Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

O'Railijs: "Esam pārliecināti par saviem spēkiem un izbraukumā spēlējam labi"

O'Railijs: "Esam pārliecināti par saviem spēkiem un izbraukumā spēlējam labi"
Raiens O'Railijs. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā pirmo reizi kopš 2011. gada būs septītā spēle, jo Bostonas "Bruins" izbraukumā ar 5:1 sakāva Sentluisas "Blues" un panāca 3-3. Par neveiksmi pārdzīvoja mājinieku centra uzbrucējs Raiens O'Railijs, kurš uzņēmās vainu par zaudējumu.

Laukuma saimnieki pirmos vārtus ielaida, spēlējot lielajā mazākumā. "Blues" trijatā atstāja O'Railijs, kurš izmeta ripu pāri stiklam. Protams, Bostonas izcilais vairākums – NHL izslēgšanas spēlēs labāks nav bijis kopš 1981. gada – iespēju garām nelaida, izceļoties Bredam Maršānam. Kā pēc zaudējuma atzina O'Railijs, viņa kļūda kļuvusi par pagrieziena punktu.

"Skaidrs, ka tas nebija spēles ievads, kuru vēlējāmies. Slikta rīcība manā izpildījumā, atstājot komandu trijatā. Tas mums atņēma iniciatīvu, un atgūšanās prasīja pārāk daudz laika," skaidroja centra uzbrucējs, kurš ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc "Blues" vispār atrodas finālā. "Apzinos, ka esmu vainīgs. Mans noraidījums un sekojošie vārti deva viņiem lielu pārliecību. Ja nebūtu izmetis ripu, būtu izturējuši un turpinājuši strādāt."

Ja sāncenši izmantoja vairākumu, tad "Blues" nespēja iemest nevienā no četrām iespējām, kaut izdarīja 12 metienus pa Tūkas Raska vārtiem. "Mums bija pārsvars, mums bija labi momenti, bet mēs neiemetām. Vai vairākums varētu būt labāks – protams, tam ir jābūt labākam. Tas varēja šovakar uzvarēt spēli," norādīja Sentluisas galvenais treneris Kreigs Berubī, kura vadītajai komandai tagad priekšā smags uzdevums – jāuzvar viesos.

Taču "Blues" bilance izbraukumā ir apbrīnojama – deviņas uzvaras un tikai divi zaudējumi, no kuriem viens piedzīvots tieši pret "Bruins". "Protams, ka gribējām uzvarēt mājās. Tas neizdevās. Jāaizmirst mačs un jāgatavojas nākamajam. Esam pārliecināti par saviem spēkiem. Esam komanda, kas izbraukumā spēlē labi. Varbūt tieši tāds ir mūsu stāsts – ka mums darbs jāpaveic viesos," teica O'Railijs. Vērts atzīmēt, ka pēdējās divās reizēs, kad finālā bijušas nepieciešamas septiņas spēles (2011. un 2009. gadā), uzvarējuši tieši viesi.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...


Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
3

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.