Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Toronto izglābjas pret Čikāgu un izcīna trešo uzvaru, Ēlersam 3+1 Edmontonā

Agris Suveizda

Toronto izglābjas pret Čikāgu un izcīna trešo uzvaru, Ēlersam 3+1 Edmontonā
Nikolajs Ēlerss
Foto: AP/Scanpix

Ar trim uzvarām pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas jauno sezonu uzsākusi Toronto "Maple Leafs", kas iepriekšējās spēlēs tika galā ar Vinipegas "Jets" (7:2) un Ņujorkas "Rangers" (8:5), bet šonakt apspēlēja arī Čikāgas "Blackhawks" (4:3, pagarinājumā).

Čikāgas "Blackhawks", kas sezonu sāka ar pārliecinošām uzvarām pār Pitsburgas "Penguins" (10:1) un Kolumbusas "Blue Jackets" (5:1), astotajā minūtē bija vadībā jau ar divu vārtu pārsvaru. Ceturtajā minūtē rezultātu atklāja čehu aizsargs Jans Ruta, kurš apslidoja vārtus un ilgu reidu noslēdza ar laimīgu uzmetienu, ripai ceļu vārtos atrodot pēc rikošeta (1:0). Savukārt četras minūtes vēlāk starpību dubultoja Džonatans Teivzs, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas (2:0).

Otrās trešdaļas vidū Toronto "Maple Leafs" teicami izspēlēja līdz Ņikitas Zaiceva brīvam metienam no iemetienu apļa (1:2), bet 48. minūtē viesi vairākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru – ripa pēc tāla metiena no apmales atleca pie Riharda Pānika (3:1). Toronto gan spēja izglābties. Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām no uzbrukuma zonas vidus deficītu samazināja Konors Brauns (2:3), nedaudz vairāk nekā četras minūtes līdz pamatlaika beigām vairākumā vārtu priekšā ripu pielaboja Džeimss van Rīmsdaiks (3:3), bet pagarinājuma ceturtajā minūtē pretuzbrukumā uzvaras ripu iemeta Ostons Metjūzs (4:3).

Identisks scenārijs bija arī Tampabejas "Lightning" un Vašingtonas "Capitals" spēlē, kurā Vašingtona bija vadībā ar 2:0 un 3:1, tomēr pagarinājumā piekāpās ar 3:4. Izšķirošajās ripās centrālo lomu spēlēja Ņikita Kučerovs, kurš deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām pretuzbrukumā izrāvās pret aizsargu, tika garām arī viņam un no tuvas distances panāca 3:3, bet pagarinājumā viņa metienu vairākumā pielaboja Breidens Points (4:3). "Capitals" sastāvā visos vārtu guvumos piedalījās Tīdžejs Ošī (2+1) un Niklass Bekstrems (1+2).

Ļoti produktīvu spēli aizvadīja 21 gadu vecais dāņu talants Nikolajs Ēlerss, kurš nesen parakstīja jaunu līgumu par 42 miljoniem ASV dolāru septiņos gados. Vinipegas "Jets" ar 5:2 izbraukumā pārspēja Edmontonas "Oilers", bet Ēlerss izcēlās ar hat-trick un rezultatīvu piespēli. Rezultatīva spēle arī Markam Šaiflī (1+2) un Bleikam Vīleram (0+3).

SpēleRez
Maple Leafs – Blackhawks4:3 P
Lightning – Capitals4:3 P
Oilers – Jets2:5
Ducks – Flames0:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-10 09:58, pirms 6 gadiem
flames pirma uzvara anaheima 13gadu laika

  +1 [+] [-]

, 2017-10-10 10:14, pirms 6 gadiem
Huet rakstīja: flames pirma uzvara anaheima 13gadu laika
Vai ne? Kaut kad jau tai sērijai bija jābeidzas

     [+] [-]

, 2017-10-10 12:38, pirms 6 gadiem
Kapēc Jāgrs nespēlē?