Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Riks Nešs turpina cīnīties ar smadzeņu satricinājuma sekām, bet nesteidz likt punktu karjerai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Riks Nešs turpina cīnīties ar smadzeņu satricinājuma sekām, bet nesteidz likt punktu karjerai
Riks Nešs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā 15 sezonas aizvadījušais uzbrucējs Riks Nešs, kurš pavasarī palīdzēja Bostonas "Bruins" sasniegt Stenlija kausa izcīņas otro kārtu, vēl nav gatavs likt punktu karjerai, taču tuvākajā laikā arī netiek plānota atgriešanās laukumā veselības problēmu dēļ. Nešs ir bez līguma, kaut par viņu interesējušās vairākas komandas.

"Man pietrūkst hokejs – mīlu šo spēli. Tā bijusi visa mana dzīve, tāpēc bija grūti pielāgoties jaunajiem apstākļiem, kuros nav jākrāmē somas pirms treniņnometnes, nav jāveic fiziskās pārbaudes. Tas bija smagi," teica Riks Nešs. Viņš norādīja, ka iemesls ir sekas pēc smadzeņu satricinājuma, kurā viņš iedzīvojās martā. Uzbrucējs gan aprīlī atgriezās ierindā un palīdzēja Bostonas "Bruins", taču šajā vasarā pats izvēlējās neparakstīt līgumu ar nevienu komandu, lai varētu veltīt visu laiku atlabšanai.

Tieši veselības stāvoklis būs galvenais faktors Neša lēmumam par karjeras turpināšanu vai beigšanu. "Ģimene man ir pati svarīgākā, un veselībai jābūt pareizajā vietā, pirms lemju par nākotnes plāniem. Nezinu, kad tas notiks. Pastāv iespēja, ka atveseļošos, atgriezīšos un laukumā būšu lielisks. Taču pastāv arī iespēja, ka tā nenotiks," norādīja 34 gadus vecais hokejists. Smadzeņu satricinājumi piespieduši beigt karjeru daudziem sportisiem, un tie būtiski ietekmē dzīvi pēc tam. Nešs apzinās situācijas nopietnību, tāpēc ir gatavs gaidīt.

Nešs norādīja – ja rīt nāktos paziņot par karjeras beigām, viņš nenožēlotu paveikto un nepaveikto. "Esmu laimīgs. Dzīvoju pilsētā, kuru mīlu. Man ir bērni, kuri ir veseli, un tas dzīvē ir pats svarīgākais. Protams, man pietrūkst hokejs, taču vairāk uztraucos par savu veselību un tikšanu līdz 100%. To nav iespējams novērtēt naudā," pauda Nešs. Viņš pagājušo sezonu sāka Ņujorkas "Rangers" rindās, 60 spēlēs savācot 28 punktus, bet sezonas beigās tika aizmainīts uz Bostonas "Bruins". Regulārajā čempionātā Nešs savāca sešus punktus 11 mačos, bet Stenlija kausa izcīņā viņa kontā bija pieci punkti 12 spēlēs.

2002. gadā ar pirmo numuru draftētais Nešs pirmās deviņas sezonas pavadīja Kolumbusas "Blue Jackets", kļūdams par komandas kapteini. Tomēr vadība meklēja vainīgos nemitīgajiem zaudējumiem un sāka sarunas par Neša aizmainīšanu. Pats uzbrucējs to uzzināja un pieprasīja maiņu, nonākot "Rangers". Regulārajā čempionātā Nešs aizvadījis 1060 spēles un sakrājis 805 (437+368) punktus. Viņa kontā ir divi olimpiskie zelti un pasaules čempiona tituls, tomēr izcīnīt Stenlija kausu nav izdevies. 2014. gadā ar "Rangers" viņš spēlēja finālā, bet zaudēja Losandželosas "Kings".

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/578915/2018...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pernambucano

  +1 [+] [-]

, 2018-10-10 22:09, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Nav iespēja ..par augstu līmenis. Visi pensionāri dodas uz NHĻ.
Kāpēc Ovečkins intervijā izsakās ka grib vēl tikai OS un tad var beigt karjeru.Nekur ne vārda par Gagārinu. Un ko tad veterāns Medvedevs atpakaļ no NHL ātri atskrēja? Un kāpēc Bočenskis nevis uz karjeras beigām atgriezās NHL, bet atsāka spēlēt pēc gada pauzes KHL? Kaut kā nesakrīt. Kaut vai tas pats Krišjānis kāpēc neaizskrēja uz "vājo NHL" bet uzspēlēs KRS?

  +1 [+] [-]

, 2018-10-10 22:24, pirms 6 gadiem
blaaa nu ko jus varat salidzinat NHL ar KHL zb jau!

  -1 [+] [-]

, 2018-10-10 22:41, pirms 6 gadiem
penguins rakstīja: blaaa nu ko jus varat salidzinat NHL ar KHL zb jau!
Skaidrs, ka to darīt var,bet ne jau apgalvot, ka KHL ir labāka par NHL Protams forši, ka mums ir sava komanda KHL, bet žēl, ka rezultāts nav tāds kādu mēs vēlētos. Es jau saprotu pernaka mūldēšanu, tā ir reakcija uz sc troļļiem, bet nevajag nolaisties līdz viņu līmenim.