Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bļugera un Girgensona komandas biedri iekļauti starp NHL nedēļas zvaigznēm

Bļugera un Girgensona komandas biedri iekļauti starp NHL nedēļas zvaigznēm
Džeks Aikels. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga nosaukusi pagājušās nedēļas trīs labākos spēlētājus. Atzinība tikusi Vašingtonas "Capitals" aizsargam Džonam Karlsonam, Pitsburgas "Penguins" vārtsargam Tristanam Džerijam un Bufalo "Sabres" uzbrucējam Džekam Aikelam.

Par nedēļas pirmo zvaigzni atzīts Karlsons, kurš trīs spēlēs izcēlās ar trim vārtiem, diviem no tiem kļūstot par uzvaru nesošajiem, un trim piespēlēm. Pateicoties izcīnītajiem panākumiem, "Capitals" pacēlās uz pirmo vietu līgā. Mačā pret Sanhosē "Sharks" aizsargs jau sesto reizi sezonā tika pie trim punktiem vienā spēlē. Karlsons dominē aizsargu rezultativitātes rādītājos (43 punkti 31 spēlē), cīnoties par sava vārda ierakstīšanu vēstures grāmatās, jo tik rezultatīvi spēlējuši vien Bobijs Ors un Els Makiniss.

Otrās zvaigznes tituls ticis Džerijam. Viņš divu spēļu laikā atvairīja 61 metienu un aizvadīja divus sausos mačus pēc kārtas. Viņam tās bija trešā un ceturtā sausā uzvara karjerā. Pret Sentluisas "Blues" Džerijs tika galā ar 28 metieniem (3:0), bet pret Arizonas "Coyotes" viņš atvairīja 33 metienus (2:0). "Penguins" vārtsargs šajā sezonā piedalījies 11 spēlēs, izcīnot septiņas uzvaras un atvairot 94,3% metienu.

Par trešo zvaigzni tika pasludināts Aikels – aizvadītās nedēļas rezultatīvākais spēlētājs līgā, jo viņš četrās spēlēs sakrāja septiņus punktus. "Sabres" kapteiņa kontā bija divi vārti un piecas piespēles. Aikels pie punktiem ticis jau 13 spēlēs pēc kārtas, turpinot karjeras ilgāko sēriju. 23 gadus vecais centra uzbrucējs ir viens no desmit hokejistiem, kuri šajā sezonā uzņēmuši grafiku, kas ļautu sasniegt 100 punktu robežu. Aikels ar 42 punktiem ir septītais rezultatīvākais NHL.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/john-carls...


Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
7

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.