Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Viedoklis: Girgensona nestabilā sezona un pirmā NHL līguma beigas

Viedoklis: Girgensona nestabilā sezona un pirmā NHL līguma beigas
Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Zemgus Girgensons noslēdzis savu trešo NHL sezonu, kas bija pēdējā viņa ievada līmeņa līgumā ar „Sabres”. Ņemot vērā plašo kritiku Girgensona rezultativitātes sakarā, Sportacentrs.com atskatās uz viņa paveikto NHL, „Sabres” un Latvijas hokeja mērogā.

Zemgum Girgensonam šosezon tā arī neizdevās nostabilizēties,” „Sabres” treneris Dens Bailsma nesen Bufalo radio skaidroja Girgensona salīdzinoši pieticīgo rezultativitāti. „Daudz traucēja savainojumi. Viņam labi padevās spēle kopā ar Džeku (Aikelu), abi vienā maiņā nospēlēja 10-12 spēles, bet tad Zemgus guva traumu. Viņš atgriezās un tagad tika vienā maiņā ar Raienu O`Railiju, kad atkal izdevās uzlabot sniegumu. Viņu maiņa pastāvīgi uzturēja spēcīgu presingu un radīja iespējas, un Zemgum izdevās pāris reizes iemest. Šīs pēdējās apmēram 10 spēles arī bija daudz tuvāk tam hokejam, ko Zemgus pats no sevis sagaida.”

Bailsmas raksturojumā, šķiet, tieši „nostabilizēšanās” ir atslēgas vārds. Šī sezona nāca ar krietnām pārmaiņām Bufalo komandā un arī Zemgus vietā tajā, izjaucot iepriekšējo stabilitāti. Jā, zaudējumu un neveiksmju pilnu, taču tomēr stabilitāti. „Sabres” vadība iepriekš bija pozicionējusi Girgensonu kā vienu no „neaizskaramajiem” un acīmredzami rēķinājās ar viņu savos nākotnes plānos, taču Bailsma ieradās komandā ar svaigu skatījumu un jauniem spēlētājiem.

Un sezonas sākumā Bailsmam kā „jaunie un talantīgie” bija pieejami debitanti Džeks Aikels un Sems Reinhārts, kā arī potenciālie komandas vilcēji Raiens O`Railijs un Evanders Keins. Girgensons kā trešo sezonu uzsākošs, bet vēl ne reizi 30 punktu robežu nepārsniedzis spēlētājs īsti nepiederēja ne pie pirmās, ne otrās kategorijas, un sezonas sākumā spēlēja trešajā maiņā.

Nevar gan teikt, ka Bailsma Zemgum neuzticējās, gluži otrādi, viņa laukumā pavadītais laiks sezonas sākumā tikai retu reizi bija mazāks par 15 minūtēm. Taču visu rudeni Girgensona spēlē varēja just tādu kā nedrošību, un viņš arvien mazāk uzņēmās iniciatīvu uzbrukumu veidošanā un noslēgšanā. Vai tās bija komandas jaunās taktikas sekas vai tomēr nevēlēšanās kļūdīties jaunā trenera priekšā? Iespējams, tieši tas pāris reizēs „sasēja rokas” un Jauno gadu nācās sagaidīt ar tikai trim vārtu guvumiem, lai arī „Sabres” vairs ne tuvu nebija bezcerīga pastarīte kā pirmajās divās sezonās un iespēju izvērsties netrūka.

Girgensons arī ir viens no pāris hokejistiem, kuri bija spiesti „Sabres” rindās pārdzīvot pilnas divas bezcerīgas sezonas, kad pie zaudējumiem un dzīvošanas savā zonā nācās pierast gribot negribot. Girgensons šajās zaudējumu sezonās izcēlās ar savu cīņassparu un aktivitāti, jo, būsim godīgi, vairums komandas biedru ar šīm lietām neizcēlās. Šosezon pie Bailsmas tas bija novērojams jau daudz retāk, un Girgensons vairs nebija „cīnītājs nr.1”, bet gan „viens no”, lai arī savu degsmi zaudējis nebija.

