Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons saglabā neitrālu lietderības koeficientu smagā "Sabres" zaudējumā

Girgensons saglabā neitrālu lietderības koeficientu smagā "Sabres" zaudējumā
Natans Boljē kautiņā uzvarēja Mailsu Vudsu, taču viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Šovakar Nacionālajā hokeja līgā (NHL) agro spēli aizvadīja Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'', kas demonstrēja vāju sniegumu un piekāpās Ņūdžersijas ''Devils'' 2:6. Bufalo piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, turklāt atkal ielaida vārtus, spēlējot vairākumā.

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons šovakar laukumā pavadīja 13:47 minūtes, no kurām 2:15 spēlēja mazākumā. Latvietis nopelnīja vienu noraidījumu, ko pretiniekiem neizdevās pārvērst vārtu guvumā, vienreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bija viens no sešiem Bufalo hokejistiem, kurš prata saglabāt neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo ''Sabres'' savās pirmajās divās spēlēs NHL regulārajā sezonā cieta zaudējumus. Pirmajā mačā Fila Hauslija vadītā komanda pēcspēles metienu sērijā piekāpās Monreālas ''Canadiens'' 2:3, bet tad cieta sāpīgu zaudējumu Ņujorkas ''Islanders'' 3:6. Šovakar ''Sabres'' uzbrucēju virknējumos tika veiktas nelielas izmaiņas. Girgensona trešo maiņu pameta Sems Reinhārts, kurš pārcēlās uz otro, bet otrās maiņas centrs Raiens O'Railijs pievienojās latvietim un Setam Grifitam.

Arī šovakar, tāpat kā iepriekšējā spēlē, ārpus pieteikuma tika atstāti Džordans Nolans un Džošs Džordžess, bet maču ceturtajā virknējumā sāka pierdzējušais Mets Mulsons. Tāpat Bufalo joprojām nevar palīdzēt traumas guvušie Džastins Falks un Zaks Bogosjans. Spēles ievadā abas komandas apmainījās ar dažiem uzbrukumiem, tomēr ''Sabres'' iedzinējos nonāca pirmā. Septītajā minūtē pie mājinieku vārtiem izveidojās pamatīga burzma, taču ripa vārtos iekrita, atsitoties pret Stefana Noisena ķiveri – 1:0.

Pirmās trešdaļas beigās Ņūdžersija dubultoja pārsvaru. Lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja 2017. gada drafta pirmais numurs, 18 gadus vecais šveicietis Niko Hišers, kurš apsteidza visu Bufalo aizsardzību, aiz pretinieku vārtiem apgriezās un padeva piespēli Braienam Gibonsam, uzbrucējam nekļūdīgi metot ripu mērķī – 2:0. Jāatzīmē, ka tas bija pirmais Hišera punkts NHL. Pārtraukumā Bufalo treneru štābs, acīmredzot, neatrada pareizos vārdus, lai sapurinātu komandu, jo otrā trešdaļa mājinieku izpildījumā bija katastrofāla.

Otrā spēles noegriežņa sākumā Bufalo mazākumā atstāja Girgensons, kurš pārkāpa noteikumus pret Jasperu Bratu. Mazākumu mājinieki izturēja un turpinājums izdevās šķietami veiksmīgs, jo individuāli labi nospēlēja Evanders Keins, kurš pārslidoja pāri teju visam laukumam, tika garām diviem pretinieku spēlētājiem, apslidoja vārtsargu un iemeta ripu tukšajā stūrī – 1:2. Tomēr turpinājumā mājinieki piedzīvoja murgu. Laukuma saimniekiem spēlējot vairākumā, 21 sekundi pēc Keina vārtu guvuma ar precīzu metienu izcēlās 2016. gada drafta sestās kārtas 162. numurs Brats, kurš eleganti apspēlēja vārtsargu un meta ripu pustukšos vārtos – 3:1.

