Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL apsver arī neitrālos laukumus, pārcelšanos uz Eiropu neuzskata par reālu

Agris Suveizda

NHL apsver arī neitrālos laukumus, pārcelšanos uz Eiropu neuzskata par reālu
Bils Deilijs. Foto: imago/osnapix/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisāra vietnieks Bills Deilijs apstiprinājis, ka sezona varētu tikt pabeigta arī neitrālos laukumos bez skatītājiem, vēstīts līgas mājaslapā. Šāds scenārijs gan neesot starp prioritātēm.

"Tā noteikti ir viena no iespējām, un tas ir kas tāds, ko esam apsvēruši un diskutējuši, taču tas nav mūsu vēlamais rezultāts vai iznākums," par spēlēšanu neitrālos laukumos pie tukšām tribīnēm sacīja Deilijs. "Mūsu mērķis ir būt pēc iespējas labāk gataviem jebkādam scenārijam, kāds būs nepieciešams, un būt spējīgiem reaģēt pēc iespējas īsākā laika posmā. Šobrīd gan būtu pāragri noteikt kādu kursu."

Lai arī līga vēl nav apspriedusies ar medicīnas ekspertiem vai Spēlētāju arodbiedrību, spēlētāju izolācija, kas pašlaik ir noteikta līdz 15. aprīlim, visdrīzāk tiks pagarināta: "Būšu pārsteigts, ja tā nebūs." Deilijs piebilda, ka 25 no 31 komandas būtu sarežģīti atvērt savus sporta objektus vietējo rekomendāciju dēļ – virknē pilsētu pašizolācijas ieteikumi ir spēkā līdz pat mēneša beigām. "Lielā mērā viņi [vietējās amatpersonas] kontrolē kalendāra iespējas. Mēs taču neatgriezīsimies 1. maijā, vai ne? 1. maijā mēs nespēlēsim, un mēs droši vien nebūsim pat pozīcijā, lai 1. maijā atvērtu treniņu objektus. Taču vēl redzēsim."

Līga ir lūgusi komandas rezervēt arēnas arī augustā, lai vasarā varētu pabeigt šo sezonu un nākamās sezonas sākumu, iespējams, atlikt uz vēlāku laiku, nesamazinot gan nākamās sezonas apjomu: "Mums vēl ir scenāriji, kuros mums šķiet, ka varam pabeigt regulāro sezonu, izslēgšanas spēles aizvadīt normālā izskatā, aizvadīt starpsezonu un sākt nākamo sezonu tā, lai to aizvadītu pilnā apjomā. Mums vēl pietiek laika, ar ko strādāt." Radošākā ideja, kādu Deilijs ir dzirdējis, ir sezonas izskaņu pārcelt uz Eiropu. "Tas gan bija kas jauns. Pat man, kurš nevēlas izslēgt nevienu iespēju, šķiet, ka tas nebūtu reāli."

Deilijs bilda, ka dialogs ar Spēlētāju arodbiedrību pagaidām bijis saprotošs un produktīvs: "Esam konsekventi tajā, ka vēlamies spēlēt, ja varēsim to darīt. Gribam pabeigt šo sezonu, ja tas būs iespējams, un man šķiet, ka arī spēlētāji stingri pievienojas šim uzskatam, kas ir pozitīvi. Sarunās ar Spēlētāju arodbiedrību neesmu novērojis, ka kāds spēlētājs vēlētos izbeigt sezonu, ja vien, protams, veselības dienesti neteiks, ka tas ir jādara." Līgai pagaidām arī nav datuma, līdz kuram jāpieņem lēmums. "Ja rīt saņemsim informāciju, ka sezonas pabeigšana nebūtu vēlama, tad tas viss varētu mainīties. Taču šobrīd vēlamies izmantot visu mums pieejamo laiku, lai izspēlētu šo sezonu un neietekmētu nākamās sezonas apjomu. Paredzu, ka tā arī turpināsies – nedomāju, ka drīzumā varētu sekot kāds lēmums."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-season...