„Sabres” šo sezonu noslēdza 23. vietā. Nekas tāds, lai visu vasaru kliegtu „urrā”, taču progress nenoliedzams. Tāpat arī nenoliedzams, ka sezonas otrajā pusē „Sabres” hokejs palika vizuāli daudz skatāmāks, kam par labu nāca arī Girgensona vieta Aikela vai O`Railija maiņās. Taču praktiski viss iepriekš minētais ir šo rindu autora ieskatos, un jebkurš interesents to var atspēkot ar „A man tā nelikās” argumentiem. Cita runa – skaitļi.

Girgensona statistika šosezon – maza rezultativitāte, spēcīga lietderība

Girgensons šosezon guva septiņus vārtus un 18 punktus. Tas ir attiecīgi 325. un 355. labākais rādītājs līgā, kurā šosezon vismaz vienu maču aizvadīja 897 laukuma spēlētāji. Lai situāciju novērtēt perspektīvā, jāpiemin,ka 17-20 punktu sezonu aizvadīja arī tādi uzbrucēji kā Tomijs Vingelss no „Sharks”, austrietis Mihaels Grābners, Viktors Stolberjs, bijušais Bufalo pārstāvis Kriss Stjuarts. Savukārt vidēji spēlē gūtajos punktus Zemgus ir 469. vietā NHL.

18 punkti ir mazāk nekā 22 un 30 pirmajās divās sezonās, taču šosezon punkti nekrājās brīžos, kad tos parasti sakrāj arī neveiksmīgi spēlējoši hokejisti. No 11 piespēlēm šosezon Zemgum tikai divas bijušas tā sauktās „otrās piespēles”, bet no septiņiem vārtiem tikai vieni pēc NHL tik ļoti raksturīgās ripas virziena pielabošanas vārtu priekšā. Pārējie seši vārti – divreiz apspēlēts vārtsargs izgājienā viens pret vienu, divreiz precīzi metieni devītniekā no vārtu priekšas un divreiz spēka cīņā vārtu priekšā izkapāti goli.

Tas atstāj vietu potenciālam, taču Bailsma jau šosezon deva Girgensona iespēju spēlēt vairākumā. Zemgus 61 nospēlētajā minūtē vairākumā guva 1+1 un izdarīja desmit metienus pa vārtiem. Tas gan ir krietni par maz, it sevišķi, ja ņem vērā, ka Bufalo vairākums šosezon bija visai pieklājīgs – 18.9% realizācija un 12. vieta līgā.

Visi Girgensona vārtu guvumi šosezon

Taču Girgensonam netrūkst arī citu uzdevumu laukumā, un viņš šosezon izpildīja 125 spēka paņēmienus un 41 reizi bloķēja pretinieku metienus. Līdzīgu statistiku (vismaz 125 un 40) Bufalo komandā vēl savāca tikai Markuss Folinjo, bet visā NHL – vēl 34 hokejisti. Girgensons arī šajā sezonā bija starp komandas korektākajiem hokejistiem un nopelnīja tikai deviņus noraidījumus. Bufalo rindās vēl četri hokejisti pārsniedza 100 spēka paņēmienu robežu, un atšķirības soda minūšu skaitā ir skaidri manāmas – Keinam 91 soda minūtes, Foliņjo 79, Delorjē 59, bet Lāšonam jau krietni mazāk (27).

Girgensons bija starp „Sabres” labākajiem arī citā rādītājā – lietderības koeficientā, kas viņam sezonas beigās bija tāds pats kā rudenī, proti, neitrāls. No „Sabres” regulārajiem uzbrucējiem tikai Foliņjo ir augstāks (+4), kamēr O`Railijs un Aikels ar mīnus 16 ir pārliecinoši pēdējie. Girgensons daudz vārtu guvumos nepiedalījās, taču ļoti maz arī ielaida. Tikai 14 spēlēs viņam bija koeficients -1, bet -2 un sliktāks – ne reizi.

Pirmais līgums beidzies, kāds būs nākamais?

