Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divkārtējā čempione "Kings" atlaiž treneri un ģenerālmenedžeri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divkārtējā čempione "Kings" atlaiž treneri un ģenerālmenedžeri
Derils Saters
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Losandželosas "Kings", kas 2012. un 2014. gadā izcīnīja Stenlija kausu, pēc neiekļūšanas izslēgšanas spēlēs no amata atbrīvoja galveno treneri Derilu Sateru un ģenerālmenedžeri Dīnu Lombardi.

2012. gadā Losandželosas "Kings" izslēgšanas spēlēm kvalificējās pēdējā brīdī, tomēr ceļā līdz finālam pret Rietumu konferences trim labākajām komandām kopā tika piedzīvoti tikai divi zaudējumi, un arī Ņūdžersijas "Devils" finālā nespēja izrādīt nopietnu pretestību. Divus gadus vēlāk pirmās trīs sērijas tika uzvarētas ar 4-3, tostarp pret Sanhosē "Sharks" atspēlējoties no 0-3, bet finālā kapitulēja arī Ņujorkas "Rangers".

Tomēr ar otro Stenlija kausu Losandželosas "Kings" dominēšana beidzās. Divās no trim nākamajām sezonām nav izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs. Vienīgais izņēmums bija 2016. gads, kad "Kings" bija sava laukuma priekšrocības, tomēr ar 1-4 tika atzīts nākamās finālistes Sanhosē "Sharks" pārākums.

Komanda regulāro sezonu pabeidza Rietumu konferences desmitajā vietā, aizvadot sliktāko sezonu kopš 2009. gada. Losandželosas "Kings" lielākās problēmas sagādāja vārtu gūšana, tomēr ģenerālmenedžeris Dīns Lombardi sastāvu papildināja ar vārtsargu Benu Bišopu un veterānu Džeromu Iginlu, kuram vajadzēja turpat desmit mačus, lai tiktu pie pirmā punkta.

Lombardi amatā stājās 2006. gadā, pamazām pārbūvēja "Kings" par čempioni, tomēr pēdējos gados noslēdza ilgtermiņa līgumus ar veterāniem, kuru sniegums strauji kritās. Derils Saters ir uzvarām bagātākais treneris Losandželosas "Kings" vēsturē – 225 panākumi. Pirms tam viņš trenēja arī Čikāgu, Sanhosē un Kalgari. Bijušais uzbrucējs lika komandai piekopt fizisku hokeju, tomēr allaž problēmas sagādāja vārtu gūšana.

"Tas bija ļoti smags lēmums, kuru pieņēmām, neaizmirstot mūsu iepriekšējos sasniegumus. Tomēr mūsu organizācijas nākotne ir svarīgākā prioritāte," teica Dīns Bekermens, AEG – kompānijas, kurai pieder Losandželosas "Kings" – prezidents.

Par Losandželosas "Kings" jauno ģenerālmenedžeri kļuvis Robs Bleiks, kurš kopš 2013. gada bija Lombardi asistents, kamēr par kluba preizdentu nozīmēts Lūks Robiteils, kurš desmit gadus atbildēja par biznesa jautājumiem klubā.

Gan Bleiks, gan Robiteils uzņemti Slavas zālē, abu numuri iemūžināti pie Losandželosas "Kings" halles griestiem. Abi bija komandas kapteiņi, un abi "Kings" rindās aizvadīja 14 sezonas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-11 10:40, pirms 7 gadiem
Knickiem jāmācās!

     [+] [-]

, 2017-04-11 14:08, pirms 7 gadiem
Gribi ātrāk pabeigt sezonu un nesavākt stenliju?! paņem Iginlu.

     [+] [-]

, 2017-04-11 14:08, pirms 7 gadiem
Knickiem te nebūs mācīties, kamēr pie stūres būs pašreizējais īpašnieks