Turpinājumā ''Sabres'' ceturto vārtu zaudējumu atnesa Natans Boljē. Aizsargs, kurš jau iepriekšējā spēlē bija vainojams vienā no Bufalo vārtu zaudējumiem, šoreiz neapstrādāja ripu vienkāršā situācijā un to ieguva Teilors Hals. Uzbrucējs piespēlēja tālāk Markusam Jūhansonam, kurš savu iespēju nešķērdēja – 4:1. Boljē pēc brīža izkāvās ar Mailsu Vudsu un dūru vicināšanas spēlē viņš bija pārāks. ''Sabres'' hokejisti pēc šīs epizodes nespēja iegūt emocionālu pacēlumu, jo pēc dažām sekundēm sekoja Hala uzmetiens pa vārtiem un ripas lidojuma virzienu pamainīja Brats, panākot 5:1. Treknu punktu otrajai trešdaļai pielika Jūhansons, kurš vieglā pretuzbrukumā saņēma Brata piespēli un bez sarežģījumiem meta ripu tīklā – 1:6!

Līdz ar pēdējās trešdaļas sākumu tika nomainīts Bufalo vārtsargs, laukumā dodoties Robinam Lēneram. Ar produktīvu pienesumu savai komandai izcēlās Girgensons, kurš izprovocēja Benu Lavdžoju pārkāpt noteikumus un sniedza iespēju ''Sabres'' spēlēt vairākumā, kas netika izmantots. Īsā laika periodā abas komandas apmainījās ar muļķīgiem skaitliskā sastāva pārkāpumiem, taču Bufalo sniegums turpinājumā bija jau nedaudz labāks kā iepriekšējās trešdaļās. Kādā no epizodēm pie pretinieku vārtiem labi pacīnījās Keins, kurš ar lielām pūlēm iestūma ripu vārtos - 2:6. Mačs noslēdzās ar ''Sabres'' trešo zaudējumu trīs spēlēs.

1. maiņa: Keins, Aikels, Pominvils – Boljē, Ristolainens
2. maiņa: Pulio, Reinhārts, Okposo – Makeibs, Antipins
3. maiņa: Girgensons, O'Railijs, Grifits – Skandella, Tenisons
4. maiņa: Lāšons, Jūzefsons, Mulsons

"Sabres" – "Devils" 2:6 (0:2, 1:4, 1:0)

Vārti: 6:28 Noisens (Gibonss) 0:1, 18:56 Gibonss (Hišers, Jūhansons) 0:2, 25:02 Keins (Ristolainens) 1:2, Brats (Henrikve, Millers) 1:3, 27:49 Jūhansons (Hals) 1:4, 32:19 Brats (Hals, Grīns) 1:5, 38:56 Jūhansons (Brats) 1:6, 57:03 Keins (Pominvils) 2:6
Metieni: 25:31
Soda minūtes: 13:13
Spēka paņēmieni: 24:10
Bloķētie metieni: 10:13
Vārtsargi: Čads Džonsons (Robins Lēners no 40:00) – Korijs Šneiders

  +4 [+] [-]

, 2017-10-10 00:41, pirms 7 gadiem
Komandas spēle galīgi garām, Sabres aizsardzība no AHL reāli (Beljū, Tenasons abi top4- lai gan nebūtu jābūt pat NHL)
Slēpts komentārs: PraporšiksPingvins3

  +2 [+] [-]

, 2017-10-10 00:52, pirms 7 gadiem
Bifeļi grabējuši, grab un grabēs.

  +4 [+] [-]

, 2017-10-10 00:57, pirms 7 gadiem
skatieties savu kolhoza līgu un pieverat sūkatavas

 +11 [+] [-]

, 2017-10-10 00:58, pirms 7 gadiem
Trenera vietā Zemgu es ieliktu maiņā ar Keinu un Aikelu,lai vismaz viens uzbrucējs pievērš uzmanību aizsardzībai. Keinam pie 2 iesistiem vārtiem lietderība -3. Tā bieži nenotiek. Aikels pēc lielā līguma noslēgšanas vispār zaudējis dzirksteli. Un 3 spēlēs ielaisti 3 vārti spēlējot vairākumā tas ir vnk psc. Zemgum uzbrukumā pietrūkst meistarība,lai spētu sezonā vismaz 15 vārtus gūt,bet aizsardzībā ir labs. Viens no 3 uzbrucējiem kas palika neitrāls.

  +4 [+] [-]

, 2017-10-10 01:04, pirms 7 gadiem
Baigi likās, ka Eichel uz kaut ko apvainojies, sākumā spēlēja, tad vienkārši slidinājās. Nepatīk šis man galīgi.
Slēpts komentārs: asusasus

  -4 [+] [-]

, 2017-10-10 05:40, pirms 7 gadiem
Spēle pilnīgs mēsls. Bet Lightning un Kučerovs gan deva vaļā!
Slēpts komentārs: Mr.Eksperts1
Slēpts komentārs: Mr.Eksperts1

  -3 [+] [-]

, 2017-10-10 07:57, pirms 7 gadiem
Žēl Girgensona. Nepaveicās ar komandu, kurā nokļuva. Līdz ar to maz iespēju izcelties un maz variantu tikt prom uz kādu normālu komandu.
Bet sabres ir dinamka nr.2.
pilnīgs haoss uzbrukumā un aizsardzība nulle.

  +7 [+] [-]

, 2017-10-10 08:03, pirms 7 gadiem
valdish rakstīja: Žēl Girgensona. Nepaveicās ar komandu, kurā nokļuva. Līdz ar to maz iespēju izcelties un maz variantu tikt prom uz kādu normālu komandu.
Bet sabres ir dinamka nr.2.
pilnīgs haoss uzbrukumā un aizsardzība nulle.
A kas būtu ja viņš būtu labākā komandā? Viņu ieliktu 4ajā maiņā/AHL un marinētu tur , kamēr Buffalo viņš var izvērsties un citas komandas komandas varbūt paķers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2017-10-10 09:13, pirms 7 gadiem
Buffalo Sabres = Rīgas Dinamo !!!

  -3 [+] [-]

, 2017-10-10 09:20, pirms 7 gadiem
Sabres uz KHL vajadzētu pārvākties, vismaz par play-off varētu pacīnīties 😄

  +2 [+] [-]

, 2017-10-10 09:29, pirms 7 gadiem
semerjaks rakstīja: Buffalo Sabres = Rīgas Dinamo !!!
Nav isti korekti ta salidzinat, bet dotaja bridi ta patiesam izskatas. Bet lai ka ari (ne)ietu Bufalo komandai, nevar neatzimet Zemgu. Ja, uzbrukuma ne ar ko ipasu neizcelas, bet nu aizsardziba lielus sudus nesataisija, neitralais koeficients to apliecina. Hauslijam atkal bus japalauza galva, ko mainit komandas spele un ka beidzot tikt pie uzvaras.

  -3 [+] [-]

, 2017-10-10 09:30, pirms 7 gadiem
Atbaidošs hokejs...ilgāk par 1. periodu grūti bija nomocīt. Paradoksāli, ka no Minskas 4. maiņas izmestais nēģeris Bufalo ir kļuvis par līderi!

  -3 [+] [-]

, 2017-10-10 09:33, pirms 7 gadiem
semerjaks rakstīja: Buffalo Sabres = Rīgas Dinamo !!!
Līdz Dinamo viņiem vēl krietni jāaug...pagaidām aptuveni Novokuzņeckas līmenis.

  -2 [+] [-]

, 2017-10-10 09:34, pirms 7 gadiem
Vakar kārtējo reizi pārliecinājos, ka ŅHĻ ir vērts skatīties tikai hailaitos, tad vismaz nav jāmoka sevi.

