Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Bruins" rēķinās ar Rasku kā pirmo numuru, Krūga un Hāras jaunie līgumi zem jautājuma zīmes

"Bruins" rēķinās ar Rasku kā pirmo numuru, Krūga un Hāras jaunie līgumi zem jautājuma zīmes
Torijs Krūgs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Bostonas "Bruins" ģenerālmenedžeris Dons Svīnijs pēc izstāšanās no Stenlija kausa pārliecinoši bilda, ka arī turpmāk pamatvārtsargam vajadzētu būt somam Tūkam Raskam, taču aizsargu Torija Krūga un Zdeno Hāras nākotne pašlaik ir miglā tīta.

Krūgs un Hāra kļūs par neierobežoti brīvajiem aģentiem, un Bostonas "Bruins" nāksies domāt gan par viņu iespējamo paturēšanu, gan arī vairāku ierobežoto aģentu nosargāšanu, tādēļ visam naudas var arī nepietikt. Īpaši rezultatīvajam Krūgam, kurš jau iepriekš pauda, ka īstermiņa līgumu nevēlas un tēmē uz spožāko līgumu savā karjerā. 29 gadus vecais aizsargs šosezon 61 spēlē izcēlās ar 49 (9+40) punktiem, 33 soda minūtēm un negatīvu lietderību -4. Viņam beigsies četru gadu līgums par 21 miljonu ASV dolāru, bet pirms tam viņš vairākkārt piekrita īstermiņa līgumiem, lai tikai paliktu Bostonā.

"Perfektā pasaulē Krūgs paliktu pie mums, bet zinām, ka pasaule nav perfekta, īpaši tagad," atzina Svīnijs. "Vēl neesam panākuši kopsaucēju. Ceru, ka spēšu piedāvāt to, kas apmierinās gan viņu, gan viņa ģimeni, gan viņa aģentu un ko viņi uzskata, ka viņš ir pelnījis. Es būšu pēdējais, kurš mēģinās atturēt spēlētāju no labākā lēmuma pieņemšanas savai ģimenei."

Bostonas "Bruins" visdrīzāk uzsāks sarunas arī ar līgas vecāko spēlētāju un komandas kapteini Hāru, tomēr viņa sakarā ģenerālmenedžeris runāja izvairīgi: "Cienu Zdeno komentārus [ka viņš vēlas turpināt karjeru un palikt Bostonā]. Viņš mums ir bijis ikonisks un ļoti svarīgs spēlētājs. Izskatīsim visas iespējas, kādas mums būs ar ierobežotajiem vai neierobežotajiem brīvajiem aģentiem, un procesa gaitā skatīsimies arī uz Zdeno līguma situāciju." 43 gadus vecais aizsargs 68 spēlēs tika pie 14 (5+9) punktiem, 60 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +26. Viņam beigsies viena gada līgums par 3,75 miljoniem dolāru.

Tikmēr 33 gadus vecajam Raskam joprojām ir rezervēta pamatvārtsarga loma priekšā slovākam Jaroslavam Halākam, lai arī Rasks Stenlija kausa laikā vienpersoniski izlēma pamest komandu ģimenes apstākļu dēļ. "Ja skatās tikai uz Tūkas aktuālo sniegumu laukumā, tad tas izsaka un diktē visu. Saprotams, viņam ir sava personīgā dzīve, mums visiem kādā brīdī ir kādas situācijas, ar kurām ir jātiek galā. Jebkuram spēlētājam, menedžerim vai personai, kas ir saistīta ar sportu, ir jāciena, ka cilvēkiem ir jārisina sava personīgā dzīve, un tikai šie cilvēki paši izvēlas, kā viņi to vēlas izdarīt." Regulārajā sezonā Rasks 41 spēlē atvairīja 92,9% metienu un ielaida vidēji 2,12 ripas.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/boston-yet...


Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
3

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
1

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.