kas "Maple Leafs" noslēdzās ar zaudējumu septiņu spēļu sērijā Bostonas "Bruins" jau pirmajā Stenlija kausa izcīņas kārtā, klubs nolēma no darba pienākumiem atbrīvot līdzšinējo ģenerālmenedžeri Lū Lamoriello. 75 gadus vecais speciālists gan paliks Toronto organizācijā, veicot konsultanta pienākumus. Toties ģenerālmenedžera amatā iecelts tikai 32 gadus vecais Dubass.

Līdz šim Dubass bija ne tikai Lamoriello asistents, bet arī fārmkluba Toronto "Marlies" ģenerālmenedžeris. "Marlies" aizvadīja teicamu regulāro sezonu Amerikas hokeja līgā (AHL), izcīnot 54 uzvaras, kas bija labākais rādītājs visā čempionātā. Kaldera kausa izcīņā komanda aizspēlējusies līdz konferences finālam.

Tieši Dubass, kurš līdz šim specializējās hokeja statistikas analītikas jautājumos, bija tas, pēc kura padoma 2015. gada vasarā "Maple Leafs" ar augsto 68. numuru trešajā kārtā draftēja Mārtiņu Dzierkalu. 21 gadu vecais ogrēnietis gan līdz NHL pagaidām nav ticis. Aizvadītajā sezonā Dzierkals nospēlēja četrus mačus AHL, bet lielāko sezonas daļu pavadīja Austrumkrasta līgas klubā Orlando "Solar Bears", sakrājot 36 (15+21) punktus, Septiņās "play-off" spēlēs uzbrucējam vieni vārti un divas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/leafs-name-dubas...


, 2018-05-11 22:14, pirms 6 gadiem
Čista, radio dīdžeju Aleksu Dubasu? #joks
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
10

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.