Girgensonam pēc šīs sezonas beidzies viņa ievada līmeņa līgums ar „Sabres”. Kā jau pieminēju, „Sabres” vadība un ne līdz galam paredzamais ģenerālmenedžeris Tims Marejs savā retorikā par iespējamajiem transfēriem šosezon vairs publiski neatgādināja, ka Girgensons ir ārpus tirgus sarunām. Girgensons kļūs par aizsargātu brīvo aģentu, proti, „Sabres” pieder tiesības atspēkot jebkuru konkurentu piedāvājumu.

Un skaidrs, ka jauno līgumu neveidos tikai šosezon gūti 18 punkti, bet gan visās trijās sezonās kopā savāktie 70 punkti, un starp 2012. gada drafta uzbrucējiem Girgensons ir piektais rezultatīvākais. Jā, no Alekša Galčenuka un Filipa Fošberja Girgensons atpaliek tālu, un abi izskatās uzņēmuši nenotveramu tempu. Savukārt drafta pirmais numurs Nails Jakupovs arī šosezon guva tikai 23 punktus (60 spēlēs), taču viņa un Girgensona atšķirība manāma citā jomā. Abi visas trīs sezonas pavadījuši NHL pastarīšu sastāvā, taču Girgensona lietderības koeficients -22, bet Jakupovam četrreiz sliktāks – mīnus 88. Turklāt rēķini kā gribi, bet Girgensons un Fošberjs ir vienīgie no savas drafta klases, kas spēlējuši NHL Zvaigžņu spēlē.

2012. gada drafta pirmās kārtas uzbrucēji

V.HokejistsKomandaDr. numursSpēlesPunkti
1.A. GalčenuksCanadiens3.275160
2.F. FošberjsPredators11.182133
3.N. JakupovsOilers1.252111
4.T. HertlsSharks17.200102
5.Z. GirgensonsSabres14.20270
6.T. PīrsonsKings30.14659
7.T. VilsonsCapitals16.23150
8.T. TeravainensBlackhawks18.11544
9.M. GrigorenkoAvalanche12.14241
10.S. LotonsFlyers20.10727
11.S. MatoCanadiens29.566
12.B. GaunssCanucks26.201
13.H. SamuelsonsCoyotes27.3-
14.M. JankovskisFlames21.--

NHL vidējā samaksa hokejistam par vienu gadu aizvadītajā sezonā bija 2.62 miljoni dolāru. Girgensons pirmajos trīs gados saņēma nedaudz mazāk par 900 tūkstošiem, līdz ar to šovasar gaidāms krietns algas paugstinājums. Cik liels? Tas atkarīgs arī no konkurentu intereses, taču salīdzinājumam var izmantot līdzīga līmeņa 2011. gadā draftētos.

Zviedrs Mika Zibanejads, drafta 6. numurs (tobrīd 200 spēlēs 100 punkti), tika pie divu gadu līguma par 5.25 miljoniem. Šons Kutūrs, drafta 8. numurs (205 spēlēs 81 punkts) tika pie diviem gadiem un 3.5 miljoniem, ko vēlāk papildināja ar līgumu uz vēl sešiem gadiem par 26 miljoniem. 2010. gada drafta absolvents Mikaels Granlunds tika pie sešiem miljoniem divos gados ar 88 punktiem 178 spēlēs. Visi pieminētie gan ir nedaudz rezultatīvāki nekā Girgensons, taču latvieša līguma summai tajā pašā apvidū vien vajadzētu svārstīties.

Un vismaz pēc pagājušās sezonas Girgensons pārliecinoši izteicās, ka vēlas palikt Bufalo arī turpmāk. Ja piepildīsies prognozes par algu griestu kāpumu līdz 74.5 miljoniem, „Sabres” vasaras sākumā būs brīvi 27 miljoni, līdz ar to arī iespējas atspēkot teju katru cita kluba piedāvājumu par Girgensonu. Vai arī neatspēkot un saņemt kompensācijā izvēles tiesības draftā.

