Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bostona trešajā periodā grauj, NHL finālsērijā būs septītā spēle

Rolands Eliņš

Bostona trešajā periodā grauj, NHL finālsērijā būs septītā spēle
Breds Maršāns. Foto: AP/Scanpix

Stenlija kausa izcīņas sestajā finālspēlē Sentluisas "Blues" neizmantoja iespēju triumfēt sezonā un būs spiesta atgriezties Bostonā, lai aizvadītu sērijas septīto, izšķirošo spēli. Šonakt Bostonas "Bruins" bija pārāka ar 5:1, četrus vārtus iemetot trešajā periodā.

Sentluisā šis mačs tika sagaidīts ar tik lielu ažiotāžu kā vēl nekad. “Blues” uzvaras gadījumā būtu ieguvusi Stenlija kausu jau šonakt, un milzīgs fanu pūlis pulcējās arī ārpus arēnas, taču Bostona ar sīkstu un nepiekāpīgu aizsardzību lika vilties “Blues” atbalstītājiem, piespiežot sērijai atgriezties Bostonā, kur tad arī tiks noskaidrots sezonas uzvarētājs.

Neskatoties uz lauztu žokļa kaulu, arī šajā mačā piedalījās slovāku veterāns Zdeno Hāra, kurš aizvadīja otro maču ar īpašu sejas masku. Hāra jau atkal spēlēja svarīgu lomu Bostonas aizsardzībā, laukumā pavadot 22 minūtes, vairāk nekā trīs no tām mazākumā, savukārt spēles izskaņā tieši Hāra pielika mačam punktu ar metienu tukšos vārtos. Tie 42 gadus vecajam “Bruins” kapteinim bija otrie vārti šajā “play-off”.

“Bruins” neļāva Sentluisai realizēt nevienu no četriem vairākumiem, un Tūkam Raskam gandrīz izdevās aizvadīt sauso spēli. Somu vārtsargs atvairīja visus 29 pretinieku metienus, taču vienu – Raiena O`Railija izpildīto 53. minūtē – tomēr atvairīja par vēlu. O`Railijs tobrīd meta tukšā vārtu stūrī, Rasks atsita ripu ar kājsargu, taču video atkārtojumā tika secināts, ka ripa par pāris centimetriem paspēja šķērsot vārtu līniju. O`Railijam izdevies gūt vārtus jau trīs spēlēs pēc kārtas.

Šoreiz gan Sentluisai ar O`Railija vārtiem uzvarai nepietika, turklāt zaudējums beigās sanāca visai pamatīgs. Spēles lielāko daļu gan risinājās līdzvērtīga cīņa, un pēc Breda Maršāna vārtu guvuma pirmā perioda vidū, realizējot vairākumu, Bostonai ilgi bija tikai minimāls pārsvars 1:0.

Spēles gaita mainījās trešā perioda sākumā, kad pamatīgi nepaveicās “Blues” vārtsargam Džordanam Biningtonam. Bostonas aizsarga Brendona Karlo, kurš šajā mačā nopelnīja lietderības koeficientu +3, mestā ripa atsitās pret ledu tieši pirms vārtiem un ielidoja Biningtonam gar roku vārtu tīklā. Savukārt 51. minūtē Sentluisu pavisam sliktā situācijā nostādīja Kārsona Kūlmana izcili precīzais metiens – “Blues” nebija izdevies uzbrukuma sākums, un 23 gadus vecais Bostonas uzbrucējs no zonas vidus izdarīja spēcīgu metienu, trāpot tieši tālajā vārtu devītniekā.

Uz brīdi Sentluisa atjaunoja intrigu ar O`Railija vārtu guvumu, bet pavisam drīz sekoja “Bruins” atbilde, vēlreiz iemetot uzreiz pēc ripas pārtveršanas. Maršāns eleganti noorientējās pie vārtu stūra un palaida ripu tālāk, kur to uztvēra Davids Pastrņāks, noguldīja vārtsargu un iemeta ceturto ripu. “Blues” risks nomainīt vārtsargu pie rezultāta 1:4 panākumus nenesa, un ar Hāras palīdzību “Bruins” uzvarēja 5:1.

NHL finālsērijā līdz ar to notiks septītā spēle, kas paredzēta pēc trim dienām Bostonā. Šī būs pirmā NHL fināla septītā spēle kopš 2011. gada, kad finālsērijā piedalījās tieši “Bruins”, toreiz ar 4-3 pieveicot “Canucks”. Toreiz “Bruins” septīto spēli aizvadīja izbraukumā.

Stenlija kausa fināla grafiks

DatumsLaiksSpēleRez.
28. maijs3:00Bruins – Blues4:2
30. maijs3:00Bruins – Blues2:3 P
2. jūnijs3:00Blues – Bruins2:7
4. jūnijs3:00Blues – Bruins4:2
7. jūnijs3:00Bruins – Blues1:2
10. jūnijs3:00Blues – Bruins1:5
13. jūnijs3:00Bruins – Blues

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2019-06-10 06:34, pirms 5 gadiem
Žēl ka Sentluisa neizmantoja sava laukuma priekšrocību, bet prieks ka visu izšķirs septītā spēle!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-10 07:02, pirms 5 gadiem
Tas ir viss Blues, shoreiz Bostonā 100% panem lāchi

     [+] [-]

, 2019-06-10 08:39, pirms 5 gadiem
Par bostonu

     [+] [-]

, 2019-06-10 09:08, pirms 5 gadiem
Blondais6 rakstīja: Žēl ka Sentluisa neizmantoja sava laukuma priekšrocību, bet prieks ka visu izšķirs septītā spēle!
Tas tak nav basis kur mājas spēlēs ir baigā priekšrocība. Kā arī sentluisa izbraukumā pat labāk spēlē, piemēram, pirmajā kārtā pret Jets viņi paņēma visas 3 izbraukuma spēles.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 09:15, pirms 5 gadiem
Nekas Bostonā paņems Sentluisa un būs svētki!!