     [+] [-]

, 2017-10-10 09:41, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Atbaidošs hokejs...ilgāk par 1. periodu grūti bija nomocīt. Paradoksāli, ka no Minskas 4. maiņas izmestais nēģeris Bufalo ir kļuvis par līderi!
Tu taču esi provokators un tintes pakausis.Cik tavā pinskā ir NHL līmeņa spēlētāju.Baigi motivēti ir NHL spēlētāji plest lokauta laikā pakaļu dažādās līgas.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-10 09:44, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Tu taču esi provokators un tintes pakausis.Cik tavā pinskā ir NHL līmeņa spēlētāju.Baigi motivēti ir NHL spēlētāji plest lokauta laikā pakaļu dažādās līgas.
Neizrunājies...sausa fakta konstatācija. Lokauta laikā ir spēlētāju pārpalikums, tāpēc plēst pakaļu vajag pat ļoti. Varbūt tieši NHĻ nevajag plēst pakaļu, jo nauda nāk kontā arī par nespēlēšanu kā Šipačova gadījumā?

     [+] [-]

, 2017-10-10 09:45, pirms 7 gadiem
Nav jābūt super speciālistam lai saprastu ,ka pašlaik Bufalo tās pārbūves ir neveiksmīgas.Un pareizi treneris saka komandai trūkst ātruma ko labi nodemonstrēja Devils jo tā ir ātra un moderna komanda.Pareizi jau komentētājs teica NHL spēlē ātras komandas un ļoti ātras komandas Sabres pašlaik ir pie pirmajām ,bet Devils pie otrajām.

     [+] [-]

, 2017-10-10 10:01, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Neizrunājies...sausa fakta konstatācija. Lokauta laikā ir spēlētāju pārpalikums, tāpēc plēst pakaļu vajag pat ļoti. Varbūt tieši NHĻ nevajag plēst pakaļu, jo nauda nāk kontā arī par nespēlēšanu kā Šipačova gadījumā?
Tev pat skaidu vairs galvā nav dzeni tikai vate palikusi.

     [+] [-]

, 2017-10-10 10:06, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Tev pat skaidu vairs galvā nav dzeni tikai vate palikusi.
Labāk vate, nekā pērtiķa urīns, kā tavā gadījumā skaidri redzams.

     [+] [-]

, 2017-10-10 10:10, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Tev pat skaidu vairs galvā nav dzeni tikai vate palikusi.
Ja tavi ēzeļa uzskati nesakrīt ar adekvātu cilvēku uzskatiem, tas vienalga nedod tiesības izrunāties....bet to jau jums, vaņkām, bezcerīgi skaidrot!

  +2 [+] [-]

, 2017-10-10 10:48, pirms 7 gadiem
Izskatās perņa izdzēris ivara bremžu šķidrumu un ielīdis paplosīties

     [+] [-]

, 2017-10-10 11:02, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Nav jābūt super speciālistam lai saprastu ,ka pašlaik Bufalo tās pārbūves ir neveiksmīgas.Un pareizi treneris saka komandai trūkst ātruma ko labi nodemonstrēja Devils jo tā ir ātra un moderna komanda.Pareizi jau komentētājs teica NHL spēlē ātras komandas un ļoti ātras komandas Sabres pašlaik ir pie pirmajām ,bet Devils pie otrajām.
Vismaz pagadām neizskatās, ka Hauslijs varēs noturēties ilgāk pie Sabres stūres nekā Ozo pie TRTD....

     [+] [-]

, 2017-10-10 11:22, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Izskatās perņa izdzēris ivara bremžu šķidrumu un ielīdis paplosīties
perņaks ir gandrīz vienīgais vaņka, kurš šo rakstu komentē, bet lamā letiņus par vaņkām. laikam šams ir no rīta šmigā, kompi nolicis spoguļa priekšā, triec iekšā bremžu šķidrumu un, skatoties spogulī, lamā citus par vaņkām.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-10 11:26, pirms 7 gadiem
Ikdienas humora deva, kas robežojas ar stulbumu NHL nolicēju izpildījumā. Taču nekā jauna un oriģināla

  +1 [+] [-]

, 2017-10-10 12:09, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Ikdienas humora deva, kas robežojas ar stulbumu NHL nolicēju izpildījumā. Taču nekā jauna un oriģināla
KHL spēļu rakstus (neskaitot DR spēles) jau neviens nekomentē - nākas līst pie nīstās NHL rakstiem, jo te vismaz netrūkst komentāru.