Vieta Latvijas hokeja vēsturē godam nopelnīta

Pēdējos trīs gados Latvijai pasaules spēcīgākajā līgā stabili spēlējis tikai viens spēlētājs, tikpat cik Baltkrievijai, Norvēģijai un Slovēnijai. Šveicei ir astoņi, Dānijai seši, Austrijai ir trīs, Francijai divi. Ja ne Girgensons, šis saraksts mums izskatītos vēl bēdīgāks.

Nesen jau ziņojām, ka Girgensons sasniedzis 200 NHL spēļu robežu NHL, ko iepriekš bija paveikuši tikai pieci Latvijas hokejisti. Girgensons jau šobrīd ir pārliecinošā ceturtajā vietā Latvijas rezultatīvāko NHL vīru konkurencē un jau 22 gadu vecumā tālu priekšā tādiem Latvijā augstu vērtētiem spēlētājiem kā Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš, Herberts Vasiļjevs.

Līdz Skrastiņa sasniegumam Zemgum vēl pietrūkst 66 punktu, ko diez vai izdosies savākt jau nākamajā sezonā, taču rudenī vajadzētu paveikt citu lietu, proti, panākt Skrastiņu gūto vārtu ziņā. Pāragri mūžībā aizgājušais Latvijas Dzelzs vīrs savā NHL karjerā guva 32 vārtus, Girgensonam pagaidām 30. Līdz Ozoliņa un Žoltoka iespētā atkārtošanai gan būs jāpagaida daudz ilgāk.

Latvijas rezultatīvākie spēlētāji NHL

V.HokejistsSP.Punkti
1.S. Ozoliņš857564
2.S. Žoltoks588258
3.K. Skrastiņš832136
4.Z. Girgensons20270
5.R. Ivanāns28218

P.S. Nespēju noturēties un neatzīmēt Girgensona reakciju „Tviterī” uz kritisko apgalvojumu, ka Kapteinim Āķim ir veiklākas rokas nekā viņam.


Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
WGR 550 SportsRadio - Home of the Buffalo...
https://www.capfriendly.com/


, 2016-04-11 17:16, pirms 8 gadiem
Ļoti labs raksts, Roland. Cik esmu lasījis dažādos NHL forumos, viens ir skaidrs, Girgensons bez darba NHL nepaliks, bet visticamākā versija ir, ka Buffalo parakstīs ar viņu divu - trīs gadu līgumu, bet maiņas iespējas viņi neizskata.
, 2016-04-11 17:26, pirms 8 gadiem
Labs "Come-back" no Girgensona puses twiterī
, 2016-04-11 17:43, pirms 8 gadiem
Domāju ka pārāk ilgu termiņu viņam šoreiz nepiedāvās, bet 2-3 gadi par 2.75-3 ļimakiem gadā. Tā saucamais bridge contract, ja sevi pa īstam parādīs, tad arī varētu būt 6-8 gadu līgums.
, 2016-04-11 17:44, pirms 8 gadiem
Es drīzāk meklētu problēmas Buffalo Sabres komandas vadībā nekā Girgensonā!
Sāksim ar pavisma dažām būtiskām lietām - Sabres izvilka sliktu drafta lozi attiecībā uz M.Grigorenko
Pēkšņi aizmaina projām Vaneku - nevaru vēl šodien saprast pret ko viņu aizmainīja.
Treneru štāba nespēja joprojām atrast Girgensonam stabilu pozīciju - mētā apkārt pa top 3 maiņām + no malējā pāriet uz centru un tad atpakaļ un tā atkal no sākuma.
Kopumā Sabres darbības izskatās haotiskas un paši laikam īsti nezina kā tikt ārā no bedres - interesanti varētu būt tad, ja Girgensonu iemaina uz kādu citu NHL komandu, bet šaubos, ka kaut kas tāds notiks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-11 17:48, pirms 8 gadiem
Līdz Skrastiņa sasniegumam Zemgum vēl pietrūkst 76 punktu...
Pēc tabulas gan sanāk, ka 66 pietrūkst - Girgensonam 70 punti, Kārlim - 136 punkti.
, 2016-04-11 17:49, pirms 8 gadiem
Labojums:
Viedoklis: Girgensona drausmīgā sezona un pirmā NHL līguma beigas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-11 18:01, pirms 8 gadiem
Gribētos jau lai Zemgus tomēr tiek kādā nopietnākā komandā, kura reālāk pretendē uz PO lai pamaina treneri, apstākļus varbūt būs cita aršana. Bet tas jau reizē nāk arī ar risku.
Bet fakts kā tāds, kurā komandā spēlē Girgensons, tai ir par 2 miljoniem vairāk fanu
, 2016-04-11 18:01, pirms 8 gadiem
Rotting rakstīja: Labs "Come-back" no Girgensona puses twiterī
Neko labu gan tas neliecina, ja būtu vienalga tad neatbildētu. Bet tā Grigensons malacis, gaidam izlasē!
Slēpts komentārs: M
, 2016-04-11 18:40, pirms 8 gadiem
Raksts vienkārši superīgs, ļoti daudz interesantu faktu, kurus vismaz es nebiju dzirdējis.
Paldies
Slēpts komentārs: pūce
Slēpts komentārs: pūce
, 2016-04-11 18:50, pirms 8 gadiem
Kaadelj nestabilaa sezona? Tas ka Zemgus ir guvis mazaak punktus kaa ieprieksheejaas sezonaas, tas nenoziimee, ka sezona ir bijusi nestabila. Ir mainiijies komandas treneris, lidz ar to ir mainijushies uzdevumi katram speeleetajam. Zemgum shajaa sezonaa koeficents ir 0, ieprieksheejaa sezonaa tas bija -16!! Zemgum ir pilniiga cita loma komandaa, ar punktu vaakshanu un golu meshanu nodarbojas citi hokejisti komandaa. Uzskatu, ka Zemgus ir aizvadijis pieklaajiigu sezonu,protams, tikai mans viedoklis.

Atvainojos par garumziimeem!
, 2016-04-11 19:11, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: būs dranķīgs nākamais līgums, jo Sabres tak nelasa SC Girgensona slavinošos statistikas rakstus
Taisnība, bet viņiem ir vēl vairāk un sīkāk pieejama statistika kurā izvērtēt Girgensonu. Un izņemot to, ka ir iemesti maz vārti, citu sliktu pārmetumu viņam nav no Amerikāņu puses, un pat par to viņi viņu tur attaisno vairāk nekā šeit SC. Protams, nav runa par līdzjutējiem un komentāriem, jo tos tur raksta tādi paši gudrīši, kā šeit.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
, 2016-04-11 19:43, pirms 8 gadiem
Principā ja viņš pārietu uz Dinamo, ar septiņiem vārtiem sezonā viņš būtu starp rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā.
, 2016-04-11 19:48, pirms 8 gadiem
Kaut kā Girgensonam baigi veicās iemest Lundkvistam. 3 vārti iemesti Lundkvistam no visiem septiņiem šosezon. Ņemot vērā ka Lundkvists ir Zviedrijas pamatvērtība, tad ievērības cienīgi Zemgu!
, 2016-04-11 20:00, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Un par tiem treidiem arī neko nesaprotu - kāpēc komanda kura veic rebuildingu maina prom vecos stārus ar lielajiem kontraktiem pret k-kādiem drafta pikiem un prospektiem ? Ko viņi ar to mēģina panākt ?
viena atbilde - algu griesti...no kaut kā jāatsakās, ja gribi palīst zem tiem. Mūsdienās kopā nesanāks paturēt veterānus, parakstīt tos, kam beigušies entry level līgumi, kam otrais līgums beidzies un iziet uz brīvajiem aģentiem, ja neparaksti(arī ierobežoti brīvie aģenti ar otrajiem līgumiem, bet tos vieglāk noturēt)...jeb nav no gumijas maks vai maksātspējas tas tagad atkarīgs. Ir uzlikts ierobežojums, lai nebūtu labu spēlētāju koncentrācija vienā komandā.
tāpēc diezgan ejoša prece tādos treidos ir nevis nomināli iedomāts "Stemkoss" pret citu "Stemkosu", kas algu griestu slogu neatbrīvo, bet paliek turpat kur bija, bet gan prospekti un drafta piki...
, 2016-04-11 20:05, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: viena atbilde - algu griesti...no kaut kā jāatsakās, ja gribi palīst zem tiem. Mūsdienās kopā nesanāks paturēt veterānus, parakstīt tos, kam beigušies entry level līgumi, kam otrais līgums beidzies un iziet uz brīvajiem aģentiem, ja neparaksti(arī ierobežoti brīvie aģenti ar otrajiem līgumiem, bet tos vieglāk noturēt)...jeb nav no gumijas maks vai maksātspējas tas tagad atkarīgs. Ir uzlikts ierobežojums, lai nebūtu labu spēlētāju koncentrācija vienā komandā.
tāpēc diezgan ejoša prece tādos treidos ir nevis nomināli iedomāts "Stemkoss" pret citu "Stemkosu", kas algu griestu slogu neatbrīvo, bet paliek turpat kur bija, bet gan prospekti un drafta piki...
/sarcasm

Es cerēju, ka no visa komenta to varēja izspriest...
, 2016-04-11 20:08, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: /sarcasm

Es cerēju, ka no visa komenta to varēja izspriest...
pirmo daļu nelasīju līdz galam, jo tur sviests bija pilnīgs no paša sākuma...
p.s. kaut kādiem sarkasmiem vai citām izpausmēm beigās liek smaidiņus vai brutāli ierēc nevis nopietni teikumi ar punktu beigās...
, 2016-04-11 20:40, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: pirmo daļu nelasīju līdz galam, jo tur sviests bija pilnīgs no paša sākuma...
p.s. kaut kādiem sarkasmiem vai citām izpausmēm beigās liek smaidiņus vai brutāli ierēc nevis nopietni teikumi ar punktu beigās...
Pārāk advencēti priekš sc.com.
, 2016-04-11 21:33, pirms 8 gadiem
Pēc šīs sezonas lomas varētu varbūt vilkt paralēles ar kādreizējo Krisu Dreiperu no Detroitas... Varbūt kļūdos...
, 2016-04-11 21:38, pirms 8 gadiem
Viss ok,bet viss labākais ir ka Zemgus pievienojas izlasei,bet sportacentrs atkal kartējo reizi noguļ
, 2016-04-11 21:53, pirms 8 gadiem
premjiers17 rakstīja: Viss ok,bet viss labākais ir ka Zemgus pievienojas izlasei,bet sportacentrs atkal kartējo reizi noguļ
Sveiks. Nav gan gluži tā tiesa, kā Tu saki. Par to, ka Girgensons pievienosies izlasei un spēlēs PČ, Sportacentrs rakstīja jau pirms divām nedēļām.

Girgensons piekritis, Gudļevskis lūgs atļauju
, 2016-04-11 22:37, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Ivanāns 5. rezultatīvākais latvietis NHL ...tas izsaka daudz par mūsējo sekmēm NHL
Objektīvi būtu rēķināt vidējo punktu skaitu vienā spēlē, nevis kopējo skaitu. Spēļu skaits taču katram ļoti atšķirīgs.
Vasiļjevam, piemēram, ir 0.29, kas nemaz nav slikti.
, 2016-04-11 22:44, pirms 8 gadiem
P.S.
Žoltokam bija 0.44, Balderim bija 0.35
, 2016-04-12 00:29, pirms 8 gadiem
Rododendrs rakstīja: Kaut kā Girgensonam baigi veicās iemest Lundkvistam. 3 vārti iemesti Lundkvistam no visiem septiņiem šosezon. Ņemot vērā ka Lundkvists ir Zviedrijas pamatvērtība, tad ievērības cienīgi Zemgu!
Haha, piedevām Zemgus vienīgais OS gols ir raidīts Lundkvista sargātos vārtos.
, 2016-04-12 04:56, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tieši tā ! Girgensons ir +/- Ovečkina līmeņa snaiperis (skati - 50 goli sezonā) ,nu labi varbūt ne Ovečkina, bet Dacjuka līmeņa defensive forwards, tikai lohi Buffalo nesaprot ko dara. Lai maina uz Čikāgu, tur mierīgi 2.maiņā Girgensons spēlētu un pāris Stenlijus sagrabinātu. + vēl future hall of fame Gudlevsky jāpaņem līdzi uz Čikāgu, jo Tampā arī visi jocīgi un nedod iespēju.

