Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Panarins mierina "Rangers" vadību - gada iespējamā izlaišana bija joks

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Panarins mierina "Rangers" vadību - gada iespējamā izlaišana bija joks
Artēmijs Panarins. Foto: Bruce Bennett/AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs bija satraucies par sava lielākā spīdekļa Artēmija Panarina teikto krievu medijos: ja koronavīrosa pandēmijas seku dēļ atalgojumus samazināsies par 40-60%, tad krievu uzbrucējs varētu izlaist nākamo gadu. Pēc tam Panarins kluba vadību mierināja, ka viņa izteikums bijis joks.

Panarina intervijas fragments

Pie jums NHL notiek algu samazināšana?
- Noteikti domā, pārrunā nosacījumus ar spēlētājiem un līgu.

Bet tikmēr Krievijas futbola spēcīgākajā līgā varētu samazināt par 40-60%.
Domāju, ka NHL būs mazāk. Ja no 40 līdz 60%, tad kāpēc vispār ar to nodarbojos? Tādā gadījumā droši vien izlaidīšu nākamo gadu.

Tevi gaida Maskavas "Spartak" komandā, domājams.
- [Smejas.] Jā, tieši tā. NHL pagaidām nav saprotams. Runā, ka samazinās apmēram par 20-30%.

----

Panarina izteikums nepalika bez ievērības. Sports.ru vietnē par to uzzināja arī "Rangers" vadība un uzdeva šim krievam attiecīgu jautājumu par iespējamo gada izlaišanu. "Es, protams, pajokoju un smējos," ar klubam sniegto Artēmija rakstisko atbildi padalās nypost.com. Amerikāņi jau iepriekš konstatēja, ka Oļega Znaroka meitas Alises dzīvesbiedrs smējās, atbildot uz jautājumu par "Spartak". Savukārt krievu medijā publicētajā tekstā par 40-60% nebija norādes par smiekliem - tas amerikāņiem radīja satraukumu.

"New York Post" apskatnieks Larijs Brukss mierina "Rangers" vietējos līdzjutējus: "Komandas faniem nav jābaidās. Artēmijs Panarins neplāno satriekt komandu un izlaist nākamo sezonu, ja koronavīrusa krīzes rezultātā smagi cietīs NHL finanses, neskatoties uz Krievijas lapā piektdien izplatīto ziņojumu, kur tika citēts uzbrucējs."

Pērnā gada vasarā Panarins tika pie 81.5 miljonu dolāra vērta līguma uz septiņām sezonām. Šajā sezonā krievu uzbrucējs attaisnoja uz sevis liktās cerības - komandas rezultatīvākais spēlētājs sakrāja 95 (32+63) punktus 69 mačos. Pēdējās cīņās "Rangers" uzlaboja savu sniegumu, līdz ar to pieteicās kā ļoti reāls pretendents uz izslēgšanas spēlēm.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ NHL sezona ir pārtraukta un nav zināms, kad mači varēs atsākties. ASV šobrīd ir koronavīrusa epicentrs - tur kopumā reģistrēti jau 503 177 slimnieki, kas ir vairāk nekā saraksta nākamajās trīs valstīs kopā (Spānijā 161 852, Itālijā 147 577, Francijā 124 869), liecina worldometers.info/coronavirus apkopotā informācija.

Izmantotie resursi:
Aleksandrs Keržakovs / sports.ru
nypost.com