Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bļugera komandas biedrs Kalens 42 gadu vecumā beidz karjeru

Bļugera komandas biedrs Kalens 42 gadu vecumā beidz karjeru
Mets Kalens. Foto: Reuters/Scanpix

42 gadu vecumā par karjeras beigām paziņojis Nacionālās hokeja līgas kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Mets Kalens.

"Būt debitantam 1997. gadā bija pavisam citādi nekā tas ir šodien. Zinu, ka būs grūti noticēt, bet pirmajā gadā biju ļoti kluss. Mūsu komanda bija gados vecāka, un attieksme pret debitantiem bija kā jau pret debitantiem. Mēs runājām tikai tad, kad kāds mūs bija uzrunājis. Vienu dienu pārnācu mājās no halles un piezvanīju brālim, lai pateiktu, ka visas dienas laikā neesmu teicis ne vārda. Es hallē pavadīju piecas stundas, bet nepateicu ne vārda," teica Kalens, kurš līgā ienāca kā Anahiemas "Mighty Ducks" spēlētājs. Pirmajā sezonā viņš aizvadīja 61 spēli un tika pie 27 punktiem.

"Jau nometnes pirmajā dienā sapratu, ka šeit ir cita pasaule. Tēmu Selenne ienāca ģērbtuvēs un no somas izņēma slidas. Viņš nebija slidojis visu vasaru. Viņš uzvilka slidas, izgāja laukumā un no pirmās sekundes bija labākais uz ledus. Nespēju tam noticēt. Daudz spēlēju vienā maiņā ar Tēmu, un viņš guva 52 vārtus, kas bija karjeras rekords. Ticiet man, viņš to neizdarīja, pateicoties man," pauda Kalens. "Lielāko daļu no četrām sezonām Anaheimā pavadīju, spēlējot blakus Selennem un Polam Karijam, un viņi man iemācīja tik daudz."

Pēc tam Kalens pārcēlās uz Floridas "Panthers", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Rangers", Otavas "Senators", Minesotas "Wild", Nešvilas "Predators", līdz 2015. gadā pievienojās "Penguins". Pagājušajā sezonā Kalens bija ceturtās maiņas centra uzbrucējs, daudz spēlējot kopā ar Teodoru Bļugeru. Karjeras pēdējā sezonā amerikānis aizvadīja 71 spēli un guva 20 punktus. Viņa karjeras rekords ir divreiz (2006. un 2008. gadā) sasniegtie 49 punkti.

"2015. gada 1. jūlijā, kad kļuvu par brīvo aģentu, nesaņēmu nevienu telefona zvanu. Biju aizvadījis divas labas sezonas Nešvilā, bet nākotne bija miglā tīta. Biju 38 gadus vecs, joprojām vēlējos spēlēt, bet biju diezgan drošs, ka nāksies likt punktu. Arī nākamajā dienā nebija neviena zvana, tāpat kā visā nedēļā. Pagāja mēnesis – nekā. Taču turpināju trenēties, ja nu gadījumā radīsies kāda iespēja. Un augusta sākumā telefons iezvanījās," teica Kalens.

"Pārējais ir vēsture. Mēs izcīnījām divus Stenlija kausus pēc kārtas, kļūstot par pirmo komandu pēdējo desmitgažu laikā, kurai tas izdevies. Tas bija vēsturisks nogrieznis. Reizēm aizdomājos, ka tas varēja nemaz nenotikt. Tie bija mani karjeras patīkamākie gadi. Tas viss bija perfekti, labāk, nekā spēju iedomāties," pārliecināts bija Kalens.

"Jau vairākus gadus pavadīju, domājot par karjeras beigām. Pirms pagājušās sezonas sākuma zināju, ka šī būs pēdējā, neskatoties ne uz ko. Pat ja mēs būtu izcīnījuši Stenlija kausu, tas būtu viss. Pēdējās sezonas man deva pārliecību par savu lēmumu. Tas bija emocionāls laiks, bet zināju, ka tas tuvojas. Ņemot vērā visu, ko šī organizācija man ir devusi, pabeigt karjeru kā "Penguins" spēlētājam ir vienīgais pareizais lēmums. Esmu ļoti priecīgs, ka vēl aizvadīju pēdējo sezonu. Nemainītu to pret neko citu," teica Kalens, kurš karjerā aizvadīja 1516 spēles un trīs reizes izcīnīja Stenlija kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/team/a...


, 2019-07-10 20:30, pirms 5 gadiem
Cepuri nost! Un pie reizes Teddy brivaks ledus
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.