Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Hurricanes'' uz divām sezonām izlemj paturēt talantīgo čehu uzbrucēju Nečasu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Hurricanes'' uz divām sezonām izlemj paturēt talantīgo čehu uzbrucēju Nečasu
Martins Nečass cīņā ar Viktoru Hedmanu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Karolīnas ''Hurricanes'' parakstījusi jaunu līgumu ar talantīgo čehu uzbrucēju Martinu Nečasu.

23 gadus vecā centra jaunais līgums paredz saistības ar klubu uz divām sezonām. Tās viņam garantēs kopējo atalgojumu sešu miljonu ASV dolāru apmērā.

Nečass NHL pievienojās 2017. gadā, kad ar augsto 12. izvēli viņu draftēja tieši ''Hurricanes''. Kopš tā laika viņš paspējis NHL aizvadīt 203 pamatturnīra spēles, kurās guvis 45 vārtus un atdevis 74 rezultatīvas piespēles (119 punkti).

Aizvadītajā sezonā viņš devās laukumā 78 mačos. Tajos viņš guva 14 vārtus un atdeva 26 rezultatīvas piespēles (40 punkti). Sezonu viņš noslēdza ar lietderības koeficientu +5.

Jauns līgums ar Karolīnu ir tikai un vienīgi pašsaprotams, ņemot vērā viņa potenciālu, ātrumu un prasmes. Nečass tiek uzskatīts par vienu no atslēgas spēlētājiem ceļā uz komandas veiksmi. Aizvadītajā sezonā viņš gan nespēja sevi pierādīt izslēgšanas spēlēs, 14 mačos negūstot nevienus vārtus. Jaunajā sezonā viņš centīsies to mainīt, jo jūnijā jau uzsvēra, ka ir vīlies savā sniegumā.

Karolīnas klubs aizvadītajā sezonā ar 116 punktiem 82 mačos ierindojās otrajā vietā Austrumu konferencē un trešajā pozīcijā visā līgā. ''Hurricanes'' sezona gan aprāvās priekšlaicīgi, kad izslēgšanas spēļu otrajā kārtā septiņos mačos tika atzīts Ņujorkas ''Rangers'' pārākums.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/hurricanes/news...