Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Avalanche" pagarina līgumu ar galveno treneri Bednāru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Avalanche" pagarina līgumu ar galveno treneri Bednāru
Džereds Bednārs. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolorādo "Avalanche" pagarinājis līgumu ar galveno treneri Džeredu Bednāru. Abas puses panākušas vienošanos par divu gadu līgumu, kas noslēgsies 2022. gadā.

"Avalanche" ar 47 gadus veco speciālistu pie stūres šogad Stenlija kausā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kas ir labākais sasniegums kopš 2008. gada. Regulārajā čempionātā vienība Rietumu konferencē bija astotā un pirmajā kārtā pārspēja par favorīti uzskatīto Kalgari "Flames".

Par šī NHL kluba galveno treneri Bednārs kļuva 2016. gadā. Ja pirmajā gadā vienībai neizdevās sasniegt Stenlija kausa izcīņu, nākamā sezona jau padevās krietni labāka, tomēr nācās piedzīvot neveiksmi pirmajā kārtā. Šo trīs sezonu laikā "Avalanche" kopumā 255 spēlēs guvusi 112 uzvaras un piedzīvojusi 152 zaudējumus.

Pirms kļūšanas par "Avalanche" galveno treneri Bednārs vadīja klubus Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

"Avalanche" iepriekšējo reizi Stenlija kausu ieguva 2001. gadā, bet pēc pārcelšanās no Kvebekas to pirmo reizi paveica 1996. gadā, kad komandā spēlēja arī latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš.