Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

"Wild" uz nenoteiktu laiku paliek bez Austrijas junioru izlases kapteiņa

"Wild" uz nenoteiktu laiku paliek bez Austrijas junioru izlases kapteiņa
Marko Rosi Austrijas junioru izlases sastāvā. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Minesotas “Wild” uz nenoteiktu laiku ir palikusi bez nule pirmajā kārtā draftētā centra uzbrucēja Marko Rosi.

19 gadus vecais austriešu centra uzbrucējs iedzīvojies ķermeņa augšdaļas savainojumā. "Wild" treneris Dīns Evasons svētdien sacīja, ka nezina, cik ilgi jaunais centra uzbrucējs tiks atstāts malā.

2020. gada NHL drafta pirmajā kārtā ar kopējo devīto numuru izvēlētais Rosi bija karantīnā, lai pievienotos Minesotas treniņnometnei pēc Austrijas izlases spēles 2021. gada IIHF pasaules junioru čempionātā, kur četrās spēlēs viņš palika bez punktiem. Būtiski pieminēt, ka Rosi bija Austrijas junioru izlases kapteinis. Pēdējo spēli turnīrā Rosi aizvadīja 31. decembrī, kad viņa komanda piedzīvoja smagu zaudējumu Čehijai ar rezultātu 0:7.

Rosi, kurš 23. oktobrī parakstīja trīs gadu sākuma līmeņa līgumu ar "Wild", pagājušās sezonas Ontārio hokeja līgas Otavas komandā 56 spēlēs tika pie 120 (39+81) punktiem, esot līgas līderis gan rezultatīvās piespēlēs, gan punktos.

Marko ir piektais Austrijā dzimušais spēlētājs, kurš izvēlēts NHL drafta pirmajā kārtā, pievienojoties Tomasam Vanekam (2003. gadā, 5. nr.), Maiklam Grabneram (2006. gadā, 14. nr.), Andrē Burakovskim (2013. gadā, 23. nr.) un Marko Daņo (2013. gadā, 27. nr.).

Atgādinām, ka NHL sezonas sākums paredzēts 13. janvārī, bet “Wild” pirmo spēli aizvadīs ceturtdien izbraukumā pret Losandželosas "Kings".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/minnesota-...


, 2021-01-11 14:05, pirms 3 gadiem
Kāda jēga pieminēt Burakovski pie draftētajiem austriešiem, ja viņš Austrijā ir dzimis, bet 100% zviedrs, gan audzis, gan spēlējis Zviedrijā? Ļoti iespējams, ka kopš dzimšanas Austrijā nemaz nav bijis 😃
, 2021-01-11 18:28, pirms 3 gadiem
Mezhsargs rakstīja: Kāda jēga pieminēt Burakovski pie draftētajiem austriešiem, ja viņš Austrijā ir dzimis, bet 100% zviedrs, gan audzis, gan spēlējis Zviedrijā? Ļoti iespējams, ka kopš dzimšanas Austrijā nemaz nav bijis 😃
Visticamāk paķerts no kāda amerikāņu raksta, kuriem tā ir izplatīta mode, skatīties pēc dzimšanas vietas.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.