Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dānim Bedkeram trīs vārti, "Blackhawks" un "Predators" uzvar papildlaikā

Dānim Bedkeram trīs vārti, "Blackhawks" un "Predators" uzvar papildlaikā
Mikels Bedkers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā aizvadītajā naktī tikai divām komandām izdevās uzvarēt izbraukumā – Bostonas "Bruins" ar 5:3 pieveica Sentluisas "Blues", bet Sanhosē "Sharks", pateicoties Mikela Bedkera trim vārtiem, ar identisku rezultātu apspēlēja Edmontonas "Oilers".

Sanhosē "Sharks" pirmoreiz vadībā izvirzījās otrajā minūtē, Mikelam Bedkeram pēc partnera metiena no zilās līnijas bez pretestības savācot atlēkušo ripu. Pārsvaru 18 sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām atjaunoja Brents Bērnss, tūdaļ pēc skaitliskā vairākuma beigām ar plaukstas metienu trāpot no zilās līnijas.

Tomēr viesi izšķirošo izrāvienu izdarīja otrajā trešdaļā, Bedkeram sešu minūšu laikā no 2:1 panākot 4:1 duelī pret Edmontonas "Oilers". Sākotnēji dānis ar metienu tukšos vārtos pielika punktu komandas biedra neveiksmīgajam mēģinājumam apspēlēt vārtsargu, kam sekoja pielabots metiens no distances.

Lai gan laukuma saimniekiem 44. minūtē izdevās samazināt deficītu līdz minimumam, punktu viņu cerībām pielika Logans Kutūrs – 5:3. Sanhosē "Sharks" vārtsargs Mārtins Džonss atvairīja 33 sāncenšu metienus, savukārt Kems Talbots laukuma otrā galā tika galā ar 19 no 24 metieniem.

27 gadus vecais Bedkers, kurš pirms sezonas kā viens no iekārojamākajiem brīvajiem aģentiem noslēdza līgumu uz četriem gadiem par 16 miljoniem dolāru, iepriekšējos 39 mačos kopā bija guvis trīs vārtus, bet šoreiz izcēlās ar ceturto hat-trick karjerā.

Viesos uzvarēja arī Bostonas "Bruins", kas izbraukumā ar 5:3 pieveica Sentluisas "Blues", un mačs īpašs bija Deividam Bakesam, kurš iepriekšējās desmit sezonas pavadīja tieši Sentluisā. Tomēr par galvenajiem varoņiem kļuvi Breds Maršāns un Davids Pastrņāks – pirmais guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli, kamēr čehu snaiperis šoreiz izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Divas komandas izcīnīja uzvaras pagarinājumā. Nešvilas "Predators" ar 2:1 pieveica Vankūveras "Canucks", un panākumu nodrošināja Kalle Jarnkroks, kurš izcēlās 1,5 sekundes līdz papildlaika beigām, turklāt komanda tobrīd atradās mazākumā. Pēc bloķēta metiena viņš kopā ar Romānu Jozi izskrēja pret vārtsargu un pēc piespēles pielika punktu.

Tikmēr Čikāgas "Blackhawks" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, ar 4:3 apspēlējot Detroitas "Red Wings", un Dankans Kīts izcēlās papildlaika 38. sekundē, ar šāvienu no vidējas distances realizējot skaitlisko vairākumu.

NHL regulārā sezona, 11. janvāris

SpēleRez.
Sabres – Flyers4:1
Hurricanes – Blue Jackets5:3
Blues – Bruins3:5
Predators – Canucks2:1 P
Blackhawks – Red Wings4:3 P
Oilers – Sharks3:5
Ducks – Stars2:0

Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
9

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.