Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers vēl nespēlē, Marejs ar 33 seiviem nodrošina "Penguins" uzvaru Sentluisā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugers vēl nespēlē, Marejs ar 33 seiviem nodrošina "Penguins" uzvaru Sentluisā
Vārtsargs Mets Marejs (Penguins) atvaira Aleksandra Stīna (Blues) raidījumu
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) vakara agrajā spēlē panākumu guvusi bez Teodora Bļugera spēlējošā Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar rezultātu 4:1 apspēlēja Sentluisas "Blues". Ar 33 atvairītiem metieniem izcēlās viesu vārtsargs Mets Marejs, kā arī divus vārtus guva Sidnijs Krosbijs.

Teodora Bļugera vietā Pitsburgas ceturtajā maiņā joprojām spēlēja 28 gadus vecais kanādietis Kārters Rounijs, kurš šovakar nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-1), kā arī izdarīja divus spēka paņēmienus.

Pirmajā periodā laukumā ritēja līdzīga cīņa, abām komandām neizmantojot pa vienai vairākuma iespējai, kā rezultātā uz tablo palika 0:0.

Kas komandām neizdevās pirmajā, tas padevās otrās trešdaļas ievadā, 21 sekundes laikā rezultātam kļūstot no 0:0 uz 1:1. Pirmos vārtus pēc izgājiena divi pret vienu aizsargu cīņā vārtu priekšā guva "Blues" ceturtās maiņas uzbrucējs Kails Brodziaks, kamēr pēc 21 sekundes "Penguins" zvaigzne Sidnijs Krosbijs ar raidījumu no asa leņķa guva savus karjeras 400. vārtus. Šajā situācijā ļoti nepārliecinoši nospēlēja "Blues" vārtsargs Džeiks Alens.

Uz Alena sirdsapziņas gan nevar likt to, kas notika pēdējā trešdaļā, kad pēc rupjām mājinieku aizsargu kļūmēm vārtsargs tika atstāts saplosīšanai Braienam Rastam un Railijam Šennam, kuri panāca attiecīgi 2:1 un 3:1. Piedevām tam arī netika ieskaitīts "Blues" līdera Aleksa Pjetrandželo vārtu guvums pašā trešā perioda sākumā, kas Sentluisas komandai būtu devis vadību ar 2:1.

Kopumā vairāk gan uzbruka "Blues", tomēr allaž vietā arī šķietami bezcerīgās situācijās bija Mets Marejs, kura rēķinā šovakar 33 seivi. Punktu ar raidījumu tukšos vārtos pielika Krosbijs (4:1), kam šis bija otrais precīzais raidījums šodien.

"Penguins" nākamā cīņa paredzēta naktī uz trešdienu (pingvīni uzņems Otavas "Senators"), kad, iespējams, piedzīvosim Teodora Bļugera debiju NHL.

     [+] [-]

, 2018-02-12 12:36, pirms 6 gadiem
Ceru, ka Bļugers netiks ielikts 4. maiņā - tas tomēr nav īsti viņa profils. Pens jau tā ilgi un mērķtiecīgi Teodoru vilkuši uz priekšu un ne jau tapēc, lai tagad pa 4. maiņu izrullētu.