Un par tiem treidiem arī neko nesaprotu - kāpēc komanda kura veic rebuildingu maina prom vecos stārus ar lielajiem kontraktiem pret k-kādiem drafta pikiem un prospektiem ? Ko viņi ar to mēģina panākt ?
Sapratu Tavu sarkasmu - bet būsim reāli. Spēlētājs, kas pirms sezonas savāca 15+15 šosezon nespēj dabūt vietu stabilā maiņā, jo vadība nezina kā īsti sakombinēt kopā komandu. Aizmaina projām Vaneku (spēlētāju, kas pa sezonu savāc vismaz 20+ vārtu guvumus), bet pie sevis savāc Kane (spēlētājam arī ilgi nevarēja atrast vietu sastāvā - bet līdz sezonas beigām tomēr izdevās normāli nostiprināties komandā).
Vienīgais ar ko varu šogad apsveikt Sabres - ar to, ka pie visa šī haosa sezonas sākumā ir izdevies nepalikt pēdējiem Austrumu konferencē un pat ne pārāk tālu atrasties no 10. vietas savā konferencē, bet pagaidām komanda neizskatās pēc tādas, kas tuvāko 2x gadu laikā varētu cīnīties Play-Off zonā!
, 2016-04-12 08:37, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Sapratu Tavu sarkasmu - bet būsim reāli. Spēlētājs, kas pirms sezonas savāca 15+15 šosezon nespēj dabūt vietu stabilā maiņā, jo vadība nezina kā īsti sakombinēt kopā komandu. Aizmaina projām Vaneku (spēlētāju, kas pa sezonu savāc vismaz 20+ vārtu guvumus), bet pie sevis savāc Kane (spēlētājam arī ilgi nevarēja atrast vietu sastāvā - bet līdz sezonas beigām tomēr izdevās normāli nostiprināties komandā).
Vienīgais ar ko varu šogad apsveikt Sabres - ar to, ka pie visa šī haosa sezonas sākumā ir izdevies nepalikt pēdējiem Austrumu konferencē un pat ne pārāk tālu atrasties no 10. vietas savā konferencē, bet pagaidām komanda neizskatās pēc tādas, kas tuvāko 2x gadu laikā varētu cīnīties Play-Off zonā!
30 pts. savaca jo nebija citu, kas tos punktus vaktu. Tagad ir meistarigaki speletaji prieksa un tadel viniem tika dota prieksroka spelet 1. un 2. maina.
, 2016-04-12 09:15, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Sapratu Tavu sarkasmu - bet būsim reāli. Spēlētājs, kas pirms sezonas savāca 15+15 šosezon nespēj dabūt vietu stabilā maiņā, jo vadība nezina kā īsti sakombinēt kopā komandu. Aizmaina projām Vaneku (spēlētāju, kas pa sezonu savāc vismaz 20+ vārtu guvumus), bet pie sevis savāc Kane (spēlētājam arī ilgi nevarēja atrast vietu sastāvā - bet līdz sezonas beigām tomēr izdevās normāli nostiprināties komandā).
Vienīgais ar ko varu šogad apsveikt Sabres - ar to, ka pie visa šī haosa sezonas sākumā ir izdevies nepalikt pēdējiem Austrumu konferencē un pat ne pārāk tālu atrasties no 10. vietas savā konferencē, bet pagaidām komanda neizskatās pēc tādas, kas tuvāko 2x gadu laikā varētu cīnīties Play-Off zonā!
To haosu sauc par pārbūvi.
, 2016-04-12 12:25, pirms 8 gadiem
Uz Ņižņizavodskas Aftogazroz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
4

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.